VethsVK 24.9 Voornse Kanaal “de Bieb”

07.44 uur.

Kapitein Harrie mocht het voor deze woensdagochtend 8 mei 2024 kiezen en heeft gekozen voor de hoge nummers op het Voornse Kanaal ter hoogte van de oude bibliotheek.

Onderweg na de groen brug en de sluis kom ik halverwege Kees de Alchemist weer tegen op zijn stek in deze tijd van het jaar samen met zijn vismaatje.

07.39 uur.
Kees zijn stekkie.

Tuurlijk stop ik eventjes hoe de vangsten zijn. Kees begint altijd om zeven uur en stopt stipt om twaalf uur voor de warme middag hap. Die hebben beiden al een platte liggen in hun netske. Dat zijn goede berichten.

07.45 uur. Ik pak nummertje 12.

Ik pak stek 12 vandaag. Marin heeft een litertje maden meegebracht voor me uit Oostvoorne dus voor deze week ben ik weer voorzien. Bedankt daarvoor.

08.49 uur. Kopnummer.
En de rest van de gang.

Naast me aan de linkerkant zit Nuno de kampioen van vorig jaar op de kop nummer elf. Die heeft zijn flow dit jaar nog niet te pakken want hij kan de vis nog niet vinden. Aan de andere kant van me zit Gerbrand op stek dertien, daarnaast Harry, Jan ook met de vaste stok. Dan Martin op stek zestien met zijn nieuwe water- en winddichte oranje jas. Die doet ik niet meer aan zegt hij na de wedstrijd. Dat schrikt alleen maar de vissen af. Dan Jan Jobse op zeventien, Joop op achttien, daarnaast Kees en op het eind nummer twintig zit Japio. Dat zijn ze voor vandaag die meedoen om de prijzen.

Vaste stok van stal gehaald.

Ik gaat vandaag wel een voerplek maken aan de overkant onderaan het talud met de feeder. Maar wil met de vaste stok beginnen. Dat is weer eens eventjes geleden daar mee te hebben gevist. Ik begin dan ook een half uurtje later dan de rest voordat alles in elkaar steekt en de lijn aan de hengel zit. Drie keer cuppen met een balletje basisvoer van 2mm pellets, maïs en een handje hennep.

08.51 uur.

Dan doet ik mijn topset verwisselen en steekt de hengel naar voren en er zit al een voorntje aan de haak die trek heeft in die twee maden. Haha gefopt en dat is snel en niet eens op de voerplek maar halverwege. Dat kan een leuke ochtend worden. Maar daar blijft het bij en van de mot regen krijgen we zo nu en dan een buitje over ons heen terwijl buienrader zegt dat het droog zal blijven. Maar als enkele een paraplu gaan opzetten dan stopt het weer en miezert het af en toe. Ik houd het bij het regenpak dat gaat net met de ruk in de wind.

Mijn vriendjes zijn er ook weer die hebben dus nog geen nest gemaakt. Nee bang zijn die niet meer van me.

10.16 uur.

De vaste stok laat ik voor dat die is. Verderop ziet ik de andere Veths die met de vaste stok vissen ook niets vangen. Ik heb aan de overkant een voerplek aangemaakt en eens kijken of daar wat te halen valt. En om kwart over tien kan ik er een brasem vandaan helen. Die heb ik maandag ook gevangen een paar stekken verderop. Niet zo moeilijk die vis te herkennen. Toen heb ik de andere kant gefotografeerd want vond hem er niet zo fijn uit zien.

11.00 uur. Fred komt altijd wel ff kijken.

Gelukkig knapt het weer een beetje op en blijft het nu droog. Ik pak de vaste stok in en gok op de overkant. Is alles netjes droog als ik dat inpakt. Tot nu toe hoor ik dat er voor aan een snoekbaars is gevangen. Bij de veteranen weegt deze mee net als baars, pos en grondels. Paling natuurlijk niet maar snoek weet ik niet zeker. Daar zijn we denk ik uniek in als wedstrijd reglementen. Ik gok op nog een brasem want voorns zijn er niet vandaag in deit gedeelte van het Voornse Kanaal.

12.34 uur. De natuur is hard.

En als Hans dan ook nog eventjes langs komt en ik naar boven loopt om een praatje. Hij kan niet meedoen of naar beneden van het talud na een val met de fiets. Hij heeft o.a. twee gebroken ribben maar het gaat al beter.Alleen lachen lukt niet erg dat doe vreselijk pijn. En dat is een straf voor die lolbroek. en terwijl ik boven staat staat de hengel natuurlijk in de steun te stuiteren en ben ik veel te laat weer beneden. Die heb je wel zegt Hans maar nee hoor. Loss. Das Jammer. Daar verspeel ik dus mijn eerste plek vandaag.

Met de vaste stok.
Bijeen gesprokkeld.

Maar zo slecht doet ik hert niet met een brasem en een voorntje. Voor aan was het nog slechter de vis aan de praat te krijgen. Jan heeft met zijn voorntjes toch nog 725 gram.

Bij mijn buurman.
Wat grondels.

En bij Gerbrand valt het ook een beetje tegen. Alleen vooraan dus bij Kees die vlak na de aftrap een snoekbaars heeft gevangen van 3075 gram en Jaap een brasem met wat voorntjes.

Ik ben de gelukkige.
2.575 Gram

Dus ik mag niet mopperen vandaag. Behalve dan dat ik later moet horen dat bij Kees twee keer het net is meegeteld. Een keer bij gelijk de snoekbaars wegen zodat die gelijk terug gezet kan worden en bij die twee voorntjes na de wedstrijd.

Staat op nul.
400 gram.
Droog weegnet.

Zondags als Jan, Fred en ikke op de 8vijver vrij vissen wegen we nog eventjes dat net en die weegt 400 gram. Droog wel te verstaan. Het verschil tussen Kees en mij is 550 gram. Denk dat daar weer mijn eerste plek door de neus wordt geboord…

De stand aan de waterkant.

We kunnen er wel om lachen. De ene wat meer als de ander. Ik dus met Kiespijn. Twee keer achtereen van de eerste plek verstoten. Ik gaat maar beter m’n stinkende best doen en het niet laten afwegen op een paar grammen. Heb er zin an. Volgende week naar de 8vijver uitgekozen door Martin. Kan die zo vanuit zijn achtertuintje vissen. Zijn thuiswater.

Rest me nog de officiële stand van Jan Jobse.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *