Yamaha Pro Fishing Cup

10.30 uur.

Vorige week dus de motor van de boot laten vertroetelen bij mijn middelbare school kameraad Bert Welgraven in Dordrecht. Een grote beurt dan gaat het hele staartstuk er af en alles wordt weer ingevet en onderdelen vernieuwd als bougies impeller om het koelwater naar boven te brengen naar de viercilinder motor om te koelen, benzine en olie filters. We zij er dus klaar voor om volgende wek weer mee te doen aan die leuke wedstrijd van Roofmeister de Yamaha Pro Fisching Cup. Nog wel even voor de nieuwe front troller de heading sensor calibrerern en dat is wel een dingetje.

Daar doen we nu al voor de vierde keer aan mee en is hartstikke leuk. Beetje pech gehad vorig jaar maar nu zijn we beter voorbereid en is de boot toppie orde. Precies een jaar geleden dat ik dus heb gevaren met de BassBuster. Daar wil ik wel verandering in gaan brengen. Maar dat voor laters. Moet ik andere vissen gaan afzeggen. We zijn dus vandaag gaan oefenen en dat is al heel wat. Vorige keer blind het water op gegaan en we kwamen ons dus tegen zoals te lezen was. Maar nu alles gecontroleerd en het werkt piekfijn allemaal. Nu nog de vissen op onze stekken die moeten wel een beetje meewerken.

11.48 uur.

We proberen dus voor de haven te calibreren daar zitten we een beetje uit de wind. Maar ze beginnen net een zeilwedstrijd voor de jeugd. De boot moet twee rondjes draaien en vijftig meter recht vooruit. Dat lukt dus niet met die wind en wat jeugd wat rond om ons heen begint te zeilen. We gaan naar mjn eerste stek waar het denk ik een beetje schoon is. Met al dat water wat afgevoerd wordt is het denk ik een stek te zoeken waar het water niet zo bruin is. Maar dat weten de anderen ook wel dus als ik aan komt zijn er al twee op de stek aan het vissen. Daar pas ik netjes bij met een ruimte van vier honderd meter onderling. En eigenlijk is het gelijk goed. Mijn tweede worp gelijk vis. Wim gelooft me niet als ik zeg wil je het net pakken want die staat nog niet klaar. Die moet nog worden uitgeschoven. Maar het duurt nog anderhalf uur voordat ik een tweede dit keer een dreumes kan foppen met een heel andere techniek. Dropshotten in stromend water. Wim heeft twee dikke missers en dat is het dan. Wat we ook proberen geen aanbeten meer.

14.07 uur.

Het weer is ook niet alles met die Bfr 6 en het is gewoon koud. Ik zeg zullen we het in de haven gaan proberen. misschien zijn die predators het speltaas achterna. Maar dar is het heerlijk vertoeven maar alleen brasems die terug keren vanuit het Kanaal door Voorne en het open water opzoeken. Als dan de sluizen open gaan gaan we trollen op het kanaal. Eens kijken of er misschien nog een snoek zit. Ik weet dat het witvissen helemaal op zijn gat ligt de laatste week met de Buckaroo’s en de VethsVk er gevist.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En in de sluis zit een vader met zijn zoontje te dropschotten en warempel die vangt snoekbaarsjes. Ik gaat er eens kijken en krijg gelijk een goede tip om met de boot snoekbaarzen te vangen langs de kribben op de Merwede. Maar ook een goede trailerplek en dat is fijn deze informatie te krijgen.

14.36 uur.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *