VethsVk 23.14 Vkanaal Bieb

Vandaag 21 juni 2023 eindelijk weer aan het kanaal door voorne waar we onze naam voor de HSV aan hebben verbonden.

Het is inmiddels spannend geworden aan de kop van het klassement. De nummer één is niet meer in te halen na het debacle van vorige week. Toen was de helft door het opwaaiende kroos al snel uit gevist en pakten de volle punten door niets of een paar voorntjes aan te kunnen bieden om te wegen. Jammer was dat voor degene ook nog eens op het smalle stuk.

Gerbrand staat op de eerste plek met de minste punten en de twee slechtste wedstrijden er al van afgetrokken maar JanJ, Jaap, Fred Nuno en ik zitten maar een punt onderling van elkaar verwijderd horen we toen aan de waterkant. Want door Computer problemen hebben we al even geen totaalstand gezien. Niet dat er iemand mee zit in de groep. Lekker vissen met z’n allen is het motto van de meesten.

Vandaag vist John Voogt weer eens een keertje mee en die was de enige van de VethsVk die nog geen passende outfit had en dat werdt door Jan Jobse recht gezet. We zijn nu allemaal voorzien van een slecht weer jas met logo. Dus goed herkenbaar allemaal en vooral een net gezicht.

We zijn er allemaal die vandaag mee vissen en kunnen precies op tijd een stekkie trekken vandaag dus bij Nuno. Jan de Bruin zit voor zijn werk in Noorwegen vandaag. Dat weten we omdat John Voogt zich vanmorgen wilde aanmelden om mee te vissen en em uit zijn bed belde.

Ik heb altijd de laatste uit het zakje en wat een mazzel heb ik nu dan weer. Het staartnummer is er in gebleven voor mij. Je kan het een stuk slechter treffen waar je moet gaan zitten.

Naast me zit Fred en daarnaast Martin en de rest van de gang. Ik dus op de staart vandaag.

Ik wil vandaag met de vaste stok vissen maar het waait zo nu en dan best pittig. Ik maak maar zeven deeltjes klaar. En omdat het zo nu en dan best hard waait ook één feeder hengels de 4×4 Tri Cast net aangeschaft. Overgenomen van Piet Schipper en ben daar reuze blij mee. Wat een heerlijk stokkie is dat dan. Ik cup wat balen en gaat daarna naar de overkant met wat geknipte wormen. Maar na een half uurtje stap ik over op de vaste stok en gelijk begin ik voorns van een mooi formaat te vangen. Het begint dus goed voor me.

Omdat het zo waait is de zeven meter zo af en toe maar net te houden. Dus gebruik ik een cup voor de pinky’s op de laatste hengeldeel. Wel eens gebruikt op mijn vorige stok de Ultimate 1300 maar dat topdeel was te dun en geen succes. Vandaag op mijn nieuwe hengel Cresta Identity 5000 overgenomen van Arno Borsboom werkt het perfect. Daarvan is het topdeel aanmerkelijk dikker i.v.m het elastiek gericht voor karper putjes en dikke platten te vangen. Maar meer als tien moet ik er niet in doen in dat cupje want voordat die er uit zijn gekropen hangt er al een voorntje aan de haak. En moet ik het cupje omkeren. Voordat die bodem bereiken ligt mijn beaasde haakje er al weer bij.

Fred naast me heeft al een mooie brasem gevangen en verspeelt er twee halverwege. Lijn breuk op de haak. Ik vraag nog heb je de lijn op de haak misschien beschadigt met onthaken met zo’n onthaaksteker maar het was een nieuwe onderlijn. Dat Preston koop ik niet meer zegt de koning van de platte van vandaag. Wan hij vangt er zes maar verlies er acht. Ik gaat maar eens kijken bij em en tegelijkertijd een boterhammetje eten. Even de beentjes strekken. Met de method vissen is zijn truuk van vandaag. En dan warempel als ik terug komt op mijn stek staat de feeder in de steun te klapperen. Heb ik ook eens een loopvis. Naast Fred is Martin weg. Die heeft dat elke week één of twee keer die mazzel maar deze keer moest hijzelf zelfs hard lopen. Buikloop wel te verstaan.

De derde brasem dat is heel zuur voor Fred. Dit maal niet halverwege dat die lost maar boven zijn schepnetske. Ik heb em gezien en dat was een hele dikke vis. Een rug van vier centimeter mooi goudgeel licht van kleur. Een dikke bak richting de drie kilo uit het Haringvliet om hier te paaien. Net een beetje te hebberig en dat laatste net wat te veel kracht met de hengel recht op. Dan heb je te weinig demping van de top en rek van de nylon lijn om zo’n dreun op te vangen. De vis doet nog één uitval met zijn kop al boven water richting overkant en de haak schiet los. Jammer, jammer is dat dan. Die hadden we graag gezien.

Maar dan komt zijn Yvonneke er aan met zolas altijd een versnapering van de bakker. En dan weten wij dat er wordt ingestraald ofzo. op de stek van Fred. Dan kunnen wij wel stoppen met vissen. Want na de gezamenlijke lunch van die twee tortelduifjes is er geen houwen meer aan. De ene aanbeet na de andere wordt verspeelt maar ook genet.

En numero zes is genet. Goed gedaan Fred. Heeft dat voorvissen met de daarbij behorende kennis opgedaan toch zijn werk gedaan. Of zal het toch die Yvon zijn die de geluks factor is want de laatste uurtjes zijn goed geweest voor mijn buurman. Die had ze er echt op zitten op de stek zoals we zeggen in het vakjargon.

Terecht dus de winnaar met voorsprong vandaag met zijn zes platten. Wat zou er zijn als hij alles had genet vandaag. Had die dik 25kg gehad. Zijn nieuwe hengel is ingevist en daar is die blij mee die Ron Thomson O.T.T. Feeder 3mtr. Zo blij zelfs dat die een tweede gaat halen.

En ik op het beste nummer denk ik zo. Ik heb niet stil gezeten en heel veel voorntjes gevangen maar heb net iets meer dan vier kilo. Daar gaat ik het vandaag niet mee redden dus. Hard werken maar ik kreeg er geen dikke platten op mijn voer.

Het is nog een heel gepuzzel vandaag want de rest heeft het er bar slecht vanaf gebracht vandaag. Het was lastig vissen met die wind maar de kleine vis lag vlak onder de kant vandaag. Raar maar dat Fred ze voor het uitzoeken heeft en Martin die er naast ziet moet nog steeds beet krijgen. En ik hoor van Fred dat die nooit de bodem onderzoekt waar het misschien dieper is of een randje zit. Die heeft altijd de zelfde afstand op zijn clip staan en gaat daar vissen. Hoe simpel en makkelijk kan het zo af en toe zijn.

Dan hoor ik van Aad dat ik ongezellig ben vandaag dus trap ik maar af. Moet ik nog op mijn beurt wachten, dat dan ook nog.

Volgende week is de laatste voorjaarswedstrijd. Ik dacht dat Nuno me 1 punt voor was na dat debacle van het dibbetsplantsoen maar na deze wedstrijd is dat dus zo. Iets minder spannend dus maar het zal er toch om spannen volgende week. We zien al weer uit naar de zomercompetitie. Lekker gezellig vissen met z’n allen. Wilt u eens meedoen dat kan altijd. Alle leden van het HSV Voornse Kanaal die zich als veteraan beschouwd is welkom om mee te doen. Meedoen is belangrijker dan winnen. Zo heeft iedereen op de laatste wedstrijd dezelfde prijs.

Reaktie’s

FaceBook perikelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *