Veths Najaar Competitie 23.2

Witte chocolade.

We zitten woensdagochtend 27 juli 2023 aan het Voornse Kanaal bij de Bieb op de hoge nummers. Dus vanaf nummer tien. Deze keer mocht ik dat zelf uitkiezen maar trek een nummer precies in het midden.

Gister middag wat visite gehad waaronder Leo die aan het revalideren is, Peter Dijkxhoorn die zich kwam afmelden. Die gaat twee weken op zeilvakantie in Portugal. Maar er stonden nog iemand door de lamellen te gluren. Staan daar Peter en Annemarie.

Dubbeldam, 10 december 1983.

Wat gaaf, Peter heb ik dus al 33 jaar niet meer gezien. Zaterdags na de witvis wedstrijd met HSV Sterrenburg gingen wij aansluitend ’s winters ’s middags altijd nog eventjes snoeken rondom Dordt.

Peter had al een oude visfoto gezien bij Jan Glimmerveen in de schuur en vond me dan op Facebook. Maar dan is het ook weer als zolang geleden. Alleen een twintig kilo ouder. Wat gezellig en de tijd vliegt. Maar als ik dan maden wil gaan halen voor morgen dan is het al half zes geweest. Dat wordt dan feederen met wormen.

Van de week wat zakjes bolies gemalen. Die liggen al enkele jaren in een afgesloten ton. Maar in de ton en zakken ruiken ze harder dan gemalen. luchtdicht verpakt maar hebben heel wat flavor verloren met de tijd. Heb een emmertje zoet met witte chocolade en pellets, en een emmertje op basis van karamel met een visflavor waar ik de laatste tijd mee vist. Wil ik twee voetplekken maken eventueel ééntje met de vaste stok. Dat zal deze keer dus niet gaan vanwege de maden die ik niet heb en met alleen mais dan gaat ik liever morgen met de lichte feeder en korf.

Dit keer trek ik niet de beste nummers. We zitten vandaag midden in het geweld om ons heen. Jan op 13 en ik op 14.

Mijn korf met het voor mij bekende ingrediënten gaat naar de overkant met een worm en de witte chocolade variant na de tip van onze Ambonees vriend die hier woont aan het kanaal (zie vorige avontuur 23.15) aan deze kant van het talud kwart kanaal.

En terwijl de meeste met de vaste stok gaan vissen gok ik op een of twee brasem vandaag. Ook Harry en Nuno doen dat maar die zitten beiden op een kop nummer en niet meer dan logisch dat ze dat doen. En joop natuurlijk die feedert en op stek twee zit.

En wat wel te verwachten was er wordt goed gevangen onder het kantje tot tien meter. Het is zoeken tegen welk randje de wat grotere voorns zitten. Voer je in het begin te veel dan kan je niet meer verkassen naar een metertje verder of dichterbij en zit je misschien in de verkeerde laag te vissen. Dan heb je alleen maar kleine vis. Dat zie je later las ik met vier voorns net zoveel aan gewicht heb dan Martin met een net vol visjes en er hard voor heeft moeten werken.

Terwijl ik worstel om wat te vangen komt Yvon weer achter haar vriendje staan en walla. Een mooi platte. Dat komt ze natuurlijk wel ff vertellen en als ze dan terug rijdt dan lukt dat nog een keertje. Hoe flikt ze dat toch elke keer.

Jaap heeft lekker zitten vissen.
Ik heb er maar vier.
Jan notuleert.
Mijn buurman links.

Ik kan ze vandaag niet trickeren. Krijg wel een paar ruwe tikken van lijn zwemmers dus er is grote vis op mijn stek. Dan blijf je toch bij je gekozen tactiek. Maar dat pakt vandaag slecht uit. Een klein half uur voor de wedstrijd gaat ik toch een maar maden en casters bietsen bij mijn buurman. Eerlijk moet gezegd worden dat Jan ze al en keertje had aangeboden. En nu pak ik wel achterelkaar een paar mooie voorns. In ieder geval geen blanken voor vandaag.

En de uitslag van Jan voor vandaag. Volgende week gaan we naar de 8vijver. Geloof dat iedereen zondag gaat oefenen. Maar dat lezen we later in de BassBusterAvonturen.

Misschien moet ik toch ook wat meer gaan lezen om kennis op te doen en mijn verzamelen eens aanspreken. Oude boeken maar misschien te combineren met nieuwe technieken.

En de uitslag van Jaap en Jan. Ik zit duidelijk de laatste wedstrijden niet in mijn flow. Wat gaat het slecht maar moet zeggen dat ik ook niet best loot.

En over verzamelen gesproken. Hans bedankt voor de Pentax lens. Het is toch weer een uitbreiding want deze had ik nog niet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *