VethsVK 24.15 Glacisweg

07.16 uur.

Er is weer gekozen voor de Glacisweg woensdagochtend 19 juni 2024 om te gaan vissen. Daar zit je heerlijk uit de wind. In het Kanaal door Voorne en zowel als op de 8vijver daar waar je zoveel mensen kwijt kan is het zonde van je tijd om heen te gaan om te vissen.

Om kwart over zeven komt Balázs Miklós ons nog eventjes geluk wensen voor vandaag. Die moet gaan werken en ziet ons staan. Tja de economie moet wel draaiende blijven.

07.38 uur. We zijn er allemaal.
Dus we kunnen loten.
En ik weer de laatste.

Ik kom te zitten op nummer zeven en daar ben ik blij mee. Bijna op de plek waar ik een paar weken zo goed heb gevangen. Naast me rechts zit Martin en dat goede plekkie ligt precies tussen ons in.

Maar we zijn vandaag met veel meer vissers dus we zitten hier wel heel dicht op elkaar. Jan Jobse heeft het eindnummer en kan naar rechts gooien. Daarnaast zit Joop, dan Martin naast me aan de rechterkant. Links van me zit Jaap op zes, daarnaast Fred me zijn maatje Nuno dan op vier. Aad op drie, Hans op twee en het kopnummer heeft Jan de Bruin op plek één.

08.43 uur. Fred heeft de eerste.

Dan heeft Fred onze gastvisser de eerste aanbeet en kan die verzilveren en als ik dat dan vereeuwigt heeft Hans op plek twee er ook wat aan hangen. Dus loop ik ook daar maar eventjes heen om er een herinnering van te maken voor op de BassBusterAvonturen. Ik heb toch nog helemaal niets gezien op mijn stek en wie weet vang ik eens een loopvis.

08.44 uur.
Das een beste.

En dat is een beste zegt Hans en zijn hengel staat hoepeltje rond. Maar ik zie weinig stoten op de top en dat klopt dan ook wel. Er zit een gigantische mossel aan de haak. Elk jaar zoek ik ze op voor mijn buiten aquarium maar zo’n grote als deze heb ik ook nog nooit gezien. Wat een gigant is dat dan.

Kopnummer.

Het kopnummer zit nog aan deze kant van het bruggetje. Het is jammer dat er op de hoek achter het witte bruggetje al een paar dagen een karpervisser zit met tent etc. Want anders zouden er daar ook nog twee of drie stekken uitgezet kunnen worden. Die stek om de hoek heet het speeltuintje en ik heb daar mijn doop gekregen om weer te gaan vissen met de freezer wedstrijden samen met Frans van Dun in 2005. https://bassbuster.nl/2005/09/10/karpermarathon-freezer-2005/

Aad op drie.
Jaap op zes.

Weer snel naar mijn plekkie. Misschien heb ik wel een Martin (loop) vis. Maar nee hoor dat is alleen voorbestemd voor Martin alhoewel Jan Jobse het ook aardig begint te leren.

08.50 uur.

En dan wat leuk krijgen we bezoek tijdens de wedstrijd. Désiree komt kijken wie we zijn. Désiree en Patrick hebben de Catfich overgenomen na het noodlottige ongeval van Mario op vakantie in januari j.l. in Indonesië. Zaterdag was de opening maar toen was ik op het Haringvliet met Wim voor de Yamaha Pro Fishing Cup 2024. Zie twee herinneringen terug op de bassBusterAvonturen. Wij feliciteren de twee ondernemers met deze hele grote stap en wensen alle succes toe.

09.20 uur.

En net als Désiree nog eventjes bij Jan Jobse wilt komen kijken vertrekt die naar Bakkerij Voskamp. Ik zeg gaat lekker zitten dan zal ik ingooien. Misschien vang je zelfs een vis voor de jarige. Zou hilarisch zijn. De vorige keer was Jan aan de wandel en ving mijn maatje Leo er eentje voor hem toen die eventjes bij me kwam buurten.

De jarige Jan.

Dus als dan Jan terug komt ziet die dat er gewoon door gevist is. Ik heb zijn method met voer en wafter pal tegen de houten afrastering onder de takken van de bomen aangegooid. Daar haalde ik vorig jaar ook de vissen vandaan toen ik deze stek loten.

Heerlijk het broodje is nog warm. Dat gaat er wel in.

09.43 uur.

En heel attent van Jan die gaat met Désiree langs alle veteranen om elkaar voor te stellen.

Dan plotseling.
09.53 uur.

En dan is Désiree koud weg en staat de hengel van Jan te klapperen in de steun. Die heeft alles laten liggen tegen de overkant aan. Een oude platte van 2625 gram. Het is bedroevend vandaag met de vangsten. Ik ziet dat er vis op dse stek is omdat zo af en toe de lijn beweegt en dat is niet de wind of golfjes. Hee voorzichtig zie ik zo af en toe trillingen. De vis is heel voorzichtig geworden op deze stek. Al een paar weken wordt er goed gevangen en vijftien vissen is geen uitzondering. Zo groot is die school vissen nu ook weer niet in dit binnenwater dus die zijn al enkele malen er ingetrapt. Ik heb alle combinaties gebruikt met korf en method systemen. Nog zes minuten en ik doet er een drie millimeter wafter aan de hair met elastiek. Mijn voer bestaat ook uit drie millimeter pellets.

12.28 uur.

Ik gooi zelfs drie meter te ver naar rechts en haal gelijk weer in. Die laatste minuten moet die wel goed liggen want anders zit ik niet fijn te vissen. En hoppathee volgende worp ligt goed. Als dan de telefoon gaat. Het is Bert en die moet ik even nemen. Gaat over mijn boot en motor na het debacle van zondag. En je gelooft het niet Jaap staat ernaast ik draai de lijn wat strak onder het opnemen en de top slaat en paar keer heen en weer. In de telefoon roep ik dat ik zo terug belt maar Bert kan alles meeluisteren en moet er om lachen. Op de stek springt er een vis boven water. Het is hier een nog geen twee meter diep. Kan druk op de vis houden en nog nooit zo rustig gedrild een vis gevangen. Wat een mazzel weer. En dan ben ik niet de enigste die op de valreep nog een brasem vangt. Op stek één bij Jan de Bruin gebeurt dat ook in de laatste vijf minuten.

Wat een mazzel.
Tweeënhalve kilo.
Eentje dus na vier uur vissen.

Wat ben ik er blij mee toch nog wat te wegen voor me. Ik weet het als je vissen mis met aanslaan ligt het meestal aan de aasaanbieding. De groote is dan meestal wat je moet gaan veranderen. Maar hier voer ik heel veel maïs met pellets en helemaal niet aan gedacht die kleiner te knippen. Die vis weet dat nu onderhand wel en op de karperstekken is het ook alleen maar geknipte maïs, partikels, hennep, pellets etc. Die weten het wel nu met die zoete maïs. Weer wat geleerd zullen we maar zeggen.

Jawel weer ligt thuis op de aanrecht de beste vangst van de dag. Henny heeft witte broodjes en haringkies gehaald bij een grootgrutter vandaan. Das geen Burgraaf uit Brielle maar die is pas morgen open. Dit is goed te doen zullen we maar zeggen maar morgen gaan we voor het echie..

De stand van vandaag van Jan Jobse.

Volgende week de laatste wedstrijd van de voorjaar competitie en die wordt gehouden op het Voornse Kanaal ter hoogte van de Bibliotheek op de lage nummers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *