VethsVk 24.14 Glaciswijk

Voorbereiding.

Vandaag woensdagochtend 12 juni 2024 vissen we weer in de vestinggracht ter hoogte van de Glaciswijk. Tot nu toe is het daar goed vertoeven met dat slechte weer. Slecht weer bestaat niet wel slechte kleding maar het vist daar toch lekker met Bfr 5 Noord Zuider wind.

Twee weken hetzelfde weertype maar was de wind Zuid West. En dan zit de vis dus duidelijk aan de andre kant van de vestinggracht. De wind blaast dan ook vreten voor de vissen. Zo krijg je toch een stroming van het oppervlakte water wat warmer is door de zon richting de wind kant. Men zegt ook wind op de kant vangt altijd goed want vliegjes, libellen, muggen en dito larven zweeft dan allemaal mee.

Nog rustig.

Ik heb deze keer de PVA zakjes de helft kleiner gemaakt. Vorige keer door de wind kreeg ik ze niet op mijn voerstek gegooid met mijn Preston Monster Carp Feeder van 3 meter met een werpgewicht van 45gram. Ben ook op zoek naar zijn zwaardere broertje die moet dan 60gram kunnen weg zetten. Maar deze keer trek ik het slechtste nummer op het breedste stuk en haal ik het weer niet zelfs met de tri-cast feeder. Teveel tegenwind. Moet 50 gram korf of method gebruiken met voer dus om naar de overkant te kunnen gooien.

07.35 uur.
We zijn er allemaal.
Ppfffttt.

We zijn vandaag met wel een kleine ploeg. En dat trek ik nog voor mijn gevoel het slechtste nummer maar we zullen zien wat het gaat brengen.

08.27 uur.

Naast me zit Joop weer op stekkie Ben Zwart de mazzelbibs. Aan de andere kant naast me de kampioen van vorig jaar Nuno. En wat heeft die weer geluk. Hij pakt het nummertje waar die zondag heeft voorgevist met 12 brasems en vier gelost. Die vist vast weer met de zelfde samenstelling voer vandaag. Die is bezig met een opmars in het klassement. Zijn geluk met een stek trekken is weer terug. Daarnaast zit JanB en JanJ. Dan op mijn dikke 25kg stek van twee weken geleden zit Martin en die verheugt zich er al op en heeft zijn derde net al klaar liggen. En de rij wordt gesloten door op het eindnummer daar zit Fred.

08.37 uur.

Vandaag mogen we niet klagen met het weer. Zo nu en dan steekt de wind op als er een bui voorbij sjeest zelfs met golven op het water maar we houden het aardig droog. Moet maar één keer echt de paraplu op zetten. De andere donkere wolken varen ons net voorbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
08.50 uur.

En dan al na twintig minuten wordt er naast me al een brasem gevangen natuurlijk door de Champ. Dat geluk dwingt die toch elke weer af. Net als altijd het laatste uur. Dan heeft die er nog twee nodig zegt die dan en verdomd. Het gebeurt gewoon waar je bij staat. Wat een geloof heeft die er dan in en dat straalt die dan waarschijnlijk uit ofzo.

09.20 uur.

Als dan Nuno zijn tweede kan netten en aan de andere kant van me Joop er ook al eentje heeft leggen dan eindelijk kan ik er ook eentje foppen. Ben inmiddels al wel met een andere hengel gaan vissen. Ik heb wat mais door het voer gedaan en twee korrels aan de hair. Dat ging de laatste keer hier formidabel goed. Maar uit het niets knalt mijn hengel inclusief steun helemaal naar rechts. Gelukkig kan de karper alleen maar aan de overkant naar links of rechts vluchten na inhaken met het method systeem. Als die van me af had gekund was ik geheid mijn hengel kwijt geweest. Wat een geweld en mijn lijn breekt dan ook af als de hengel hoepeltje rond staat in de steun. Het gaat zo snel dat ik de vis nog wel heel eventjes voelt maar alles knapt af. De gehele leader ben ik kwijt. Gelukkig deze keer die twee afstand stokken neer gezet dus met zevenenhalve omwenteling lig ik weer precies op mijn aangelegde voerplek. Tenminste wat die karper er van heeft overgelaten. Ik pak wel gelijk eigenlijk een brasem.

09.36 uur.
09.54 uur.
10.24 uur.

Tja, en dan krijg ik vis les van mijn buren. Ik heb geen method meer bij me alleen 30gram of lichter en daar kom ik niet mee aan de overkant. En met de korf vissen levert dus geen aanbeten op voor mij.

11.13 uur.

Er is wel vis op mijn stek dat ziet ik aan de lijnzwemmers en als mijn top zo nu en dan echt doorslaat dus de vis echt door de lijn knalt is het ook eventjes stil net zo als dat ik er eentje verspeelt. Onderlijn dwars afgebroken. Misschien wel weer karper. Moet ik dan volgende keer met een veel zwaarder systeem hier gaan vissen.

11.17 uur.

Loopvissen vangen. Daar is Martin meester in maar vlak Jan j ook niet uit. Want hem lukt het weer om zo een brasem te vangen. Bij Martin wil het nog niet lukken. Die krijg ze niet aan de praat terwijl ik er twee weken geleden het snot voor de ogen ving. Zou het dan toch aan de wind liggen die vandaag uit een heel andere hoek waait.

11.33 uur.
11.42 uur.

En naast me hebben ze weinig medelijden met me. Die gaan gewoon door met het vangen van mooie platten. En gelijk hebben ze natuurlijk. Ik vindt nog een oude enigszins kapotte preston lepel van 40gram en kan die repareren. Want zo nu en dan is er toch beweging op de stek maar ze knallen door de lijn heen of slepen zelfs de voerkorf een stukje op om hem leeg te vreten maar ik kan ze niet foppen. Na een dikke lijnschudden is het even stil maar zodra er wer wat voer ligt zijn ze er weer. Om gek van te worden en wat is er ook aan doet qua kleur, grote, elasteik, boortje. stuitje of wormen. Nee, ze moeten het echt op pakken, niet vertrouwen natuurlijk en weer uitspugen zodat ze zich zelf haken.

Gefröbelt.
Zo maar dan.

Met een knal de onderlijn van 19/100 doormidden net boven de haak. Dan maar naar 22/100. Vorige keer zat mijn leefnet vol met gaten door die kapotte houten beschoeiing. Mooi stelletje zo dat setje. Plateau en leefnet komen uit de zelfde tijd aangeschaft bij Klaas Landsman van de Kleine Beurs vandaan ver voor het millennium. Maar uit nostalgie gebruik ik dat nog steeds. Herinneringen maken.

29 oktober 2016.

Als jochie kwam ik daar voor mijn spulletjes eerst met de fiets uit school maar daarna met de brommert vanuit Dubbeldam en later met mijn bovenbuurman Piet vanuit Zwijndrecht natuurlijk met de auto tot dat ik Henny leerde kennen en naar Nieuwenhoorn vertrok. Achter in de winkel kon je zo naar beneden in je bootje stappen en gaan vissen. Goud natuurlijk en had altijd gelijk de connectie met mijn Ome Jan die ook op snoekbaas viste vanuit zijn achtertuin in Muiderberg. Maar dat is allemaal te vinden in de herinneringen van de BassbusterAvonturen.

12.27 uur.

Vandaag geen potten kunnen breken. Wat jammer dat ik niet in die hoek links van me kon vissen. Op het Ben Zwart plein.

De takkenbossen zijn pas weg gehaald en liggen aan onze kant tegen de wal aan. Daar zie je een putje het Ben Zwart plein en daar moet je ook zijn om te vissen.

12.34 uur.

En die moet ik zaterdag vangen met de Yamaha Pro Fishing Cup 2024. Zal best moeilijk gaan worden samen met Wim van Amen. We doen al weer voor de vijfde keer mee en de eerste dag lukt het ons om in te top vijf te staan maar dan worden er meervallen gevangen en kelderen we in het eindklassement. Maar we doen graag mee. Is een hartstikke leuke twee dagen samen op het water. Nu haal ik binnen en onderweg krijg ik er een beuk op. Een snoekje en die geeft nog best partij. Gaat meerdere malen door de slip heen weer naar het missen van de vijver. Heerlijk die drills. Joop maakt daar wel ff een herinnering van.

Joop goed gedaan jochie. Iedereen het nakijken en de kopstek ten volle benut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik kan geen potten breken vandaag met maar drie brasems. Wat zien sommige er uit na de paai met hun verwondingen maar daar ziet je over twee maanden niets meer van terug.

Dat kost echt je net of erger die scheurt open en je hebt zomaar de helft over of nog minder om te wegen.

Goed gevist Nuno maar het scheelt maar een halve vis met Joop. Jammer dat je er eentje verspeelde maar zag Joop dat ook doen dus daar staat het ook gelijk in. Beide goed gevist natuurlijk vandaag. Maar Ome Joop “wat mot je joh” deed dat het beste. 45 Jaar geleden reden we altijd naar huis terug na een vis wedstrijd samen met Piet Steur mijn bovenbuurman. Na een wedstrijd vissen met HSV Sterrenburg en luisteren we naar André van Duin en zijn kornuiten de Dik voor mekaar Show. Heerlijk dat hoorde er gewoonweg bij. Misschien omdat je ouder wordt maar herinner me die ritjes bijvoorbeeld uit de Merwelanden buiten, Zuidhaven of Dordse Kill nog maar al te goed als we terug reden naar huis.

Toch nog vis.
Fred ook een platte.

Martin toch nog een brasem gevangen in het laatste half uur op een made en een maïskorrel. En Fred had al snel een brasem maar kon gedurende de strijd niets meer bij vangen. Dan zat de vis dus vandaag aan de andere kant van het brede stuk water. En heb ik het achteraf nog niet zo slecht gedaan met dat geklunsd van me.

De definitieve officiële uitslag van Jan Jobse.

En dan rest nog de totaalstand van de voorjaar competitie van de VethsVk 2024.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *