Buckaroo’s 23.5 Vkanaal Steiger 85

De meeste zijn al aanwezig op 8 juni 2023 aan het Voornse Kanaal ter hoogte van het sluisje. Die staat overigens flink te draaien en er komt dus voedsel in het Voornse Kanaal vanuit de polder

n jawel hoor ik zit naast weer Mike en op 86 komt zodadelijk Kees Westdorp te zitten. Of ik zit naast Marco of naast broer kees. Maar deze keer zit er een sluisje tussen. Ik zit dus zo gek nog niet deze keer.

Het water stroomt best hard geholpen door het gemaal. Dus deze keer niet helemaal tegen het riet vissen is de boodschap van Mike. Anders vangt je lijn en de korf met daar aan de aaslijn allemaal vuil en daar zit je niet op te wachten. Kijk daar hebben we wat aan. Zijn vader zat hier al te vissen hoor ik dan dus van Mike kan ik nog wel wat leren

Wij aan deze kant zijn al klaar met alles opzetten. Mats heeft auto pech en wacht op de ANWB dus we wachten nog eventjes met toeteren. Als ik dan een koele klets neem samen met Mike gaat de truckendoos open en laat hij de speeltjes van zijn vader zien. Ik heb dat al eens voorbij zien komen vroeger maar Mike gebruikt dat nog steeds om maden, casters of wormen te brengen op de vierkante centimeter op zijn voer stek met de vaste stok. Mooi hoor al die oude verhalen en dan het gebruik van die spulletjes.

Maar als je moet wachten dan kruipt de tijd en we hebben visdrang. Als dan eindelijk Mats toeterend voorbij komt. Kunnen we even later beginnen.

Daar moeten we het vandaag weer mee doen. Gaat weer aan de overkant zitten bedoel ik de verste hengel met Wormen en voer op basis van vismeel en met de andere een knikker en een zoette variant van voer. En nu er rechts van me een sluis zit gooi ik die in de bocht van de stroming die uit dat sluisje komt. Zo’n elf meter uit de kant.

Ik vang al snel een mooie grondel maar daar zitten we niet voor. Als ik even later een voorn vang met de stukken huid van zijn lijf. De vis bloed ook. Dat is vreemd. Die met net zijn gepakt door een predator want ook de stukken huid zijn net gebeurt. Denk niet dat die aan vreten dacht en is waarschijnlijk gepakt terwijl die aan het azen was. Vis met een onderlijn van een dikke halve meter.

Ik ben van de nul af met mijn twee visjes. Links van is nog geen enkele reactie geweest op de top. Zowel bij Kees op 82 en Tjeerd op 81. Mike op 84 wacht op half acht zegt hij. Vorige week kreeg hij toen ook zijn eerste aanbeet.

Ik vis dus met één hengel naar rechts tegen de uit stroming van het gemaal en met de andere tegen de overkant een zes meter uit de kant. Het aas valt wel een meter uit het riet maar de korf etc. valt naar je toe tot het de bodem heeft bereikt. Het gemaal is inmiddels gestopt en heb geen vuile lijn.

Neen wild is het nog niet maar als even later Theo komt informeren hoe het aan deze kant gaat hoor ik dat Kees naast me aan de andere kant van het gemaal nog maar een bliek heeft gevangen en de rest als bijna twee uur naar een beweegloze top of dobber zit te staren. Dan doet ik het nog niet eens zo slecht vanavond. Tot nu toe dan hé.

En dan schiet Mike uit zijn slof. Eigenlijk had hij ons al gewaarschuwd. Let nu maar op pas om half acht gaan we wat vangen was zijn relaas voordat we begonnen. En hij houd zich dus aan zijn woord.

Ik voer aan de overkant wat geknipte wormen met vismeel en één of twee wormen aan de haak zonder staart. Mike vist met Maïs zo te zien. Ik trek een blikje open en knip de helft door mijn voer. In het andere voer zit ook o.a. geknipte maïs maar wil niet op de voerstek zoet en vismeel gebruiken. Maar ik krijg op die gele rakkers geen aanbeten. Wel zo nu en dan bij de worm een Maïs korrel maar weet niet of dat wel door die gele korrel komt. Op mijn andere hengel die ik om de twee worpen ook twee keer gebruik en voer weg zet ziet ik maar één keer een lijn zwemmer zo te zien van een flinke vis aan de ruk en kromme top te zien. Dat is alles.

Maar Mike heeft de smaak te pakken. Hij mist nog een hele dikke platte. Zo eentje met een hoge rug na de kop. Vis van dik drie kilo. Met die harde wind valt het ook niet mee die te scheppen. Het is dus al weken zo. Net hoe vaker ik gaat vissen des te minder ik vang. En telkens naast me doen ze het wel. Trouwens de rest aan deze kant heeft niets om te wegen dus zo slecht doet ik het nog niet. Daar maar van genieten dan. Ik had er alleen maar kleine vis op de stek maar bij de meeste van de buckaroo’s daar was het nog erger gesteld.

Ik heb in ieder geval nog wat om te wegen. Precies een kilo. Ziet dat de grondels zijn verdwenen. Moet ik toch maar eens mijn net nakijken.

Alles wordt netjes genoteerd door Marco en Mats onder toezicht van de oude organisator die nu met pensioen is. Was een leuke tijd bij de BP, zou em niet willen missen maar dit alles bevalt me ook wel aldus Mike. Tis alleen ff wennen maar dat lukt me wel.

Zo alles genoteerd en dat was em weer voor vanavond.

Dus de stekken rondom de sluis hebben nog wat gevangen. Het was echt zomeravond wedstrijdje alleen wat veel wind. Vond dat niet erg anders zit je onder de paraplu. Wat was het een heerlijke avond en lekker bij gekleurd. Dat dan weer wel. En natuurlijk Mike een dikke proficiat. Die voorsprong aan het kanaal van de kennis van je vader nooit weg geven. Was weer goud vandaag en een leuke herinnering aan de tijd.

Reactie Fb

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *