Buckaroo’s 24.6 Cebeco

15.45 uur.

Vandaag 17 juni 2024 maandag vissen we uiteraard weer aan het Voornse Kanaal maar nu ter hoogte van Cebeco steigers in de twintig. Want op steiger 60 tot 80 was het de laatste keren een drama qua vangsten.

De één geef de stellendamse vissers de schuld, die hebben ze op het Haringvliet met netten in de weer gezien tijdens de migratie op het Haringvliet voor de massale paai en zouden alles leeg hebben getrokken. Want die Engelse wedstrijden daar is ook veel minder gevangen dan voorgaande jaren. De ander geeft juist die Engelsen de schuld. Die hebben ongelooflijk veel voer verbruikt dat ligt nu allemaal te schimmelen. Want het is ongeloofelijk wat er per visser dan ingegooid wordt en dat een paar weken lang van ’s morgens vroeg de ochtend sessies tot ’s avond laat de middag wedstrijden. Ik ben er met Wim zondag door heen getrold want op het Haringvliet was het niet te doen met die harde wind. We heb geen scholen witvis gezien tot aan de nieuwe ijzeren brug naar Kickersbloem 2. Wel heel veel speltaas onder de kanten maar dat is niet zo gek natuurlijk.

Mats en Mike.
Je staat er wel link.
Marco met de broodjes.

Iedereen is altijd ruim op tijd. Fanatiek stelletje is het bij elkaar zeker de top acht. En daar kan ik een hoop van leren.

Ik wel hoor heerlijk.
Nog warm.
Broodje Döner.

En voor wie wil daar neem Marco een broodje döner voor mee. Zo is alles goed geregeld.

Smaakt prima weer.
Marco bedankt.
Steiger 89=26.

Ik zit weer naast Marco. Dat gebeurt nog al eens. En twee plekken verder aan de andere kant zit Mats wormen te knippen. Hoop dat de mannen wat door laten vanavond voor me.

Links van me zit Nico, daarnaast Mats dan Mike, Piet Jos KeesN Glenn en op de kop Tjeerd. Rechts van me dus Marco Theo Tjeerd Jr en op het eind nummer zit Harry.

17.24 uur.

En binnen een half uur is de eerste vis voor Marco. De rest heeft nog geen stootje, geen lijnzwemmer gezien.

Ik heb de top wat strakker gezet. Mocht de vis de korf maar net optillen dan zal de top recht springen en is de inhakings kans nog groter. Tenminste dat is mijn theorie.

18.12 uur.
18.23 uur.

En Marco gaat nu toch regelmatig vissen vangen. Eigenlijk alleen Mats aan de andere kant van me kan hem even later bij houden. Daar begint het iets later te lopen.

18.26 uur.

Als ik dan eindelijk na anderhalf uur ook een voorn mag netten. Maar wel gelijk eentje van dik een halve kilo. Daar wil ik er wel een paar van vangen vanavond. Wat een baksteen is dat dan.

18.45 uur.

Inmiddels krijgen we visles van Marco want de eerste zes plekken heb ik een mooie voorn, Marco is lekker bezig en heeft er inmiddels vijf maar de rest heeft nog niets. En aan de andere kant van Nico is het bijna hetzelfde ritueel. Daar krijgt de rest visles van Mats zover ik het kan zien. Daar begint het helemaal goed te lopen. Die twee flikken het toch steeds weer dat kan geen toeval meer zijn.

Na twee uurtjes vissen, het is al eventjes stilgevallen naast me bij Marco pakt die toch een vaste stok uit. Ik ben mijn bolonaise hengel vergeten. Die zit in een ander foedraal bij de methodset. Heb wel een oud vast stokkie bij me en Nico naast me heeft wel een paar maden voor me. Ik tuig hem op je weet maar nooit en terwijl ik nog bezig ben verspeelt Marco naast me een dikke platte op vier meter afstand. Lijnbreuk net boven de haak. Dat is jammer. En dat zal de laatste aanbeet op de vier meter lijn met de vaste stok zijn ook net als bij mij. Ik moet nu nog beet krijgen. Dus voer nog wat bij en gaat verder weer vissen aan de overkant. Daar pak ik nog wat klein spul maar met de dobber ziet ik geen beet.

20.05 uur.
Ook nog niets gezien.
21.15 uur.

Kan bij Theo een stukje lijn halen 18/100 want mijn simmetje is net een halve meter te kort voor hier langs het kanaal. Theo heeft nog geen beet gezien. Tjeerd ook niet maar die weet hoe dat komt. Hij vist met een brasem voer en dat is verkeerd nu op de voorn. Marco beaamt dat later terwijl ik juist voor het eerst vandaag een vismeel voertje mee heb genomen vanavond. En Marco vangt nog net voor de toeter gaat een brasem maar Mats zal die niet meer inhalen. Die is zo zeker van zijn zaak dat die al heeft opgeruimd een half uurtje voor tijd.

Halve kilo.
Dat zijn voorns.

Dat zijn de bakstenen van Jan Schreiner. Vissen van dik 500gram. Gelukkig niet geblankt vanavond.

Tjeerd Jr, Nico en Mike geen vis vanavond.
Ff dollen.

Wat een drama weer vandaag met de Buckaroo’s. Taai, taai, taai was het allemaal weer vanavond.

Wie hem nog niet herkende dat is Piet met baard nu. Net met de VUT en dan heb je tijd over om je niet te scheren. Allemaal gevangen met haakje 16. Daarmee lukte het alleen vanavond volgens de gepensioneerde vloeren specialist. Die heeft nu weer volop tijd voor zijn hobby uit te oefenen en dat wensen we hem allemaal toe. Flink genieten aan de waterkant en dat je er maar heel veel tijd in mag steken.

Kees zit al weken in de goede flow. Die pakt elke week weer zijn vissen. Die kan ook makkelijk een uurtje later beginnen. Die is aan een goed jaar bezig. Zo nu ook weer vanavond een vijfje gescoord op de eindlijst.

Maar de Champ laat weer van zich spreken vanavond ondanks dat die gewoon een half uurtje eerder stopte om sigaretten te halen, Net zo als Kees N gewoon een uurtje later kan beginnen zo heeft Mats aan driekwart wedstrijd genoeg om te winnen. Klasse gevist weer. Proficiat.

Het was vanavond weer super slecht. Waar is de vis gebleven. Wel heel veel speldeknopjes. Dat vertrekt zo dadelijk allemaal naar het Haringvliet. De rest van de mannen heeft vanavond geen beet gezien.

De stand aan de waterkant.

En rest ons nog de definitieve stand.

En de totaalstand met nog twee wedstrijden te gaan. Ik heb 40 punten. Mag er twee slechtste wedstrijden af trekken -21 = 19 punten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *