Een heerlijke middag op de Punt

Als ik zondagmiddag 15 oktober 2023 na één uur aankom zit er niemand op de Punt en het is heerljl weer. Een zonnetje en widkrachr Bfr2 in de rug en hoog water want het gaat zo nu en dan los. Hemelsluizen gaan dan vol open met zo nu en dan zelfs hagel

Mijn eerst aow worp om de lijn nat te maken en de spoel ristig leeg te laten lopen levert gelijk een voorzichtige aanbeet op. Ik gaat er maar ens voor zitten en waarempel de tweede worp kan ik een mooie zestiger foppen. Zelfs komen er mensen vanaf de parkkerplaats aan lopen die vinden dat wel heel snel. Ik ook hoor. De man heeft zijn autolichten aan laten staan met een muziekje aan en moet nu op zijn zwager achten met startkabels. Hij vist zelf ook dus we raken in gesprek tot dat zijn zwager er aan komt. I krijg er weer een felle tik op nu aan de overkant voorbij de palen. Deze is beduidend kleiner want na een felle strijd op afstand en dat is niet zo moeilijk met deze wind in de rug komt de vis rustig mee. Maar halverwege wordt het ineens heel zwaar trekken.

Sterker nog ik hou het niet en mijn spoel begint leeg te lopen met mijn stok hoepeltje rond. Dan weet je dat die arme snoekbaars onderweg is gegrepen door een dikke snoek. Landen lukt je nooit want de haak zit nof in de bek van de snoekbaars. Ik ben er wel eventjes mee bezig en op de parkeerplaats heb ben ik een bezienswaardigheid bij de mannen die de auto aan de ppraat proberen te krijgen. En dan hoor ik Leo achter me. Dat is een beste Freek maar ik roep naar hem dat het een snoek is. En als die naast me komt staan zien we een gevaarte omhoog komen. Er is deze week een snoek gevangen van één meter tweeënveertig maar in onze beleving zit deze er niet ver naast. Wat een gevaarte en ze laat een dikke kolk na en mij met een gehavende snoekbaars. Zal die geschrokken zijn dan.

Het duurt toch een half uurtje voordat ik weer een dreumes kan haken en even later zijn broertje of zusje. Ik denk dat de school geschrokken zal zijn geweest met zo’n groenjas met een soortgenoot in de bek die door de school heen banjerde. Maar dan toch kan ik de eerste zestiger verwelkomen.

Jammergenoeg lost Leo hem.
Maar ik kan hem bijschrijven.

Maar dan heeft mijn maatje er ook eentje kunnen foppen en terwijl ik een foto maak, weer een slag maakt heb ik ook een aanslag te verduren. Dan zitten ze er ook en kan je een wereldmiddag beleven hier op de punt.

Maar ze worden al mooier van formaat.
Terwijl die zit te lullen.
Pakt die de mooiste.

We zitten saampjes heerlijk in het zonnetje en van alles komt voorbij aan publiek geen gebrek en de rest wat veel belangrijker is. Je hoofd leeg maken en na zijn vervelende ongeluk van Leo op zijn werk komt daar toch een hoop nasleep van kijken. Die is blij een uitlaatklep te hebben met dat vissen en zijn maten hier op de punt.

Maar dan is de rust voorbij en komt Jan bij ons zitten. Die weet intussen wel waar je moet zijn zonder die mosterd op zijn boterham te smeren. Die doet dat allemaal wel eventjes voor hoe dat moet. Die pakt gelijk de mooiste er tussen uit aan de overkant.

En dan hebben Leo en ik ook weer gelijk een aanslag te pareren. We weten inmiddels onze plaats en Jan wil dat wel vast leggen. Dat dan weer wel.

En dan tussen het snoekbaarzen festijn de kerst op de taart voor Leo. Een mooie snoek die zich vergist.

Regenboog moet er even op natuurlijk.

Dan mag ik toch nog mijn bonus vis vangen vandaag. Ben er reuze blij mee.

Dan mijn buurman, wat een agressief visje is dat dan.

Zien we zelfs twee regenbogen. Waanzinnig natuurlijk.

Waar hebben we het over, komt er ’s morgens een bever paar met een jong voorbij en dit ’s middags. Is je dag helemaal goed.

En dan komt het paradepaardje van Rijkswaterstaat aan gevaren achter uit dus. Wat en snelheid die vaar ik amper met de BassBuster. Gave dag weer en dat er maar veel mogen volgen. Deze herinneringen spaar ik dus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *