Buckaroo’s 23.8 VkCebeco

De laatste wedstrijd vrijdag 28 juli 2023 van de Buckaroo’s is weer aan het Voornse Kanaal ter hoogte van Cebeco. Daar zitten we al de laatste wedstrijdjes en er wordt er goed gevangen. We zitten al aan bijna 800 kilo vis met z’n allen gevangen in zeven wedstrijdjes en dat is gewoon goed voor ons clubje.

Ik ben laat vanmiddag. Zit nog in mijn verhaal op de PC van woensdag ochtend met de veteranen. Als om drie uur Leo nog langskomt zijn verhaal doen en op de valreep komt Erik ook nog binnen. Die is op de fiets en is blij wat te kunnen drinken vanuit Rockanje. Dus terwijl ik de auto inpak is het deze keer een vluggertje voor hem. Hij wens me succes en weg is die weer.

Bij Mario is het te gezellig en volgens Mirabel heb ik een heel ander loopje gekregen met die nog verbrande voet. Denk dat ik dat er in houd. Dat loopje dan.

Kortom als de toeter gaat heb ik nog minstens een kwartier nodig om op te bouwen. Dat is een slecht begin. Vergeet mijn heerlijke broodje kebab bij Marco. Door de adrenaline heb ik die ook helemaal niet gemist en dat is toch een teken aan de wand. Hoor pas bij het wegen dat die nog in de auto ligt bij Marco. Nee mijn begin is het vandaag niet. Toen ik al langs reed aan de overkant zag ik dat Theo goed zat met een kop nummer en mijn directe concurrenten Tjeerd&TjeerdJr aan de einde zaten. Vorige week nog de beste stekken. Nummertje zes naast KeesN & keesW was alleen nog vrij.

Ik begin aan de overkant door wat korven met voer te brengen. Simpelweg omdat mijn method het eerste klaar is. Dan snel mijn vaste stok opsteken en daar ook wat balletjes voer brengen op vier deeltjes. Als ik dan mijn voer tafeltje heb gesitueerd start ik met de vaste stok. Ik vang al snel voorntjes maar klein. Heel klein spul. Maar het valt best snel stil. Ik zie wel kleine baars op anderhalve meter die van mijn maaien snoepen. Pak nog een topsetje en gaat er gericht op vissen. Zo vang ik de ene na de andere op een made. En als ik er een wormpje aan doet worden ze groter en moet ik er zelfs verspelen omdat ik te lui bent om mijn schepnet te gaan halen. Die ben ik helemaal vergeten in de consternatie bij de start. Ook aan de overkant waar ik zo nu en dan wat breng en vijf minuten blijft liggen is geen beweging te bespeuren. Nee mijn dag is het niet.

Wat foto’s gekregen van Wilmer tijdens het wegen. Nee Mike kon dit seizoen ook geen potten breken zeker vandaag niet zo te zien. Maar Kees is ongenaakbaar. Wat een glasbak is dat dan. Die krijgt ze toch elke keer op zijn stek aan het azen en heeft een mooi klusje voorns bijeen kunnen vissen. En ook allemaal mooie voorns terwijl de rest het moest doen met maatje sprotjes.

Maar dan op stek één schiet er eentje uit zijn slof. Theo heeft het op zijn heupen deze laatste wedstrijd. Een net vol platten heeft hij kunnen vangen op de kop. Goed gedaan jochie. Zo stormt hij me bijna nog voorbij in het klassement. Het is dik je gegund gabber ook eens een eentje te pakken zoals je het zelf verwoord.

Die hebben het stokje dus overgedragen aan Marco en Mats

De prijsuitreiking is in het Cafe Het Oude Tramstation. Moet zeggen dat het daar best vertoeven is en Sanna ons daar meer dan voortreffelijk bediend. En groot voordeel voor mij een stuk dichterbij, een thuiswedstrijd dus dan bij de Beren in Geervliet.

Arno krijgt de boel wel aan de gang.

Ik zeg volgende keer weer doen. Gelijk publiek erbij en bij Arno melde zich gelijk nieuwe leden aan. Eerst solliciteren bij de BP zegt hij resoluut.

De laatste cijfertjes worden ingevoerd door Marco en zo dadelijk rollen daar de prijswinnaars dan uit zijn grote mouw. Er wordt weer een drankje genomen met een snack. Alles weer prima geregeld door het nieuwe team dit jaar. Mike en Arno hebben het stokje overgedragen aan Marco en Mats. Ze hebben het weer voortreffelijk gedaan. En met de uitjes naar commerciële putjes die Arno nog wel organiseert is dat fantastisch allemaal geregeld. Het is zo heerlijk vissen met de Buckaroo’s. Maar er is geen ontkomen aan we gaan richting de prijs uitreiking. Op naar de finale dus.

Om de eerste drie plekken ging het dit jaar om Kees, Marco en Mats omdat Wilmer verstek moest laten gaan door een nieuw huis of moeten we zeggen een vriendin. Daar benne we nog niet helemaal uit. Wel horen we vanavond dat hij paps wordt in september. Missie geslaagd lijkt me dan. Maar of die dan volgend jaar meer tijd gaat krijgen betwijfel ik dan weer. Mats was er de laatste wedstrijd niet bij. Die ging met zijn meissie naar Spa Max kijken. De uitslag weet je al en die van de Buckaroo’s 2023 was nog in volle gang. Maar toch dan. Zullen we ook maar wijten aan hun prille geluk. Kees heeft de laatste wedstrijd beslist met een net vol voorns. Dat is klasse natuurlijk maar hij is dan ook wel een fenomeen met kieuwen. Of is het schubben want elke keer weet hij de vis te vinden. Ik dacht nog dat hij en Marco natuurlijk een beetje uit hun doen zouden zijn na de vierdaagse in Nijmegen maar niets van dat. Ook klasse gedaan mannen en respect van mij en alle Buckaroo’s. Maar dat gaf mij de kans wat op te schuiven in het klassement dit jaar. Zit altijd op zes maar Mike heeft slecht geloot dit jaar en zit ook niet in zijn flow en Theo zit zoals elk jaar weer altijd in mijn nek te hijgen. Ook Nico is met sprongen vooruit gegaan dit jaar en vangt nu elke week wel zijn vis. Dat gaat dus steeds beter. Met de nieuwe feeders overgenomen van Arno en de opgedane kennis van de Buckaroo’s gaat het veel beter dan voorgaande jaren. Maar Tjeerd vist vandaag beter dan ikke. Of loot misschien beter zoals hij altijd foetert op zijn gelote plekkie’s. En ik schuif dus een plekkie op naar beneden i.p.v. twee punten te pakken op nummer drie en junior in te halen vandaag. Zodoende Paps en zoonlief op vier en drie. Goed gedaan heren Tjeerd. Harry aast al een tijdje op de kanjerprijs en die heeft hij dit jaar te pakken met zijn brasem van 62cm. Dikke felicitatie. En dan Jos. Tja na dertien poedelprijzen moet hij die dit jaar overhandigen aan Glenn. Aan Glenn zijn gezicht is niet af te lezen hoe blij hij is met deze trofee en zeker niet van Jos. Dat is meer die boer met kiespijn zo lijkt het in ieder geval wel. Het was weer een leuk competitie jaar. We hebben nog een paar leuke vis trips in het verschiet en de volgende is al 15 augustus a.s. in de Vossekuil en 10 september ’t Broek bij Gendt dus paspoort mee.

Tjeert gefeliciteerd en goed gevist dit seizoen.

Nog wat mooie plaatjes van Mike gekregen. Die heeft er wel kijk op..

De Berichten op Fb.
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *