FF een uurtje met Arie

Wat een muil hebben die Rfb-en.

Arie komt me ophalen om vanmiddag 22 september 2014 even te gaan dropshotten hier in de buurt. Eerst even naar Mario van de Catfisch voor een praatje pot maar natuurlijk zien we weer van alles hangen. O.a. kleine blinkertjes en daar geloof ik wel in vandaag. En geloof in iets van dat kunstaas dan heb je al de helft gewonnen. Dan smijt je daarmee een tennis elleboog en vang je dan iets dan zeg ; zie je wel dat is werelds dat kunstaas…

Zo ook vandaag ik gooi richting de overkant om dat blinkertje aan te voelen hoe dat werpt en direct wordt het gegrepen door een Roofbleitje. Dan denk je dat wordt vanmiddag werelds

Dan denk je de eerste worp gelijk raak dat wordt een wereld middag.

Maar het hele stuk tot aan de brug wat we er ok aan doen is niet interessant voor de predators in de binnenhaven van Hellevoetsluis

Arie tikt er ook een baars aan.

Alleen onder de boot van de zwager van Arie krijg ik er een mooie baars op maar jammergenoeg geen foto gemaakt. Frappant is dat de verhalen zijn van als je er eentje vangt dan zitten er meer maar ik maak dat niet mee met dropshotten. Bij deze aanbeet zwommen er wel dertig mee van hetzelfde formaat want het is hartstikke leuk om even de vis van formaat door de slip heen te laten gaan en dan zien we al die zelfde soortgenoten er om heen drammen. We hebben er zeker tien minuten gegooid met alle kruit wat we bij ons hadden maar de school baarzen is verdwenen

Arie is niet te stoppen.

Even later bij de groen brug pakt Arie nog een snoekbaarsje dus we mogen niet mopperen vandaag. Roofblei, baars en snoekbaars het kan niet op

Toch nog een redelijk formaat.

Dan zien we roofblei jagen maar heb je niet het aas bij je dat lijkt op waarop ze jagen sta je daar voor niets te werpen en na zeker een uurtje alle kunstaas te hebben uit geprobeerd lukt het met (weer) die gewone spinner dit keer een donkere versie

Wat we ook proberen.

Maar wat we ook proberen ze springen overal rond ons heen en we kunnen ze niet haken. Hoog, laag, half water in de waterlagen, poppers, pilkertjes, plugjes, shadjes, blinkertjes, tail spinners en aps. Om gestoord van te worden en nu gaan wij gaan dit keer gedesoriënteerd naar huis maar richting de Ballantines…

Reactie’s

Hoi Freek;

Facebook

Gerard Jansen heeft gereageerd op je foto.

Gerard Jansen

23 september om 22:43

Bijten naar het baasje ;-)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *