Allerlaatste mooie dag zonder jas

Stilte voor de storm.

Het regent vanmorgen 10 oktober 2013 steeds met bakken komt het de hemel uit om na een uurtje weer de zon om de hoek te zien kijken voor een klein half uurtje. Maar om twaalf uur houd ik het niet meer uit en ga naar de Punt om dan maar vanaf de kant wat aan te klooien tot het weer losbarst.

Jan de Spruitenkoning komt ook nog even aasvisjes vangen voor morgen om met fireballs te vissen en hij heeft zich vanochtend een tennis elleboog gegooid maar niets gevangen. Het is heerlijk in het zonnetje en denkend aan die geraniums zit ik hier best zolang het droog blijft heerlijk te genieten van alles om me heen.

Af en toe wind stil.

Nee er komen wat vakantie gangers langs met de bekende vragen en dito antwoorden ; is dit zout water; hoe diep is het dan; wat vangt u; kan je dat eten dan; waar vist u dan mee; welke vergunning heb ik dan nodig; waar haal ik diedan; dat soort dus, Kees de Boer onze feeder crack heeft nog wat info en wat vaste  puntgangers het is er altijd een gezellige boel

Toch nog een mooi exemplaar.

Als ik dan een lichte aanraking op de shad voelt, uit het niets aan de overkant bij het tegen overgelegen talud op zo’n zes meter diepte. Een mooi dril volgt want hij kan het diepe gedeelte in vluchten en trekt wat meters van de spoel en de slip giert het even uit. Maar na een paar vlucht pogingen in de monding van het kanaal komt hij geleidelijk min kant op en moet ik em over de scherpe mossel banken dirigeren richting mijn kantje op

Net op tijd.

We maken er een fotootje van en we zijn net op tijd want even later wordt de lucht pik zwart achter ons

Wandelaars schuilen onder de bomen.

Naar de auto dus en we gaan de bami op eten van wat gisteren te veel was. Er staat nog een halve bak met een saté en kippen pootje. Dat gaat er wel in zou ik zo denken. Heelijk vind ik dat wat over blijft de volgende de dag voor tussen de middag op te smikkelen

Is dit dat noodweer wat al Erik voorspelde.

Erik had het over 14.00 uur dat het zou los barsten maar het is dus een uurtje eerder begonnen met waaien en regenen

De regen trekt van hier over het Haringvliet.

Stinkt me niks zou Ome John alias Guus Geluk zeggen en kan nog redelijk droog de auto bereiken om als de wiedega de magnetron aan te gaan zetten. Heerlijk…

Zat dus precies op hoog water en bedekt weer helpt ook mee want het water is kraakhelder.

Reactie’s

Freek

Leuk!

Roel Lentz

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *