Nog maar eens proberen met Bfr5. naar 7

Als ik vrijdag aankom 13 oktober 2023 heb ik het rijk alleen. Het gaat hard waaien en de wind komt uit de verkeerde hoek zo recht de haven in. Nu nog net geen witte kopeen op de gpolven dus zal het Bfr4 tot 5 zijn. Hebben ze ook opgegeven en vanmiddag gaat die naar Bfr7 met een bak regen om vier uur.

Dat is dus gunstig voor ons in het delta gebied. Laat er maar een bak water vallen dan steigt de waterspiegel hier en zal het harder gaan stromen. Dat vindt de aasvis maar niets en raakt in paniek. En daar zit vadertje glasoog nu net op te wachten. Een makkelijke prooi voor ze en knallen door die waterversnellingen heen. Laat ik daar nu net mijn shadje ook laten vallen achter die steen, een heuveltje of juist een gat in de bodem, mosselranden, steenstort you name it en daar ligt die zander dan in ambusch te wachten op een prooi.

Maar dan na een paar worpen krijg ik gezelschap van Jan. Dan is de rust voorbij maar wel gezellig en ik ben zo weer bij met wat er allemaal in die tien maanden is gebeurt dat ik niet ben geweest. En dan zo tussen neus en lippen door zie ik in mijn ooghoek een ramm en dito aanslaan er op. Hangen en daar komt dan een hele mooie snoekbaars boven kijken voor een portretje.

Ik krijg wel aanbeten en soms serieuse ook nog niet te missen beuken zijn het er op maar kan ze niet haken. Mijn staartje achetr de dreg begint er kwalijk uit te zien na al die aanslagen. Ze genast vandaag. Door de wol geverfd dat roedeltje wolven.

Maar dan toch nog kan ik een paar vijftig plussers foppen. De wind begint nu echt aan te trekken naar de beloofde 8 en de bocht in de lijn is niet meer te houden. De 27gram loodkop komt nog wel net over het midden van de haven maar wanneer die de grond bereikt is die al tegen ons eigen talud getrokken door de lijn. Jan moet zich zo nu en dan vasthouden aan de paal met het rode licht in de havenmonding en hangt er dan lekker uit te wapperen. Nee niet te doen met deze wind en we nokken af. Was weer leuk vandaag met Jan. Gezellig bijgebabbeld en bedankt voor het fotowerk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *