VethsVK 24.10 8Vijver

Blij met mijn wieltjes.

We vissen vandaag woensdag ochtend 15 mei 2024 met negen man waarvan Fred meevist als gast en niet met de voorjaarscompetitie meedoet dit jaar. Maar weer fijn dat die er bij is.

Ik ben wat aan de late kant (4 minuten) want wilde toch nog wat voer bij maken vanmorgen na dat debacle van gister avond bij de zomeravondcompetitie van de Buckaroo’s. Dus als ik aankom krijg ik dat wel te horen van de mannen vooral uit Oudenhoorn. Die moet natuurlijk veel vroeger uit de veren het is een wereldreis om in Hellevoetsluis te komen. En dan ligt het Kooisteebos nog wel aan zijn kantje van Hellevoetsluis. Gelukkig is de kapitein er niet want dan krijg ik zeker de wind van voren. Terwijl er eigenlijk om acht uur loten is.

07.49 uur. Altijd spannend.
En Fred er weer bij.
Stek 7 dus.

Ik trek nummertje drie en Joop nummer zeven. Nummer zeven is helemaal achteraan het eindnummer. Ik heb met goedkeuring van het bestuur afgesproken met Joop dat als die het eiland loot ik zal ruilen vanwege het steile talud van anderhalve meter en de laatste vier nummers omdat dat dat veel te ver lopen is voor die gepensioneerde postbode.

Eindstek dus.
Bijna af.

Wel lekker rustig achterin maar voordat je er bent is dat een hel tippel. Met de fiets komen is zo gek nog niet zoals Nuno en Fred. Naast me weer een nest van een meerkoet in aanbouw. Dit is nog een hele nette foto van de meerkoet want steeds als het vrouwtje langs komt krijgt die een beurt van het mannetje. Die vraagt erom en gaat weer op pad. Goed geregeld lijkt me het mannetje past op het huis. Hoe weet die nu of die eitjes van hem zijn. Afijn.. we dwalen af.

Ik zit vandaag dus op de eindstek links in de hoek, naast me zit Nuno dan Kees en aan de andere kant van dit stukje zit Fred. Fijn dat die weer meevist. Aan de overkant onder de bomen met de vaste stok Jan en Gerbrand. En overkant voor de huizen zitten Jaap, Joop en Martin op stek nummer één helemaal aan de andere kant.

Ben er klaar voor.
08.33 uur.

Ik heb twee afstanden aangevoerd. Eentje de traditionele afstand naast treurwilg zeven waar we altijd vissen op dit nummer. Dat is de diepste stuk van deze plas weten we uit ervaring maar ik maak ook een stek voor de ingang van de kleine vijver. Dat kan ik met die Tri-Cast hengels makkelijk aangooien dus waarom niet. Ik doet dat want de laatste keer dat ik deze plek lote heb ik geblanket en daarvoor een keertje weg gekomen met één vis. Dus we wedden op twee paarden vandaag.

11.44 uur.
Hebbes.
Zijn derde.

Maar mijn buurman pakt na een klein uurtje de eerste brasem en even later een zeelt. En bij de rest is het niet veel beter gesteld dan achter mijn stokken. Alleen Jan en Gerbrand met de vaste stok maken overuren. Daar loopt het vanaf het begin goed. Klein maar fijn dus. En Martin vangt natuurlijk zijn loopvis terwijl die bij Joop staat te kletsen. Het is natuurlijk wel zijn thuiswater. Kan zo vissen vanuit zijn achtertuintje.

Foto’s van Jaap.

Maar dan horen we Jaap zich excuseren dat die weer eens wat uit de richting gooit. Naast hem ver weg zit Gerbrand met de vaste stok dus die vindt dat allemaal best. En Jaap maakt gelijk zijn reputatie aan dit water waar want niet veel later staat die te trekken aan een karper van dik vijf kilo. En even later pakt die nog een brasem. Bijna op dezelfde manier want ik ziet em ingooien en je hoort alles over dat water wat ze zeggen aan de overkant. Hij hoeft niet eens strak te draaien maar wel snel zijn hengel oppakken want anders is die em kwijt.

12.14 uur.

Er wordt hier en daar wel een visje gevangen maar echt wild is het niet, Fred heeft twee hakfwassies net als Kees, Jan en Gerbrand hebben het druk gehad met voorntjes vangen. Joop en Martin beide toch een brasem weten te foppen en Jaap natuurlijk met zijn dikke karper. Maar die wordt toch nog net voor de toeter ingehaald door Nuno. Klasse gevist goosert onder toeziend ook van Jan Jobse. Die is gebleseerd aan zijn wijsvinger. Bij het laten zien van zijn busje is die tussen de schuifdeur vast gezeten bij het dichtslaan. Zwager wilde even zijn schone wagen laten zien en dat voor een stukadoor, brandschoon is die. Nu vond die ook dat zijn deur veel geruislozer dicht gaat. Alle gekheid op een rietje dat heeft zeer gedaan. Sterke Jan en hopen dat je volgende week weer een hengel kan vasthouden. Maar wie regelt er nu een fruitmandje voor je..

Handig bekeken met de fiets.
Jan moet met zijn andere hand schrijven.

En ik moet nog op een aanbeet wachten op beide stekken. Twee keer een lijnzwemmer gezien. Nee de vis was niet in deze hoek te vinden. Heb er alles aan gedaan dus heb er vrede mee en pak ik de volle nederlaag. Zal ook nog een wedstrijd of twee missen want dan vissen we in een commercieel putje met de Bukaroo’s. Voor de wedstrijd begon met opbouwen zag ik nog een karper springen bij treurwilg zeven dus had goede moed maar daarna niet meer zien draaien of bellen plakaten gezien. Mijn buren hebben dus wel alle drie wat aan te bieden en Nuno wordt zelfs nummer één. De Champ van vorig jaar is het dus nog niet verleerd.

Hierbij de officiële uitslag van Jan Jobse.

En de totaaluitslag er is nog niet zeker dus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *