Een vluggertje

14.42 uur. Leo maakt wel ff een plaatje.

Zondag na VisTV wordt het wat warmer buiten. Het was weer rond het vriespunt vannacht dus de vis zal wel laat op staan dacht ik zo zondag 21 april 2024. Dan komt mijn vismaatje Leo ook langs en doen we een bakkie. Dan vliegt altijd de tijd.

Word het dus toch nog na de middag dat ik vertrek naar de waterkant. Een plek zoek uit die Noorder wind. Vanmiddag om zes uur is de Nederlandse bekerfinale Feijenoord tegen NEC dus wil de vis niet lopen ben ik weer vlug thuis.

14.05 uur.
Bakstenen.

Al met al start ik dus om twee uur met vissen. Heb een plek gevonden bijna uit de wind op stek nummer 22 bij de Bibliotheek. Uit de wind is het best te doen. Nu maar hopen dat de vis dat ook vindt. En warempel bij de tweede korf drie meter van de eerste vandaan. Dat begint weer lekker met die rare valwind. Ik laat hem toch maar ff liggen krijg ik beet dan wordt dat mijn voerplek. Ik draai de lijn strak maar de ik blijf lijn terug nemen en dan begint de top te wieberen. Dat is geen straf. Wat een mooie voorn. Daar zitten er ook vier van in een kilo.

15.29 uur.

Leo komt ook nog eventjes buurten en ik heb het er over dat het zo vaak gebeurt dat er twee hengels op een heel andere afstand tegelijkertijd beet hebben. En dan gebeurt het als die naast me zit. De linker vliegt werkelijk uit de steun en kan hem net grijpen en terwijl ik die vast pakt gaat de andere top ook tekeer. De eerste is een lijnzwemmer dat moet een grote vis geweest zijn. De karpers zitten de brasem achterna om zo dadelijk van hun eitjes te snoepen. Andersom gebeurt dat een maand later. De tweede is de vis los. Niet zo gek want er stond geen druk op de lijn. Dan zie je een dik half niets gebeuren en uit het niets twee aanbeten tegelijkertijd. De volgende is er eentje uit het boekje na anderhalf uur vissen. Strak draaien na een korf voer brengen en de aanbeet volgt direct. Een mooi platte.

16.23 uur.

Nee wild is het niet. Gelukkig zit ik uit de wind want het is met die Noordenwind nog hartstikke koud. Dat wordt denk ik toch voetbal kijken om zes uur.

17.34 uur.

En om vijf uur houd ik het voor gezien. De zon valt ook steeds vaker weg achter een dikke wolk gelukkig zonder neerslag. Het wordt steeds kouder en op de terugweg ziet ik de sluis open staan. Mooizo laat die brasem en voorns maar binnen komen. Kunnen we woensdag ochtend ons klem gaan vangen want vandaag was het em niet. Veel te koud dat water nog.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *