VethsVK 24.13 in de 8Vijver

07.30 uur.

Ik ben vroeg voor mijn doen woensdagochtend 5 juni 2024. Het loten is officieel om acht uur maar als iedereen er is wordt het startsein al gegeven. Ik heb er zin an. We zouden eigenlijk aan de Ravelijnstraat vissen uitgekozen door Jan de Bruin. Maar zoals te lezen was met voorvissen zondagochtend heeft Jan daar drie uur gezeten en geen stootje gezien.

Dus heeft die besloten het om te zetten naar de 8vijver. Mij heb je daar niet mee. Ik vind die stek aan de Ravelijn langs het Kanaal door Voorne op zijn zachts gezegd waardeloos. Altijd tegen de zon in kijkend. Eigenlijk moet je daar zitten met de vaste stok want er zijn altijd als wij er zitten maar een paar boxen aan de overkant waar geen bootje ligt. Maar met altijd dat tegenlicht heb je na de wedstrijd lasogen. Dan komen nog eens die bussen continue achter je voorbij en is de weg nat dan zit je onder de smurrie ervan buiten de herrie van al dat personenvervoer wat er langs komt denderen. Ik ben dus bij dat we verkassen.

07.40 uur.
Altijd spannend.
Ik ben de laatste

Als iedereen er is woed er geloot en ik krijg altijd het laatste loodje wat overblijft. Want hier zijn twee plekken voor de vaste stok vissers tussen de bomen en Jan de Bruin en Gerbrand vissen zoveel mogelijk alle wedstrijden met de vaste stok dus die plekken zijn voor die twee. Is ook het gehele jaar door daar de beste plek om onder de kant te vissen.

08.23 uur.
De keuze van Fred.

Ik zit helemaal achterin weer naast Fred op plek negen. Daar in de hoek zat ik de laatste keer te blanken dus ben ik blij een plek opgeschoven te zitten. Hier gaat ik ook altijd zitten als ik vrij gaat vissen hier aan de plas. Ik heb er dus en goed gevoel bij voor vandaag. Onze gastvisser Fred naast me heeft keuze zat in smaken en kleuren ziet ik in het voorbijgaan. Maar alles voor Bassie zegt die dan als ik er naar kijkt. Aan de andere kant van me zit Hans die is er gelukkig weer bij na die lelijke val met de fiets tegen het uiteinde van een brugleuning. Daar hield die een paar gekneusde ribben aan over maar het lachen lukt weer zonder pijn. Daarnaast zit Kees en als je met maden wilt vissen dan kom je maar want die heeft hij genoeg zegt die.

08.25 uur.
Aad in de kleine vijver.
Martin ook op het eiland.

Daar tussen de bomen zitten dus Jan B en Gerbrand en op het eilandje in de kleine vijver gaat Aad vissen met de vaste stok. In zijn rug richting de grote vijver zit Martin te vissen. Die woont aan deze vijver dus die hoef je niets meer te vertellen hoe het er hier aan toe gaat. Die loopt elke ochtend een rondje dus die maak je hier niets wijs.

Meestal komt hier de winnaar vandaan.
Ook vol in het zonnetje.
08.27uur.

Aad zit al gelijk in het zonnetje uit de wind. Die gaat daar met de vaste stok vissen. Zou eerlijk gezegd niet mijn keuze zijn daar in de kleine vijver maar eens out of the box denken kan geen kwaad. Aan de overkant bij de huize helemaal uit de wind zitten dan Nuno, Jan J en Joop op zijn vertrouwde plekkie. Even later zou Thomas er nog eventjes naast komen zitten om mee te vissen.

Nog geen eitjes.

Dit nestje onder de treurwilgen werd vorige keer enkel malen de liefde bedreven zoal beschreven maar er zijn nog geen resultaten te zien. Dan gaat aan de overkant de toeter en moet ik nog opschieten ook.

Zakje PVA.

Wilde dezelfde tactiek gebruiken als vorige week maar dat lukt me niet met mijn Preston monster Carp Feeder van 3 meter en een werpgewicht van 45gram. Perfect om met de method te vissen want de vissen haken dan zichzelf. Maar is te zacht om een haak te zetten zeker met nylon lijn op de molenspoel. Maar eenmaal de vis gehaakt verspeel ik er weinig met deze zachte stok. Het buigt tot in het handvat en vangt elke vluchtpoging op de slip wordt bijna niet gebruikt. Maar vandaag met trgen wind lukt het niet om op 35meter met dat extra gewicht aan pellets weg te zetten. Ik heb de zakjes deze keer al huis gemaakt en zal volgende keer ook wat meenemen en er maar de helft aan 3mm pellets in doen.

08.51 uur.

Nuno aan de overkant heeft al binnen tien minuten een brasem te pakken. Aan onze kant is het Kees die de eerste vis kan landen binnen het half uur. Fred naast me heeft al wat lijnzwemmers gezien dus de vis is aktief. Hans is de meeste tijd te vinden op de stek van Kees. Voor een praatje maar die zit in de schaduw en daar is het gewoon heel erg koud. Ook wij die af en toe in de zon zitten als die even weg is is het blauwbekken. Ben blij een extra fleece trui met nylon binnen voering mee genomen te hebben en daar over mijn windjack. Je voelt je wel een Michelin mannetje, jammer dan. Als dan Hans ook bij mij even komt buurten en opwarmen in het zonnetje brengt die geluk en vang ik een mooie voorn. Maar net voor de kant valt die eraf. Tuurlijk moet je die kleine vis ook netten. En als Hans dan terug loopt naar zijn hengel. Je raad het al zit er bij hem ook een mooie voorn aan maar die kan die wel laten wegen.

11.14 uur.

Ik ben zoekende als ik na een uurtje nog steeds niet ziet op mijn stek. Wat scopex door het voer en doordrenkte pellets naast de haak maar dat levert ook niets op. Heb al wel een lijnzwemmer gezien maar dat is het dan wel. Dan staat ik op om me wat op te warmen in het zonnetje bij Fred en dan plotseling staat de hengel te dansen in de steun. Rent er naar toe en slaat een gat in de lucht. Al die gasten vangen loopvissen en bij mij schiet die los. Toen had er al een lichtje moeten gaan branden.

11.29 uur.

Vorige week kreeg ik de vis er ook pas op na dik twee uur vissen op de stek en daar hoop ik vandaag toch ook nog mee te maken. Als dan Fred naast me een aanbeet kan verzilveren. Na drie uur eindelijk vis in deze hoek van de vijver denk je dan.

11.31 uur. Haakje te klein misschien.

Denk dat ik maar weer gaat lopen zeg ik nog tegen Fred. Als ik dan even later weer net van mijn stoel afstap want uit het zonnetje is het meer dan frisjes, nee gewoon koud. Staat weer de top uit te slaan twee drie keer ik staat nog niet rechtop. Deze heb ik denk ik dan maar weer helemaal geen tegenstand aan de andere kant. Fred moet er om lachen. Die ziet dat gebeuren. Ze houden je voor de gek BassBuster terwijl die het allemaal in ogenschouw neemt. Dat moet toch gewoonweg hangen zijn zeg ik dan. Maar vijf minuten is het wel raak. Weer staat de top uit te slaan en deze keer wacht ik eventjes. Moet echt op mijn handen zitten als roofvisser. Deze zit er wel aan en voelt gelijk goed en zwaar aan. Maar dan het onheil wat je niet kan gebruiken. Na een paar meter schiet de vis schiet los. Ik gaat er een grotere haak aan zetten. Heb hier altijd succes met 3mm wafters en vond dat kleine pelletje tegenover die grote haak dat dat het was. Maar die dikke lippen van een brasem die moet wel in de bocht van de haak bassen is nu mijn gedachtengang. Tis allemaal te laat natuurlijk.

11.38 uur.

Als Hans ondertussen zijn derde voorn vangt. Op de maden van Kees die ook al de leverancier voor Jan B is. Als dan bij het wegen Hans met drie voorns 25 gram meer heeft tegenover de drie blieken van Kees zijn de commentaren tot voor in de plas te horen. Hilariteit natuurlijk aan de waterkant

11.40 uur.

Die tractor komt nu aan deze kant van de vijver maaien. Of is het ploegen. Tegen die schuine kanten wordt centimeters grond afgeschaafd. Wel makkelijk met wormen zoeken. Maar die ouwe zooi dat maakt me een herrie. Toen die aan de overkant bezig was kon je elkaar hier nog net verstaan maar dat is nu onmogelijk. Wij treffen het wel op de woensdag ochtend het is negen van de tien keer raak met dat onderhoud om ons heen waar we ook zitten in Hellevoetsluis.

De tortelduifjes.

Maar ook Yvonne die eventjes naast me komt staan kan het tij niet meer keren. Meestal brengt die het geluk mee maar deze keer lukt dat niet. Ik krijg geen beet meer of een lijnzwemmer. Misschien door die een grotere haak, nee dat geloof ik niet. Ze zijn passief vandaag en azen gewoonweg niet. We zouden eens moeten gaan zien wat de luchtdruk is vandaag. En een beetje stabiel weer zou ook helpen denk ik zo. Waar blijft die zomer. Want met al die regen en dat afvoeren ervan helpt ook niet mee. Dat water lijkt wel chocolade. Met het verspelen van vissen doet ik vandaag niet me om de prijzen en keldert ik naar beneden op de ranglijst.

12.45 uur.

Fred doet nog redelijke zaken aan deze kant van de 8Vijver. En dat is knap want daar heb ik vorige keer gezeten en moet nog steeds beet krijgen.

Mijn bliek brengt me op de laatste plaats vandaag op Martin na dan. Die heeft helemaal geen leven gezien aan de andere kant.

De officiële stand van Jan Jobse.

Volgende week vissen we weer in de vestinggracht ter hoogte van de Glaciswijk. Daar heeft vorige week iedereen goed gevangen. Nu maar hopen dat ik weer hetzelfde nummertje trekt. Of ik zou graag op de Ben Zwart stek natuurlijk zitten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *