Voornse Kanaal Bieb

Vriendjes van me geworden.

Hehe, ik geloof dat eindelijk de lente er aankomt. Maandag 6 mei 2024 is het vanmorgen redelijk weer en zeker vergeleken met de dagen ervoor. Vanmiddag geven ze harde wind, regen emt kans op onweer op. Dan pak ik deze ochtend toch mee en ziet wel voor hoelang ik kan vissen vandaag.

Als ik naar het Voornse Kanaal fietst ter hoogte van de Bieb want daar wil ik gaan vissen en wat uitproberen want we vissen er woensdag ochtend met de VethsVK de negende voorjaarswedstrijd alweer van de zestien. Ziet ik Kees de alchemist zitten op zijn favoriete stek tussen de boten. Recht tegenover de Ravelijnstraat aan de andere kant van het kanaal waar sommige veteranen graag vissen met altijd het zonnetje recht in je gezicht en dat vervelende verkeer en vooral die bussen vier meter achter je in de rug.

08.49 uur. Kees de Alchemist.

En die Kees hoef je niets meer te vertellen. Die bijnaam heeft hij van me gekregen door van alles uit te vogelen en te proberen om als het niet lukte toch de wedstrijd om te draaien. Natuurlijk een lucht om hem heen die je tot ver kon ruiken. Het mooiste verhaal verteld die zelf. Met een wedstrijd in Brielle. Daar was hij de enigste met vis die dag, met een dikke brasem. En die reporter die er die dag bij was voor een verslag in de krant over die vrije hengelaars van Brielle vroeg wat er allemaal in die arsenaal aan flesjes zat die Kees altijd meesleept. Dat kan ik niet zeggen want dan staat dat van de week in jouw krantje. Nee dat zou die niet doen dus Kees zegt dat zijn anabolen met een smaakje. Je begrijpt het al natuurlijk in ons plaatselijke suffertje stond dat uitgebreid beschreven dat Kees de enigste was met wat te wegen doordat die anabolen gebruikte op zijn aas.

Nee geen flesjes meer.
Alles georganiseerd.
Wel een banaan aan board??

En van die geheimen, nee die heeft die niet meer. Hij verteld graag wat die allemaal gebruikt. Kees vist al drie jaar niet meer met levend aas als wormen en maden. Alleen knikkers daar vis die mee zoals die dat zo leuk verwoord. Geheimen deelt die nu zoals het vissen met de vaste stok en een korf. Dat moet uitgekiend allemaal strak liggen. Ik heb vorige week wat van die dobbers van hem gekregen. Gemaakt van stiftenhouders van de goedkoopste grutter van het land. Dat wil ik voor het roofvis seizoen begint uitgebreid uitproberen op het Kanaal door Voorne.

Kees zijn uitvinding.

Het lijkt een beetje op het systeem feederen met de vaste stok het balletje balletje concept maar dan anders. Het Pole Feederen.

09.02 uur.

Maar het is wel gezellig allemaal al die verhalen en anekdotes van viswedstrijdjes en vismaten die wat achter laten dat neemt zo een uurtje in beslag en als dan Jan Kwebbel er ook bij komt staan dan komt 1 niets van de schuur opruimen bij zijn zus dan staan fietsen in nog van zijn overgrootmoeder, deuren dit van vergeten buren en weet niet wat allemaal van uit die tijd. Jaja je weet zo het hele hebbe en houwe van Jan camouflage die is daar niet zo moeilijk in. Maar jammer natuurlijk weer vorige week een oude slee weg gegooid want vond zich inmiddels er te oud voor worden met zijn zusje sleetje te rijden met de winter. Kijk dat had ik nu nog leuk voor in de fotostudio en graag gekregen. Ik zeg tegen hem zet alles voor vijf of tien euro tegen je hek aan langs de weg. Je hoeft niet naar de stort en je heb weer wat te makken om shadjes te vernachelen.

10.20 uur.

Maar dan zit ik toch op de hoge nummers achter de oude bibliotheek. Ik gaat op dezelfde afstand vissen met een korf alleen met de ene hengel levend aas als wormen of een made met wat geknipte wormen door het Action voer en op de andere alleen maar met geknipte maïs en mijn standaard voertje 2mm pellets en maïs op de haak.

Jan maakt wel ff een plaatje
10.24 uur.

Als jan dan nog eventjes komt buurten wil die dit allemaal wel vastleggen. Ik ben benieuwt maar je kan er niets van zeggen voor a.s. woensdag. De school vissen moeten er gewoonweg liggen hebben we al gezien met de Buckaroo’s van de week. Heel frustrerend de enne heeft aanbeten zat en kan kiezen welke die zal netten terwijl vijftien meter daarnaast aan beide kanten geen aanbeet, geen vis op de stek ziet.

10.27 uur. Op de worm natuurlijk
10.41 uur.
11.39 uur. Winde

Op de wormen allen maar kleine vis met uitzondering van een mooi winde bij het neervallen van het aas. Hoefde niet eens strak te draaien. Terwijl op de andere hengel ik een dikke platte verspeel boven mijn net. Zit er toch aan te denken ook hier mte die zware brasems met de Winkler Pickers te gaan vissen met hun buigzame toppen. Want met 14/100 onderlijn verspeel ik teveel vissen.

Wat een grote kop.
11.47 uur.
12.23 uur.

Nee wild is het nog niet.

Alles is veilig.

Terwijl het vrouwtje eet blijft het mannetje alert en eet niets. Maar houd me wel in de gaten. Het stelletje komt wel vaker naast me zitten zoals te lezen valt in de BassBusteravonturen. Er is nog een stelletje eenden waarvan het veel wittere en mooiere vrouwtje veel schuwer is die niet zo dicht bij me komt zitten als deze twee eenden.

Alles is voor het vrouwtje.
Tuurlijk zoek ik ff mee.
Hommeles in de tent.

Maar dan komt er een tweede man en die wil heel wat anders, Ze rennen onder mijn stoel door zelfs en vliegen en fladderen om me heen gelukkig net niet door de lijnen om daarna kwakend een kilometertje rond te vliegen en weer om me heen te landen. Wat een spektakel. Wij gingen naar de disco en wie de mooiste brommert had en daarna natuurlijk de auto was de gelukkige om een beschuitje te eten.

Maïs.
Geknipte wormen.
Aastafel

Nee wild is het niet en dat zal woensdag een lot in de loterij zijn waar je zit.

14.05 uur. Hehe
15.01 uur.
15.32 uur.

Het is gewoon wachten tot dat er enkele op je stek arriveren.

Das te licht voor mijn combinatie.
Te veel verspeelt dus.

Het maakt weer niet uit waar je mee vist als je allen zit zolang dat maar in je voer zit om de vis gretig te maken dat dat veilig is. Ze zijn reuze voorzichtig deze dagen er zijn er natuurlijk al heel wat gefopt door die Engelse wedstrijden deze weken. Maar de helft verliezen woensdag dat kan natuurlijk niet. Dan maar wat minder aanbeten ik gaat met dikkere onderlijn vissen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *