BP-Buckaroo’s 24.2

Steiger 91 dus.

Wat een weer vandaag vrijdagmiddag 3 mei 2024. De slechtste dag tot nu toe deze week. Heel de dag storm met regen. Hoop dat het vanmiddag wat opklaart.

Maar iedereen staat uit de wind en regen achter het gemaal Noordermeer de dag door te nemen. Zenuwachtig want het gaat hier ergens om. Iedereen wil zo dicht mogelijk bij het gemaal zitten want die staat nu open. Daar komt meestal de winnaar vandaan op die twee eerste plekken aan beide kanten.

16.01 uur.
Mooie verhalen weer.
16.17 uur. Maar hier gaat het om.
Kokertjes weer inleveren bij Harry.

Dan eindelijk een lootje trekken en ik pak nu steiger 91. Weer aan de rechterkant van het gemaal vandaag. Je moet een beetje geluk hebben zegt Kees Westdorp die de wedstrijden weer heeft mee gevist met die Engelsen deze weken. De school brasems verplaatst zich elke dag op het moment en je kan zomaar met je neus in de boter vallen of helemaal niets zien gebeuren.

In de boter val ik sowieso op de steiger ligt een platgetrapte korf met onderlijn kompleet met haak. Zo dat is de eerste winst van vandaag. Van de zotte natuurlijk om dit zo achter te laten met al die vogels met jongen achter zich aan die na ons de kruimels komen opzoeken wat we achterlaten.

17.25 uur.
Komt beter weer aan.

Het eerste uur is bar en boos met harde windstoten en zo nu en dan komt er een buitje over ons heen. Maar vanaf het Haringvliet zien we de lucht al opklaren. Links van me zit Tjeert senior op steiger 90, daarnaast Theo. Dan Tjeerd junior op 88 waar ik vorige week zat. Jos op 87 waar Marco vorige week twintig kilo vis vanaf trok en opo de kop net naast de sluis zit Mats. Aan de rechterkant van me zitten Glen op 92 en Mike op het eindnummer 93. De rest van de Buckaroo’s zitten aan de andere kant van de sluis te vissen.

18.08 uur.

Met die wind valt het niet mee in te gooien maar met een zwaardere speedkorf dan normaal dat ik gebruik lukt het aardig. En eindelijk net na zessen de eerste brasem door mijn buurman gevangen. Tjeerd had nog niet eens zijn leefnet in het water liggen. Eindelijk is er dan leven in de brouwerij.

18.14 uur.
Halverwege met Maïs
Als dan Mike zijn tweede pakt.

Als dan Mike kort achterelkaar zijn tweede pakt op het eind nummer.

18.22 uur.

Als ik daar dan een foto van wil maken krijg ik er de tijd niet voor. In mijn ooghoek ziet ik mijn hengel bijna te water gaan tijdens de foto maken. Hèhè ik doet ook weer mee.

19.51 uur.
Als Tjeerd zijn derde kan netten.
Mijn buurman.
19.51 uur.

Maar aan de andere kant kan Tjeerd Senior zijn derde van de avond netten. . Daar naast zit Theo maar die ziet helemaal niets gebeuren op zijn stek en daarnaast heb ik Mats ook al met een kromme stok gezien en een platte kunnen scheppen. Ik moet er wat aan doen. Hoe krijg ik ze aan de praat. Ik maak een voerplek aan op zeven meter en vis een half uurtje daarna er met de Boulonaise hengel op maar ook daar geen enkel reactie. Ook Glenn naast me rechts kan ze niet foppen. De vis ligt nog stil en je moet een beetje geluk hebben met loten net zoals Kees Westdorp al voorspelde.

20.33 uur.

En dan een klein uurtje voor tijd als ik denk wat beweging te zien en nu eens lijn geeft en alles slap hangt ziet ik duidelijk rukken op de lijn. Ik wacht even en dan rammelt de top heen en weer wanneer de vis zich zelf haakt. Zo erg dat zelfs mijn buurman Glenn het heeft gezien. Wat een aanbeet ik zag het hier vandaan roept hij vanaf zijn steiger met een risoles in zijn hand. Van happesteijn. Ik had de hoop al opgegeven. Mike heeft er inmiddels al twee bij gevangen en zit nu op vier stuks. Die heeft niets meer zien gebeuren nadat die er eentje heft verspeelt op de stek. Wat ben ik blij met mijn tweede. Omdat er een paar zo te zien maar één hebben en zelfs niets ben ik in ieder geval geen laatste vandaag.

21.11 uur.
Spannend het gaat om de grammen.
Mats heeft er eentje.

Maar dan realiseer ik me dat ik het nog niet eens zo slecht heb gedaan met twee brasems. Mats naast het sluisje heeft er maar eentje en Jos Werring op 87, Tjeert Junior op 88 en Theo van de Bergh op 89 hebben niets aan te bieden om te wegen. Aan deze kant van de sluis ben ik spek koper met twee stuks.

21.13 uur.
Tjeerd Sen. met zijn vangsten.
Is dus bij drie gebleven.

En ook bij Tjeerd Senior is het bij drie stuks gebleven en dat is heel goed op dit stukje Voornse Kanaal vanavond.

21.15 uur. Mijn vangst van vandaag.
4800 gram.
Gooi je ze zelf ff terug.

En als we dan horen dat het aan de andere kant van de sluis nog slechter is gegaan kijken Mike en ik elkaar aan. Die had van zijn zwager gehoord dat die er al zeven had halverwege de wedstrijd. Dus we dachten ergens onderaan te komen bengelen vandaag. Maar we hebben het best er redelijk van afgebracht. Kees Nagelkerke heeft daar iedereen te kakken gezet en als een profie niets doorgelaten voor de rest om hem heen. Die is door het dolle heen natuurlijk. Wat goeeed gedaan.

Vier stuks is dus hoog aan deze kant van de sluis.
Daar wordt Mike tweede mee vanavond.

Die twee zwagers hebben zich dus goed voorbereid door met Maïs te gaan vissen. Dat was vanavond dus de sleutel tot succes.

De officiële uitslag van Marco. Gefeliciteerd Kees met de klinkende overwinning. Wat een vissen heb je gevangen vanavond. Zo kan je makkelijk wat later beginnen dan de rest.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *