Het was te voorspellen

07.49 uur zit iedereen nog in de auto.

Het is al heel de week koud en dan vooral ’s nachts rond het vriespunt. Nee dan zwemmen de vissen niet maar liggen stil op de bodem. We gaan er vissen op woensdagochtend 24 april 2024 aan het Voornse Kanaal ter hoogte van de Bibliotheek met de VethsVk. Heb het zelf gekozen hopende maar vorige week op wat warmer weer.

Verleden zondagmiddag nog een paar uurtjes gevist op stek nummer 22 uit de wind onder het oog van het winkelcentrum. Als het zonnetje doorkwam was het goed te doen maar zodra de wolken er tussen kwamen was het koud, heel koud. Ik had toch nog vis, net zoveel als we vandaag met z’n allen zullen vangen. Wat een softdag.

07.51 uur.

Afijn, als ik naar de stek aan het Voornse Kanaal onderweg ben krijg ik een hagelbui over me heen. Ik ben weer de laatste die aansluit om kwart voor acht maar iedereen zit nog in de auto met de verwarming op volle toeren i.p.v. van de radio. Wat een weer maar het zou beter worden volgens de app. Wat moeten we zonder die nieuwigheid.

Wordt weer mijn buurman.
07.57 uur.
Nog twee over.
Dat is niet slecht wat overblijft.

Als de bui dan overtrekt kunnen we loten. Dat is nog helemaal niet zo slecht wat er voor me over blijft. Ik zit op stek nummer negentien. Op twintig rechts van me op het eindnummer zit Cees naast me net uit het zonnige Marjorca terug gekomen. Jaja die moet nog wel eventjes aklimatiseren op het laatste nummer.

Ff bijpraten.
Vakantie was prima.

Het duurt natuurlijk nog wel eventjes voordat iedereen op zijn stek is. Jaap is er weer bij na zijn operatie fijn is dat en Cees terug van zijn vakantie. Dat is ff bij praten. Ik maak twee voerplekken eentje aan de overkant en driekwart tegen het diepste talud. Het water is koud en gok dat ik daar wat kan vangen. Ik ben mijn bolonaise hengel vergeten. Die staat nog tegen de deur van de schuur aan. Wilde tegen de kant ook een plekje maken om in ieder geval kleine vis te vangen om me van de nul af te houden. Dat is dus niet gelukt.

09.18 uur.

En als we uitgepakt hebben en zitten hoor ik naast me op de eindstek dat die wel op de foto zo dadelijk wil met zijn vissen. Tuurlijk zeg ik want zijn positie is één van de beste om nog wat te kunnen vangen. Ik heb er na zondag een hard hoofd in. Het water is maar een paar graden af van een schaatswedstrijd. Dus ik maak maar gelijk een plaatje zeg ik dan.

09.23 uur.

En als de wind gaat liggen en de regen, sneeuw en hagel buien overtrekken is het heerlijk om te vissen. Een lekker zonnetje in je nek. Heerlijk. Maar de vis zwemt niet. Dat is wel duidelijk na een paar uurtjes vissen. Niemand heeft nog wat gezien op een enkeling na die met de vaste stok en een paar deeltjes op de grondels is gaan peuteren.

11.02 uur.
Vals gehaakt.
En genet.
Bedankt goosert.

Maar dan ziet ik Jan worstelen met de vaste stok. Dat is een beste en besluit om daar dan maar een paar foto’s te gaan maken. Zet wel eerst mijn hengel voor de zekerheid vast en wandel naar zijn stek. Daar zien we wat het is, de vis is verkeerd, vals gehaakt noemen we dat. Wil je me helpen vraagt Jan nadat ik een foto heb gemaakt want die zit met haakje 16 en 10/100 te vissen. En dan en dikke bliek aan zijn rugvin dat is lastig. Als de vis het net ziet rekt zijn elastiek weer een meter uit en kan hij em niet scheppen. Tuurlijk en drie meter van hem vandaan kan ik hem of haar in het netje scheppen.

Hij is al los.

En wat een geluk de vis ligt los in zijn netje. Dat is echt mazzel hebben en zeker vandaag nu er niets wordt gevangen. Aad naast hem heeft ook al een brasem dus nu doet Jan goede zaken.

11.24 uur. Joop heeft beet.
Tweemaal achtereen op plek 1 dus.

Maar als dan Joop naast me een platte kan netten op zijn method op vijf meter diep en dat is knap. Goed gedaan. Dat is een mooie twee en halve kilo vis. Dan moet ik aan de bak en gooi er maar weer eens een korfje met aas op mijn stek om die in ieder geval actief te houden. Ik heb af en toe wel kleine vis er op want zo nu en dan zijn de casters en maden op sporadische wijze verdwenen zonder aanbeet om op te slaan. Of platgenepen en leeg gezogen. Zo nu en dan een trilling door de top en weer met lange pozen van stilte aan de overkant. Nee mijn dag is het niet vandaag.

De uitslag van Jan Jobse. Volgende week dus vissen op de 8vijver gekozen door Nuno. Het weer veranderd na het weekend en het wordt warmer. Dat zal in het Kooisteebos een paar graden schelen en nu maar hopen dat het water daar wat opwarmt. Heb er zin an..

En nog de totaalstand met verrassende verschuivingen. Maar we zijn er nog niet. We zijn nog niet op de helft. Nog tien wedstrijdjes te gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *