Bakken van Voorns

Die werden me belooft deze week en vrijdag middag 19 september ’14 was het rustig in de zaak dus kon lekker vroeg weg want Henny nam de honneurs over. Joop mijn vismaatje zit er al een paar dagen zich scheel te vangen met de bolognese hengel en vanmorgen is ook Jan aangeschoven ook vanwege die goede berichten.

Maar wanneer ik aanschuif tussen de mannen hoor ik mijn levensverhaal. Te laat, want de gehele week dikke voorns scheppen en vanmiddag laten ze het voor het eerst afweten. Allemaal aasvis wat we vangen

Je zit er fantastisch.

Maar het is niet te bevatten met dat warme weer dat die grote blankvoorns de havens intrekken terwijl dat in de winter meer gebruikelijk is. Ik heb het in iedergeval nog niet meegemaakt met dit warme weer dus ben van de partij vandaag

Een rivierdonderpad is de eerste.

Maar ik zie het al na de eerste aanbeet dat het vandaag genieten wordt van de toeristen en er lopen er tussen waarbij we het graag uitleggen. Ook een voordeel wat zich voordoet met dat mooie weer. Vragen beantwoorden waar b.v. de Kerkstraat is, ANWB kantoor want die is verhuist, een hengelsportzaak is enz. Want de bakken van voorns laten zich niet zien je schaamt je dood met wat we af en toe boven halen. Dat ze die mais korrel binnen krijgen is een hele kunst

Er komen beste boten uit de haven.

Er komen wat werkboten de haven uit varen dus we kunnen weer opnieuw een voorplek aan leggen want zeker morgen ochtend als die weer vol is is alle voer weg gezogen door de waterverplaatsing. Die hebben de steenstort gebracht voor de nieuwe kademuur waar later de buffel en die overgenomen marine schip uit Rotterdam een plekje krijgen

Het is taai.

Nee vandaag is het genieten van het weer en de omgeving. Misschien zijn we wel verwent hier in het delta gebied want als ik in een andere provincie vist en ze daar drie blieken vangen zijn ze blij en hebben ze een goede dag gehad. Mooie brasem zeggen ze dan en als ik vertel dat er in de omgeving van het Haringvliet de gemiddelde brasem een halve meter is met uitschieters van boven de zestig cm dan geloven ze je niet. Er komen speciaal het hele jaar door hier Engelsen speciaal voor vissen. Wij vinden het slijmjurken maar begin van de week zaten hier op de steiger een paar Engelsen die konden hun bewaarnet niet alleen uit het water tillen van de hoeveelheid dikke blankvoorns. Toch waren ze niet helemaal blij en gingen de volgende dag richting Voornse Kanaal want er zaten geen brasems bij

Dat is dan een beetje het grootste formaat vandaag.

Als Mario dan komt met de koffie horen we dat we het helemaal verkeerd doen, niet voeren en alleen met mais vissen. Maar dan krijgen we helemaal geen aanbeten. Ze zijn er gewoonweg niet vandaag

Mario kan het vissen niet laten.

Als Mario dan komt kan hij gelijk de fotograaf spelen. Op zo’n lichte Winkle Picker is dat een leuke sport maar vandaag niet de goede keuze mat al die kleine vis die we vangen. Een vaste stok van zes meter was beter geweest maar we zitten er lekker in het zonnetje en het is geen wedstrijd dus wie maalt er om dat je vaak mis slaat op dat kleine spul

Even de bodem opgezocht en direct een Brasem gehaakt.

En vang ik een beetje formaat van vis weliswaar een brasem maar niet waar we op zitten te vissen. We zoeken die grote blankvoorns die hier al heel de week bivakkeren. Was al vreemd want meestal zitten ze hier in de wintermaanden en niet met watertemperaturen van 17 graden. Maar mijn faam als BrasemFreek ia weer gemaakt

Zelfs een snoekbaarsje op mais.

En dan vang ik zelfs een snoekbaarsje op een cocktail van een zoete maïskorrel en een made op de haak. Het moet niet gekker worden met zoveel aasvisjes. Misschien wat groente erbij anders wordt het zo’n eenzijdige voeding

 Af en toe dit formaat.

Af en toe toch een paar visjes van enig formaat maar dan is het weer even stil en komen die kleintjes weer. Zou soms een snoek m’n voerplek onveilig maken als de wat grotere vissen willen gaan foerageren. Maar niets wijst daar op anders zou ik wel vluchtende voorns zien of minstens een dikke kolk

Zo staan we weer gelijk.

En dan even later denken we dat de grote voorns zijn gearriveerd richting de avond duister maar het is een dikke platte die de bolognese van Joop helemaal rond trekt. We staan weer gelijk

Maar dan vangt m’n maatje een mooie Rfb op de made.

Maar dan is het raak en de slip van Joop zijn molen giert het af en toe uit. We denken beide aan een karpertje want hij wil maar naar de palen of onder de boot en steiger  door. Na verschillende runs komt hij naar de bovenste waterlagen en dan zien we het. Het is een mooie roofblei

Weg plekkie.

Ik heb de verkeerde steiger uitgekozen want er komt een boot of zeg maar gerust schip binnen precies op mijn voerplekkie. Heb gelijk Joop er op gewezen dat hij eens naar die matrozen moest kijken want dat ging gesmeerd. De kapitein stond weliswaar zonder pet achter de stuurknuppels maar de dames legden de boot perfect in de box en dat op hoge hakken.

Reactie’s

Hoi Freek;

Facebook

Manuel Romunde heeft gereageerd op je foto.

Manuel Romunde

20 september om 14:09

Mooie vis joop maar je mag wel lachen hoor joop haha

Facebook

Arie Krijgsman heeft gereageerd op je foto.

Arie Krijgsman

20 september om 15:31

Ja het is een serieuze jongen die Joop.

Facebook

Jeffrey van Duijvenvoorde heeft gereageerd op je foto.

Jeffrey van Duijvenvoorde

20 september om 16:47

Leuk stukkie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *