Eindelijk dan de herfst lijkt te beginnen

Na 10 mnd.

Eindelijk dan lijkt de herfst zijn intrede te doen. Het zuiden van het land zit in een regen gebied. Minimaal droge periode van nog geen half uur en veel lichte met zo nu en dan een zware bui. Ik zit aan het verhaal van gisteren te werken over de 8vijver op 11 oktober 2023 maar het kriebelt verschrikkelijk met dit weer. Ik ziet op buienradar dat het om half tien en dat wordt later veranderd naar half één dat het wat minder wordt jet de regen en windstil Ik gaat gaat mijn spullen vast klaar maken.

Ben er zeker aan toe want als ik het naziet wanneer ik voor het laatst op de Punt ben geweest is dat op 26 januari 2023 (https://bassbuster.nl/2023/01/25/niet-eens-zo-slecht/). Geen wonder dus dat ik jeuk kreeg.

Als ik aankom zijn is de P4 er ook voor de haven onder het oog van de vuurtoren met die kleinere rubberboten als wespen varen ze er om heen. Zie zelfs een waterscooter met het embleem van de politie er op rondscheren. Alles gaat de haven in om even later te vertrekken naar Stellendam.

Wat een uitzicht en nooit hetzelfde. Het is gestopt met regenen en ik zit er heerlijk. Tegelijkertijd komt er ook een bootje erbij liggen. Geen probleem voor mij want hij ligt net oo de rand wat ik kan aangooien. Gelijk een indicatie voor mij want als hij wel vis vangt dan moet ik mijn andere stok uit de auto halen met hele dunne lijn om dertig meter verder te kunnen gooien. Maar alsnog niet nodig zie ik. Mijn eerste worp is niet best. Ik doet rustig aan want de lijn is al eventjes niet van de spoel geweest maar toch gooi ik een pruik. Dat wordt dus knopen.

Mooie 60+.
Mooie 50+

Maar dan als ik klaar ben met knopen met een voorzichtige AOW worp half het kanaal in vang ik gelijk een mooie snoekbaars. Dat kan goed zijn of helemaal knudde als je bij je eerste worp een zander kan foppen. En dat klopt want het duurt best lang voordat ik een tweede kan foppen tegelijkertijd met die gast in de bootje. Dan zwemt er eventjes wat achter die scholen aasvis aan en wil er eentje het wel opnemen tegen mijn shadje. Als die vel genoeg is verliest tie dat van mij natuurlijk. Krijg daarna nog wel wat voorzichtige aanbeten zodatr je staart van het shadje om de dreg hangt. Soms ook wel een niet te missen dreun maar dan pakken ze het staartje. Ze zijn voorzichtig dus en zien of voelen het verschil tussen nep en een visje uit de bol met aasvisjes die de haven in zwemt naar veiligheid.

Zou wel even aan de kant gaan want je hebt niets te vertellen voor de monding van een haven vissen tegen beroepsvaart.

12:15 uur.

Dan haak ik iets wat ik graag zou hebben gezien. Tegen mijn kant van het talud his mijn shad al een paar keer beroerd. Niet op de grond vallen, staartje om de dreg geslagen, dribbeltje als een aanbeet van een baars iedereen die roof vist herkent dat gelijk, er is wat maar ik kan het niet trickeren tot een directe attack een aanbeet. En dan een natte scheet aanbet zoals we het noemen maar nu zal de lijn achter de vis zijn blijven hangen. Er is een verandering van optrekken en laten vallen op de bodem van je shad, je hebt geen kontakt meer met je shadje er zit iets tussen zoals wier bijvoorbeeld in de zomer dus je slaat er op. elke verandering is een vis die komt kijken wat dat is. Dan begint het feest. Ik heb al een paar keer een snoek zien springen aan de oppervlak zo groot. Hughts wat een formaat. Die vangen brasems en heb gehoord en zelf gezien dat die snoeken dan boven komen op lucht kwijt te raken ofzo. Ze boeren dan gewoonweg. Eerst lijkt het vast zitten maar dan beweegt het toch. Heel langzaam, tergend langzaam want in eerste instantie echt denk je bodem te hebben. Het ligt gewoonweg stil en ik zet, kan er alleen maar druk op zetten. Dan komt het langzam mee van de bodem af en beweegt. Nu weet ik het zeker, het is een vis maar hoeveel druk ik er ook op zet het lijkt een steen. En toch zo nu en dan verplaatst het een meter. Dan eindelijk komt er schot in en ik ka lijn nemen. Maar jammer ik zie al mijn leader knoop en pats. Teveel druk dus maar doe je dat niet zwemt het rustig naar de dukdalf palen. Op mijn dreg op de staart prijkt een grote snoebaarsschub. In de konserrnatie en adrenaline kik vergeet ik er een foto van te maken. Even later komen er wel visjes boven drijven die de vis heeft uitgespuwd denk ik in de strijd. Zie zelfs een klein snoekbaarsje zo groot als mijn shadje. Wat had ik die graag gezien.

Het is gewoonweg een wereld plek om even je hoofd leeg te gooien. Zo blij mee en loop afstand wat wil je nog meer.

Altijd wat te beleven dus de P4 gaat weer richting Oude maas. Kwam vol gas weer terug vanuit Stellendam. Al die horzels waren al weer eerder terug in de hellevoetse haven een stuk of vijf rubberboten die onze vergunningen controleren en dit keer maar één jetsk die eromheen jankte. Wat een spektakel op het water

En net als ik het wel welletjes vind komt Leo er aan. Dan blijf ik natuurlijk nog eventjes zitten als Cor er dan ook aan komt. Die woont hier dus dat is niet zo vreemd. Maar dan is er ook zo nu en dan een klein buitje. Hahaha de hemelsluizen gaan open boven onze stek.

Wij onder de plu en Cor in de auto met een appeltje.

14:50 uur.

Maar volgens mij heb ik het mooiste gedelte van de dag gehad hier op de punt en ik nok af. De mannen onder ons blijven nog eventjes want ze wachten tot dat het los gaat. Beiden onder de plu..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *