Veel te mooi weer

Kan dus wel eventjes vooruit met m’n kunstaas

Gisteren 31 oktober 2011 moest ik in Middelharnis wat shadjes op halen die ik via internet wel heeel goedkoop kon kopen via een veilingsite. Daar werd alles bijna voor niets weg gegeven dus lijkt mijn viskamertje wel een hengelsportzaak hahaha. Ik kan dit seizoen dus wel eventjes vooruit. En omdat het zondag goed was, alleen op de vierkante meter maar dat voor zodadelijk heb ik Erik gevraagd om er nog een paar uurtjes in te gaan. we zijn dan toch vlak bij de helling waar we dan ook laat aankwamen. Zal rond twaalven zijn geweest en het is druk. Beneden is alles vol en moet ik mijn trailer en auto boven neer zetten tussen enkele andere.

En het is een blijven van gaan met bootjes en dat op maandag. Dat is altijd de rustigste dag op het Haringvliet

Achterelkaar wordt er getrailerd

Het is fantastisch weer, heel wat anders als een zondag toen het grauw tegen het regenachtige aan met een klein kabeltje op het water. We beginnen rond de uitgang van de haven daar waar we de dag tevoren zo succesvol waren. Er zijn nog twee belly boaten die zeggen dat het niet veel is maar dat geloven we niet natuurlijk. Wat zou jij zeggen is de reactie van Erik en gelijk heeft hij natuurlijk. Maar na een half uurtje moet ik toch bekennen dat het taai gaat worden vandaag. Bij de eerste keer dat ik de shad laat zakken dacht ik gelijk een aanbeet te voelen en was direct scherp natuurlijk maar naarmate de tijd vordert en we het hele talud afvissen ga ik het toch somber inzien. We gaan verkassen naar de ander kant van de havn en daar zien we helemaal geen boten. Waar zitten die dan? De boten die na ons vertrekken varen allemaal richting Zuidland of de stekken op de plaat midden op het Haringvliet. Tja het is af en toe natuurlijk raar maar midden op die grote plas is het twee meter diep terwijl er stukken bij zijn 5 meter uit de kant waar het talud stijl naar beneden loopt van een meter naar achtentwintig binnen  tien meter en dieper. Maar die moet je wel weten te vinden natuurlijk

Op de tweede stek is het dan weer raak

En op de nieuwe stek krijg Erik zijn eerste aanbeet. Gelukkig misschien hebben we ze gevonden en we kammen alles uit maar pas na een half uur krijg ik dan eindelijk een aanslag te verduren die niet te missen is. Ik vis met een klein shadje eens van Leo Rumst gekregen hij hij doet het goed de laatste tijd en voel onheilspellend de fluorCarbon langs de tanden van vadertje glasoog tikken, zo’n scrapend springend gevoel als hij bonkend van richting veranderd en de lijn langs de tanden schuift. De shad is helemaal vol  overgave genomen

Het is heerlijk in het zonnetje, waar is de zonnebrandolie

Dan denk dat ze het eindelijk gaan doen maar alleen Erik krijg nog een dubbele aanbeet die hij jammer genoeg niet kan verzilveren en daar blijft het bij op alle stekken

Wat een verschil met gisteren maar wel vis

En rond een uurtje of drie houden we het voor gezien. Het is gewoon te helder weer waar we het aan wijten. Het Haringvliet water is zo helder dat de wel vijf meter diep kan kijken en de bodemstruktuur kan zien. En als we dan op de kant staan horen we dat we het nog zo slecht niet hebben gedaan. We zijn de enigste boot van de drie die we spreken met een redelijke snoekbaars. De rest heeft niets op één baars na van hand grootte en allen gevist vanaf dageraad. Misschien zegt dat wel niets want een Duitse boot en eentje van onze zuiderburen hadden gisteren ook niets terwijl wij een top dag hadden…

Geheim, maar 10 jaar later mag ik dat er wel bij zetten

We gaan in Stellendam aan de haven kibbeling eten en broodjes haring met juin en garnalen met wiskey saus. Mmm heerlijk. En terwijl ik gelijkertijd daar aan de haven op het industrie terrein op zoek ben naar een bedrijf die wat aanpassingen in de boot kan maken zien we wat mede-sportvissers die aan deze kant van het Haringvliet hebben gevist en die hebben het beduidend beter gedaan. Maar overwegend kleine baars (30-35cm) en één (dreumis)  snoekbaarsje. Er gaat wat info heen en weer over het Spui, Volkerak en Haringvliet en we zijn weer helemaal bij.

Wilde vandaag met Joop gaan. Vanmiddag zou het gaan regenen maar nu om drie uur staat nog de zon nog steeds aan een wolkeloze hemel. Nog een uurtje of twee nu de klok weer is terug gedraaid en het is donker. Ga ik nog maar even naar de “Punt” en het vanaf de kant proberen tot in de schemering. Donderdag schijnt het beter (vis) weer te zijn.

Nu eerst maar wat koken. Zit in m’n eentje en ongezellig is dat. Hoe hou ik dat uit nog deze week…

 In je eentje koken
Tis tobben natuurlijk

De sliptongetjes van Martin komen dan goed van pas, lekker snel klaar allemaal met gebakken aardappeltjes en incl. ontdooien onder een lopende waterkraan van de platvissies

Joop is net weg van de stamftafel dus koken voor 1 man. Wel ongezellig hoor. Niet verder vertellen maar zal blij zijn als die meiden weer terug zijn. Natuurlijk ook Mogli want dat merk je natuurlijk wel zo zonder hond in huis. Hoop wakker te blijven zo dadelijk want val meestal bij het eerste fluitsignaal in slaap….. GrFreek

Je hebt gelijk Freek !

gewoon lekker gaan, je weet het nooit, die whopper die losschoot vorige week doet nog steeds een beetje pijn (Erik weet ervan)

See You Later Amigo !!

Culprit S&P

Hoi Freek!

Wij komen wel het weekend, moet zondag werken

onverw8t ,heb net je liefje gebeld op haar vakantieadres en die brengt me dan

zondagochtend naar Bru, kunnen we meteen de hond uitlaten.

En kunnen jullie gaan vissen.

Martin baalde dat ik moet werken, maar ik heb al zo weinig werk dus

ga ik dat niet afzeggen.

En we moesten eigenlijk naar Hetty der verjaardag maar daar

had hij geen zin in en ik kan ook niet dan.

Hij heeft mosselen besteld poon en sliptong dus hebben we

weer wat te eten haha, morgen komt je meisje terug, is het weer

gezellig bij je thuis,zit je niet alleen.

Nou dikke kus,ga zo naar me werk en jij bent lekker vrij? vandaag!

Liefs en een kus dorien.

Hey Henny en Freek !

Toen ik je 1e foto zag dacht ik : die is een hengelsportzaak begonnen.

Jeetje man, niet normaal hoor !

Hoe gaat ie daar zo bij jullie ?

Ik begreep dat Henny er even tussenuit was met de hond ?

Heeft ze nog lekkere dagen gehad, zeker, want het is goed najaarsweer.

Als ze thuiskomt, doe haar dan de groeten van ons.

Groetjes, Ina

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *