Vindt het steeds leuker worden

Nog even na werktijd vissen en dan is dat dropshotten wel heel handig. Je heb niets nodig dan een klein hengeltje en wat klein rubber. Ik krijg een tip van de witvissers dat er dikke baarzen achter hun gevangen voorntjes aan zwemmen en dat ze vlug moeten zijn anders gaan zij er met de vangst vandoor dus ga ik zaterdag 20 september 2014 nog even op pad.

Als ik aan kom bij het Voornse Kanaal zijn net de wedstrijdvissers van Sportvisserij Nederland klaar met hun wedstrijden in alerlei catogoriIën. Morgen zijn ze er weer dus als je wat wilt leren moet je daar morgen zijn aan het Voornse Kanaal op de lokatie voor RiJo van Danny & Chiara Reichardt. Dat is handig kan je daar gelijk een versnapering scoren. Het ruikt er mierenzoet aan de waterkant en zie overal voer liggen dat over is. Met heel veel casters en maden er in. Die hebben zitten torren pikken. Zo lok je klein spul op je voerplek in deze tijd van het jaar. Nu maar hopen dat die dikke baarzen op dat kleine spul is afgekomen en mij een wereld avond bezorgen

Wat komt daar nu aangevlogen.

Komt er ook nog wat aangevlogen over het water heen en land vlak voor me. Wat is dat nu een eend, kip, kalkoen of hybride. Ik weet het niet maar aan de zwemvliezen te zien een soort eend

Tik ik bijna een zwemmer aan.

Als er even later een zwemmer voorbij komt en die heeft er knap de vaart in. Hij draait voor het aquaduct en zwemt weer terug richting Geervliet. Zelfs de reiger kijkt geamuseerd naar zijn verrichtingen

Die bakken waar ze het over hadden heb ik niet gevonden.

Die grote Haringvliet baarzen heb ik niet kunnen vinden maar wel heeel, heeel veel Perca’s dik in de twintig centimeter en dat is hardstikke leuk op dat lichte materiaal. En makkelijk geen aas en voer nodig. Een tasje op je rug met wat extra kunstaas en loodjes en wandelen maar langs de waterkant. Lekker struinen in de natuur en frisse lucht opsnuiven…

Reactie’s

Hoi Freek;

Facebook

Ralph de Kock heeft gereageerd op je foto.

Ralph de Kock

22 september om 17:51

En al verslaafd?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *