Buckaroo’s 23.6 VKanaal Bieb

Dat is nog eens lekker beginnen 14 juli 2023. Met een broodje dönner. Marco heeft die vanmiddag meegenomen voor de liefhebbers. Dat kunnen we wel hebben dacht ik zo. Dat het lekker is dat wil Theo wel ff vastleggen.

We verzamelen weer aan het Voornse Kanaal bij de bibliotheek. Eigenlijk zat want die is vertrokken. De Bieb wel te verstaan onder ons. Voorheen was het de stek Molshoek. Vanwege het industrieterrein daar achter gevestigd in de wijk je raad het al.

Als Marco dan de nummers zelf heeft uitgezet want die er al achtenveertig jaar staan dat vindt die maar niets. Veel te dicht op elkaar. En eentje overslaan is weer teveel van het goede. Dus dan gewoon zelf nummeren.

Dan kunnen we een kokertje trekken om de stek te bepalen.

En krijg nu wat. Jaja ik trek het kop nummer. Tja nummer zeven daar heb ik vanmorgen al gezeten bij de VethsVK aan het Dibbitsplantsoen. Die of negen heb ik normaal altijd. Van mijn mag Marco elke week om nummeren. En naast me zit weer Nico op twee dus. Zou er een nul geweest zijn had zeker KeesW die getrokken. Maar die is vandaag aan de late kant en moet nog komen.

Ik wil em bewaren voor volgende week maar dat mag niet van Nico. Weer netjes terug doen dus. Jammer hoor.

Ik zit dus voor het eerst op de kop nummer één, naast me een familie eenden. Dan Nico, Tjeerd, Mats, Theo, Jos, Harry op zeven. Dan Marco. Tjeerd Jr, Wilmer, Mike en KeersW die laat was dus het laatste lootje dat overbleef trok. Op dertien zit KeesN en Glen heeft weer het eind nummer getrokken. Daar heeft hij dan weer patent op. De gebroeders Timmermans zitten bijna altijd dicht bij elkaar aan de staart van het peloton. Vandaag is het flink door elkaar gehusseld. Raar maar dat nummertje trekken hebben vaak de mannen hetzelfde stekkie of ernaast van vorige keer. Dus zelf uitzetten marco dat komt mij goed uit.

Mijn tafeltje voor vandaag. Dat moet em gaan doen. Met de feeders met o.a. vismeel en wat geknipte wormen en maïs voor de overkant op driekwart zo’n 25 mtr. in het diepere gedeelte onder aan het talud. Misschien de tweede naast me vlak tegen het schip aan maar daar zijn ze op aan het werk. Dat laat ik ff zo. En op zeven delen voer ik pellets met zoet standaard voer. Daar zie ik een heel klein randje van anderhalve dobber lengte. Wat dode maden en maïs erbij. En dat gaat ik daar cuppen. En eventjes laten rusten.

Als ik dan mijn vaste stok uitpak na twee grondels en een wat voer bij wil cuppen na dik anderhalf uur staat mijn hengel plotseling uit het niets te dansen in de steun. De eerste platte is binnen. Blijf ik toch nog maar daar eventjes liggen met de korf. Wie weet zijn z’n maatjes er ook bij maar na twee korven houd ik het voor gezien en gaat verder met de vaste stok vissen. Zo nu en dan breng ik er wel wat voer aan de overkant maar blijf maar kort liggen. Als Theo langs komt nieuwsgierig als altijd naar iedereen hoor ik dat alleen Mats een brasem heeft gevangen en KeesW wat blieken. Misschien kan dit wel eens goed uit pakken voor mij. Dacht dat ik het niet best deed maar er hebben er maar drie man vis van de veertien. En met de vaste stok pak ik nu toch zo nu en dan een redelijke formaat voorn. Tis niet wild maar toch. Maar dan zie ik Mats een tweede brasem vangen een kwartier voor tijd. Leuk voor hem natuurlijk die verstevigt zijn eerste plek in de competitie maar was graag vandaag eerste geworden. Dan hoor ik dat KeesW een net vol heeft en zelfs een tweede net moest uitzetten. Moet dus genoegen nemen met de derde plek maar er reuze blij ermee. Mijn beste wedstrijd tot nu toe bij de Buckaroo’s.

Nee dat is niet de avondvierdaagse maar de weegploeg van vanavond. Er valt niet zo veel te wegen zoals je ziet. Driekwart van de mannen is al ingepakt. Gelukkig ikke wel. Overstap naar de vaste stok was prima geslaagt vandmiddag. Zag het alleen heel slecht mijn dobbertje. Zowel een gele als een rode antenne was slecht te zien in dat zwarte kabbelende, soms golvende water met die zon er op.

Om in het eremetaal te vallen moet ik ongeveer twee kilo hebben zegt Theo om KeesN te overklassen. Die heeft ook een brasem gevangen. Er zijn er bij naar de paai toe die dik drie kilo kunnen wegen. Maar die gaan weer terug naar open water en de wat kleinere blijven ‘hangen’. Dat zijn ook meestal de slijmerige. Maar samen met mijn voorntjes erbij lukt dat. Precies twee kilo op de klok.

De uitslag aan de waterkant en zoals je ziet maar vier man vis. Dit is wel heel slecht voor het Voornse Kanaal. Twee man met de vaste stok gevist onder de kant. Denk dat de brasems zijn vertrokken naar open water. De kant zit ook vol met speltaas zo groot als een speldeknop. Leuk gezicht hoor die snoekjes van twee cm te zien jagen en de baarsjes zijn nog kleiner. Heb je toch wat te doen want aan de top van de feeder of method is weinig aan te zien. Die wiegt zachtjes met de wind en golfjes mee als je die niet te strak zet.

En de definitieve uitslag in de groep app. van Marco. Het staat er echt. Een drietje gevist vandaag dus bij die professionals. Heel blij mee. Nu maar hopen dat het geluk volgende keer weer een beetje mee zit en een goed kokertje trek uit de zak van Marco.

2 antwoorden
 1. Mike
  Mike zegt:

  Was heerlijk weer…en had verkeerde keuze gemaakt
  Kees w gefeliciteerd en freek bedankt voor.leuke stukkie
  Marco top uitgezet..met.lekker veel ruimte tussen elkaar

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *