Heerlijk, weer

Ik ben vandaag nog even Vis TV gekeken maar het is zo mooi weer, windstil op zondag 28 september 2014. Ga ik er toch maar even in het is denk ik lekker op het water qua temp. Vangsten zullen tegen vallen maar op de bank thuis vang ik geen vis. Bel Arie even dat ik er in gaat en of hij zin heeft om mee te water te gaan.

Natuurlijk en kan Brett ook mee was de vraag en dat kan natuurlijk met dit weer. Een zwemvest aan en gaan met die banaan. Ik was het reddingsvest voor kids vergeten dus hebben we eerst in de haven bij de helling wat ge-witvist met casters op voorntjes, roobleitjes, baars en grondeltjes

En dat vinden die gassies gewoon het leukste.

Als we dan op onze stek zijn aangekomen is Annet er ook, die heeft het reddingsvest even opgehaald bij ons thuis en brengt ons in de werkhaven, ik heb allen maar aardige bruidsparen….

Annet zet ook ons op de plaat onder toezien van de Punt clan de oude meesters.
Brett is goed bezig.

En dan krijgt Brett er eindelijk een beuk op want het is taai vandaag. We zoeken eerst het hele talud af en op en neer om daarna gewoon te ankeren op de Minn Kota boven op een bank vol met mossels en schelpen. Fantastisch is dat boven op een zo’n bank midden in het Haringvliet voor de werkhaven. We werpen het talud af en wachten geduldig maar waneer we even liggen zien we miljoenen aasvisjes onder de boot die bescherming zoeken. Brett vangt zelfs voorntjes op een meter diep met maden. Zal het zo op alle banken zijn op het Haringvliet dan onder planten en wier voor bescherming van boven af. Buiten de vogels wordt er al genoeg op ze gejaagd. Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat die gigantische scholen aasvis wat is uitgedund. Krijgen wij weer wat meer kansen met ons kunstaas zo’n rover voor de gek te houden. Er is dus vreten zat voor onze glasogen. Maar nu nog verlijden tot een aanbeet op ons rubber. En dat lukt Brett dus. Zijn eerste snoekbaars op groot water en gelijk een beste zou mijn vismaatje Joop zeggen

Af en toe is de vuurtoren weg en moeten we bukken.

We zitten lekker in de zon met af en toe een dreun van de kanonnen van Hellevoetsluis en de klappen voel je in je shads onder water. Wat een geweld is dat. Of zijn onze hengels en lijnen zo gevoelig

Voor Arie maakt dat niet uit en tikt een vis aan.

Brett heeft goed opgelet bij de rondleiding en weet te vertellen na een bezoek van de school op de Hellevoetse vesting dat de kanonnen bovenaan het talud 3 km ver schieten en die kleine zelfs het dubbele dus we moeten we uitkijken vandaag op het water voor de vestinggrachten die jaren geleden het Haringvliet verdedigden want ze zijn vandaag fanatiek bezig. Toentertijd was Hellevoetsluis een belangrijke marine basis en de toegang tot Rotterdam via het Voornse Kanaal. Samen met de (stoom)treintje was onze stad een belangrijk punt in Nederland maar we dwalen af…

Arie heeft een nieuwe PR van 66cm.

Want Arie heeft het aan de stok met een serieuze vis en daar komen we voor. Hij vangt een hele mooie snoekbaars op het schuine talud recht onder de boot. Het maakt het zonnen vandaag weer helemaal kompleet

Brett ook maar van een andere categorie.

Voor de rest was het uit proberen van dropshotten vanuit de boot wat niet meevalt en alle kleuren gebruiken het talud op en af onder grote scholen aasvis

Wat is er lekkerder dan een gevulde koek met een glas chocomel.

We zijn weer lekker op de grote plas bezig geweest met een heerlijk zonnetje maar ik kan niet wachten op wat slechter weer, geen regen graag overdag maar laat de temperatuur van het water maar wat zakken van negentien naar veertien en zachtjes naar twaalf zou fijn zijn. Wat donker water van bovenaf is ook in ons voordeel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *