Hummingbird doet et

Donderdag 3 juni 2016 koop een boot en werk je dood zeggen ze al jaren en volgens mij klopt dat aardig. Er is altijd wel wat na een dag vissen wat niet bevalt, anders moet of gewoon kapot gaat of verslijt. De kosten per jaar van je spulletje incl. trailer klopt wel met wat ze vertellen. Elk jaar moet je weer aan onderhoud en vervanging op 5% van de aanschafwaarde van je komplete setje rekenen dus ook je visgerei.

Ik heb m’n twee oude hummingbirds onder de brug geplaatst. Daar staan ze voor niemand aan board in de weg en kan iedereen ze zien waar ze ook zitten te vissen. Maar vooral ze staan niet in de weg.

Het hangt al even maar het werkte nog niet zoals het moet.

Het is even wennen dat de apparatuur niet voor je snufferd staat maar zo zit het ook niet in de weg. Gekozen voor een boot een Buster waarmee ook om op zee de zeebaars te kunnen belagen en dan kom je onoverkomelijk dingen tegen die je moet oplossen zoals een 60cm railing hoogte als veiligheid goedgekeurde boot op het zoute.

Veiligheid voor alles.

Je verzint ook van alles wat er fout kan gaan op zee of die grote plas. Zekerheid voor alles natuurlijk. Ik heb toch de accu’s staan voor 36V en 12V in de boot dus ga je zekerheden in bouwen. Zo kan ik nu de 12V accu in de boot ook gebruiken om de motor te starten als die accu die standaard in de boot zit er op de een of andere manier er mee ophoud. Of kan ik nu traileren met die accu als de accu van de lier kuren vertoont. Je wilt toch naar huis na een dag vissen. Maar andersom kan ook de accu gebruiken van de trailer om te kunnen vissen….

Dan komt Leo nog even langs met een kadootje.

En als ik dan zo bezig ben aan ‘t klooien noem ik dat komt Leo langs voor een bakkie. Altijd goed natuurlijk en hij heeft een kadootje voor me als het helemaal niet wilt lukken op die WPC. Deze shadjes hebben m’n dag al vaak gered en waarom…. ik weet het maar op de punt geloven we er heilig in.  Niet het geloof er in misschien maar die doen het werelds maar al  lang uit de produktie. Maar Leo heeft weer een paar zakjes kunnen scoren via markplaats en ik krijg een zakje van em. Ben er reuze blij mee.

Ben blij dat alles het nu doet.

En met telefonisch kontakt met Marco van Evin zal nu alles het doen want wordt er wel een beetje gestoord van. Ben er al even mee bezig natuurlijk maar ik hoop dat het nu naar behoren werkt op het water. Dat zou wel fijn zijn zo twee weken voor de WPC.

En alle draden nummeren lijkt me een goed idee.

Niet alleen hier maar door heel de boot heen.

Werelds bij die meiden.

Als we dan zitten aan de kippensoep met pannenkoeken met spek komt de oven ter sprake en krijgt Henny Leo zo gek om daar ook even naar te kijken. Daar heb je vrienden voor….

Reactie’s

Hoi Freek,

Facebook

Mario Roobol heeft gereageerd op je foto.

Mario Roobol

3 juni om 16:13

Lekker bezig 󾮗

Facebook

Mirabel Roobol-Nuis heeft je genoemd in een reactie.

Mirabel Roobol-Nuis

3 juni om 16:16

Dat is mooi Freek Oosterhuis 󾮗

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *