Het kan spoken op de Punt

Maandagmiddag 14 oktober ’13 ga ik toch maar even naar de Punt het waait en regent en de wind staat er recht op maar dan kan het spoken daar met hoog water. Er is flink water gevallen dus de sluizen staan open op het Haringvliet bij de dam en dan stroomt het er als een jekko. Met al die aasvis tegen de kant kan je wel eens mazzel hebben.

Het zou na vieren volgens buien radar stoppen met regenen dus zit ik in de auto te wachten op de stek. Dat doen nog een paar gasten (kite) maar die zitten juist te wachten op wind. Die zijn net terug van de Oosterschelde omdat de wind viel maar die zou hier aantrekken. Ik kan ze gelijk een illusie armer maken dat de wind hier zo zal gaan vallen. Als we er zo in staan is dat niet voor te stellen want we staan in 70 graden tegen elkaar te praten tegen de wind in en ik vul mijn doos met 30 grams shadjes. En als het bijna stopt met regenen ga ik naar mijn stekkie en begin op “stoel” (steen) van Leo. Met de regen in je gezicht bij windkracht 6 ja Erik witte koppen op het Haringvliet is de start nog niet wat het wezen moet maar om op de punt te zitten daar zit je midden in de wind en golven is niet plezierig. Maar bij het water aan gekomen heb ik er geloof in als ik die die bruine rand zie van het Voornse Kanaal. Lyrisch eigenlijk met het verleden nog in mijn hooft van voorgaande jaren. Maar na een half uurtje gooien zakt de moed me in de schoenen en inmiddels regent het niet meer en schuif ik door naar de punt daar is het nu goed uit te houden. Nog even hier en paar worpen en ik hou het voor gezien op naar de kachel en warme hap die lonkt. Het is hondenweer en ik dacht dat het zou stoppen met regenen en de wind wat zou vallen na vieren. Maar altijd nog ff proberen natuurlijk de laatste worp klinkt hier altijd drie keer. Niet dat ik met 32 gram ver weg kan gooien met die wind zo’n 30 meter maar dat is genoeg blijkt want boven het talud aan mijn kant net als ik de mossel rand aan tikt krijg ik er tikken op. Baars natuurlijk maar de shad is te groot

Allen maar mooie baarzen op de Fox.

Ze zijn klein maar als ik de shad hoog optil krijg me daar dreunen niet te missen maar het gebeurt toch en als ik em dan laat vallen of draai een omwenteling met de molen wel weer de top omhoog zodat mijn rubber wat hoger komt dan normaal hier op dit talud hangt die alsnog uiteraard een andere er is voedselnijd ze zijn aan het jagen op de scholen aasvis en die is in deze stroming radeloos dus de klos, ze zijn fanatiek, ze zijn gewoon loss, het is fantastisch er moeten er honderden zitten, tjeetje wat heb ik een wereld tijd ik ga ook helemaal loss, het is in gooien en de ene dril is nog mooier dan de andere op een gegeven moment weet ik waar ze zitten en ik gooi in houd min beugel dicht en precies op het talud een metertje hoog wordt de shad in volle overgave gegrepen het is gigantisch. Dat maak je maar een paar keer per jaar mee hier en altijd met extreem weer, regen en wind in je bakkes

Allemaal deze maat net geen 60cm.

En dan plotseling is de dril anders, de snoekbaars is gearriveerd weliswaar klein allemaal mager mannetjes en tegen die zestig centimeter aan en het gaat gewoon door alleen moet ik m’n shadje niet zo hoog op tillen boven de mosselbank en dat rubber ziet er niet meer uit. Krijg met moeite de dreg nog op de staart hij is helemaal aan flarden gebeten en heb er maar eentje bij me waar ze het zo goed op doen. natuurlijk weer de fox de baars variant. Gek genoeg is die dreg echt nodig want geen eentje zit op de hoofd haak allemaal in de lip op de dreg op een enkele na natuurlijk die heeft em in alle overgave genomen voordat zijn broertje hem kon pakken

Tientallen vang ik er nu in deze maat.

Dan komt Iseth er aan en staat al te toeteren op de parkeerplaats en vergeet zijn stoeltje mee te nemen in zijn haast. Tegen Jan en Leo zegt hij die net na iseth aan komen; ik zit nog in de auto en zie die fotograaf alleen maar ingooien en ophalen met vis, ik moest mijn regenpak nog aandoen en mijn laarzen maar ben de helft vergeten uit de auto door de haast ik zag alleen maar die kromme hengel van die mooie plaatjes schieter. Lachen natuurlijk iedereen heeft er lol in

Jan Spruit ook met een mooie Zander.

Dus Jan de Spruitenkoning doet ook mee ik denk dat hij nu wel de meeste uren maakt hier op de Punt tja het is wisseling van de wacht en je kan het water pas lezen als je er uren maakt en Jan kan dus heel erg goed leren… En met de komst van die cracks komen er ook grotere formaten op de kant. Eerst die baarzen afgelost door die dreumessen en dan nu allemaal vissen rond de zeventig cm

Jan wil wel even tussen het vangen een foto maken.

Het is echt ongehoord zo als wij met z’n allen zitten te vangen nu is er een school vissen gearriveerd die toch moet zijn geactiveerd door die scholen die er eerst waren. Heb dat gezien in Indonesië op de banken, eerst het speltaas dat jaagt op krab, dan de makrelen, en dan komen de tonijnen jagen met als klapstuk de walvissen. Daar is het helemaal eten en gegeten worden

De aasvis zit zelfs op je shadje zit ik dus op de goed hoogte te vissen.

Ik krijg zelfs speltaas op mijn shad dus het moet daar echt spoken onder water. Het is fantastisch vanmiddag weer van ouds op de Punt en we genieten met z’n allen met volle teugen

We vangen ons het snot voor de ogen.

En dat gaat nog een uurtje zo door en dan is het plots afgelopen met de pret. Aasvisjes zat maar ik denk dat de rovers tegelijkertijd naar bed moeten ofzo

Leo is wat aan de late kant maar vangt natuurlijk als meester van de Punt ook zijn visje.

Morgen met de TroutBuster vissen vanuit Middelharnis en daar heb ik wel zin in, het is altijd bal als we samen gaan vissen op het Haringvliet en Spui. Ben benieuwd wat de vangsten nu zullen zijn met dat hoge water in Zeeland want dat brengt natuurlijk ook wat teweeg in het Haringvliet al dat water wat met pompen vanaf het platteland in de grote plas wordt in gestort zit vol met organismen wat er normaal niet is. Wormen die verzuipen en alle andere dat nu voedsel is voor alles wat in het Haringvliet rond zwemt. Het water ziet ook echt bruinig buiten de Haringvliet sluizen dus daar zal dat ook invloed hebben op de vangsten. Ben benieuwd volgende week op de forums of dit invloed heb gehad

Dus ik nu ga naar de boerekool met worst en een zere rechter schouder maar deze keer weet ik waar het van komt en die wil ik elke week wel hebben….

Reactie’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *