Buckaroos 24.1 steiger 80-100 Voornse Kanaal

Steiger 88 geloot.

De eerste zomeravond wedstrijd vrijdag 26 april 2024 weer met de Buckaroo’s op het Voornse Kanaal ter hoogte van steiger 80 tot 100 is weer afgehuurd.

We zijn bijna kompleet vandaag de eerste wedstrijddag. Alleen Wilmer Breen, Nico Iedema, Arno Borsboom en Kees Westdorp zijn er niet bij vandaag. We krijgen allemaal een mooie hoody en T-shirt met het logo van de BP Visserij. Volgende keer als iedereen die aan heeft maar eens een groepsfoto van maken. We zitten er allemaal sjiek bij dus met de wedstrijden.

Ik zit op 88.

En ook hier is het weer spannend want het is een kanaal maar er zijn altijd betere plekken waar altijd de winnaar vandaan komt. De nummers rond de 80 is om het sluisje heen en dat is in dit jaargetijde toch wel de betere stekken. Hoe dicjhter bij het sluisje hoe beter het is. Daar stroomt het zo nu en dan dus. En het lijkt wel og de brasem met alle geweld hier op het kanaal massaal wil afpaaien.

Rennen naar de hengel.
Hij zit op vijf stuks.
Zijn vierde van de dag.

Ik ben vandaag de eerste net voor Glenn Timmermans. Zal vast die Engelsen op steiger 86 en 87 vertellen dat er om vier uur wordt geloot en daarna er een wedstrijd wordt gevist. Das balen voor de mannen maar het is niet anders. Die steigers worden al vroeg door Marco afgehuurd bij Sportvisserij Nederland. Aan de andere kant van de sluis vissen Nederlanders helemaal in Guru outfit en diteo materialen. Zijn jullie van Guru of merk verslaaft vraag aan de mannen. Dat is er aan wie het vraagt krijg ik als antwoord in een Brabants dialect. Maar dan wordt die herkent door Theo als de man van “de” Anja de Groot en die kan wel vissen volgens de Buckaroos. Sjors dus van Tackle Guru Benelux. Dan ben je een eindje uit de buurt zeg ik dan maar het is maar 50 minuten rijden en we vissen volgende week mee met één van de grote wedstrijden die deze weken hier op het Kanaal worden gehouden. Het is niet best ze zitten al vanaf tien uur te vissen en hebben er samen negen waarvan we van de laatste twee van beide getuige zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Engelsen vissers moet dus ook wat vroeger stoppen vandaag en op steiger 87 heeft best een aardig klusje vis gevangen vandaag. Daar heeft die heel de dag over gedaan maar Marco komt nu op zijn stek te zitten. Erger nog naast mij dus. Die vist door op zijn voer en de uitslag kan je dus al raden.

Wat een mooi setje.

Theo en ik staan nog wel eventjes te kijken bij het setje van Marco. Ziet er prima uit natuurlijk.

Heeye Freek help me ff.
Ik zit vast.
Ja ik ziet het.

Het avondeten doet ieder op zijn eigen manier. Voor mij bracht Mats een broodje donner mee maar Theo doet dat op zijn eigen manier. Die heeft al beet voordat we beginnen. Theo zit dus ook op een plek waar heel de dag die Engelsen hebben gezeten en is de eerste met een dikke platten na de toeter. Binnen vijf minuten een dikke brasem kunnen netten en daarna alleen maar lijners en dus mis slaan.

Kees op plek 90.

Kees is wat later en trekt nummertje 90 zodat Jos die eerst vanmiddag nog naar een begrafenis moest de steiger 89 overblijft.

17.22 uur.

Naast me dus Marco en daarnaast Theo en de rest zit aan de ander kant van het sluisje.

17.46 uur.

En jawel daar is Jos ook we zijn kompleet voor vanavond.

Marco naast me.
18.39 uur.

De mannen naast me op de stekken van die Engelsen hebben eigenlijk gelijk aan de stok met die platten. Ik moet dus nog eventjes wachten net als de rest van de hoge nummers.

19.09 uur.
19.12 uur. Toch een mooie voorn.
19.17 uur Eindelijk mijn tweede platte

Het valt niet mee om ze te foppen. Heb wat maden en casters door het voer gedaan en die spugen ze nu uit in mijn shepsnetske. Maar als ik dat aan de haak doet dan moeten ze het niet. Heb er ook geknipte wormen door het voer natuurlijk en daar kan ik er een paar op vangen.

19.21 uur.

Tja wat moet ik er weer van zeggen. Naast me worden er met regelmaat platten genet. Dan doet ik het toch nog niet goed.

19.22 uur. Nee dat is geen snoekbaars.
19.26 uur

En dan roept Marco naast me ik heb een snoekbaars gefopt. Daar wil ik wel eventjes voor lopen naar zijn stek maar nee hoor. Het is gewoon een brasem. Dan pak ik er even later toch ook nog eentje.

19.34 uur.
Past net.
En dan moet Jos toch ook zijn leefnet nat maken.
En hebben.
Das een beste
Onder toezien van Glen.

Dan vangt Jos ook zijn eerste brasem van het seizoen. Die moet oppassen dart die de poedelprijs niet verspeelt.

Hehe eindelijk.
Eentje gefopt.
19.42 uur.

Dan kan Glenn naast me natuurlijk niet over zijn kant laten gaan en even later pakt die ook zijn eerste platte van het seizoen.

20.25 uur.
Ook aan de andere kant.

Nee ik kan ze niet meer activeren en breng toch steeds kleine beetjes voer terwijl naast me Marco regelmatig vissen weet te foppen. Een klasse apart de Champ van vorig jaar.

Hebben die kip.
Bijna.
19.14 uur.
En hebben.

Ik kan ze niet meer aktiveren op mijn stek en dan heb ik nog de pech dat na de toeter ik mijn aasbak naar boven bren naar de auto en mijn top wel heen en weer knalt. Ik haal op en er zit een dikke platte aan. Marco moet er wel om lachen maar ik lach mee als een boer met kiespijn. Daar verspeel je je derde plek mee hoor ik later van hem. Had die niet drie minuten eerder kunnen proeven van mijn delicatesse. Achteraf ben ik blij met mijn vangsten. Je zit naast Marco en dan denk je dat je slecht zit te vissen naast iemand die twintig kilo aanbied om te wegen maar met mijn vangst wordt ik vierde vandaag. Blij mee als ik dat elke week vang kan je me weg dragen over een paar weken.

Kleine vissen vandaag.

Mijn vissen waren klein vandaag. Drie brasems 6kilo. Die misser was denk ik niet genoeg voor een derde plaats dus kan er wel mee leven. Gefeliciteerd Marco met de eerste punten. Op naar volgende week vrijdag..

Nog de uitslag van Marco.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *