Laatste zonnetje genieten; Spui

Maar als de zon doorbreekt kan de jas uit.

Dinsdagmiddag 8 oktober 2013 nadat Erik boodschappen heeft gedaan met zijn moeder gaan we nog even genieten van het laatste zonnetje. We gaan er in in Middelharnis richting Spui. Het is zo goed als windstil en gewoon warm als de zon vrij komt tussen de bewolking door.

We proberen eerst het Haringvliet maar we krijgen slechte berichten door de meeste gaan er al uit zo vroeg in de middag. Die zijn bij ontij begonnen en hebben het moeten doen met een enkele aanbeet. Toch proberen we het een klein uurtje op het Haringvliet maar we zien wel vis op de visfinder, wolken witvis en de rovers er om heen tegen het talud aan een halve meter van de grond maar de stroom is er uit en vadertje glasoog heeft er geen zin in. Op naar het Spui dus

Meeuwen zijn niet onder de indruk en vliegen op het laatste moment weg.

Het is heerlijk uit de wind op het Spui maar de stroom waar het Spui zo bekend op is valt tegen met standje twee blijven we mooi stil liggen. We zoeken mooie taluds op daar waar veel nering is de boot ligt af en toe zelfs stil of drijft tegen de stroom in maar ook hier kunnen we de rovers niet trickeren tot een aanval op onze shads

Deze knaap maakt dat we niet “blanken” vanmiddag.

Maar het is heerlijk rustig en op ons dooie gemakje kunnen we alles prima uit vissen en nog preciezer opslaan hoe de bodemgesteldheid op onze stekken verloopt. Alles wat we kunnen vangen is een baarsje op de vlieg maar dat maakt vandaag niet zo veel uit we wilden gewoon nog even een paar uurtjes genieten van het weer en achter de geraniums weet je het zeker je vang er niets. Vandaag konden we maar een paar uurtjes maar die neemt niemand ons meer af

We zijn zo weer op het Haringvliet.

We gaan als laatste maar naar de beste stek van het Haringvliet Cafetaria “t-Hoad” op het Havenhoofd in Middelharnis naast de trailerhelling van Hilda en Robin

We zijn de laatste zo te zien.

Op het Haringvliet is het stil geworden en aan de helling zijn we de laatste die er in gingen maar ook de laatste die er uit gaan dat dan weer wel

Genoten van de laatste mooie dag van dit jaar in ieder geval wel qua temperatuur.

We zijn een kleine drie uurtjes op het water geweest dat is toch een voordeel als je in de Nederlandse Delta woont je ligt er zo in met je hele hebbe en houwe voorral omdat de boot achter je huis in de schuur staat klaar voor vertrek. en dat willen we volgende keer weer dus tanken we hem altijd na het vissen af met uitzondering dan van gisteren omdat we wisten dit tripje te maken vandaag. Hen ook altij 10 liter reserve bij me je weet het maar nooit hoe een dag verloopt hoor ik  Joop zeggen

Worden we niet vrolijk van.

Ook wordt het een loempia en een bak met bami en saté van de Moriaanseweg bij Yoe Yi en terwijl ik de auto en boot aftankt bij Bert Wollenberg 2x tachtig liter dus we staan weer met beide voeten op de grond besteld Erik aan de overkant ons avond maal.

Het getij van vandaag.

Morgen weer een dag maar dan komt Armand en Rutger van Claussen it mijn APS aansluiten. Dat apparaat met zijn grote batterij doet niet alleen stroom pieken neutraliseren maar sluit bij stroom uitval netjes de RAID systemen, server en back up schijven af zodat de data niet verloren gaat in huize Fotografic Art Design. Er draait natuurlijk een back up buitens huis maar de opdrachten waar je mee bezig bent wil je niet midden in je werk zomaar afbreken.

APC erbij.

Dus alles is weer netjes geplaatst naast elkaar en werkt perfecto

Gevalletje pech hebben.

Floris is met Bart dan naar de OM geweest en hebben een wereld dag beleeft dus is het niet zo moeilijk waar wij morgen donderdag 10 oktober 2013 heen gaan. Maar Erik belt me ‘s morgens op dat het net na de middag windkracht 7 wordt en dat is niet fijn vissen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *