VethsVk 23.12 Voorns Kanaal Bieb

Wat een heerlijk weer vandaag 7 juni 2023 als ik aan kom om kwart voor acht aan het Voornse Kannaal ter hoogte van de oude bibliotheek.

We kunnen gelijk de lootjes trekken want iedereen is er. Tuurlijk ben ik weer de laatste en dat is een traditie aan het worden. Jan zegt me waar die wilt zitten en ik neen degene die het warmst aanvoelt.

Dat is vandaag voor Jan nummertje vijf helemaal niet zo gek met de vaste stok daar te vissen en voor mij wordt dat dus tien.

En dat is niet de beste stek ook niet vandaag

Links van me zit Fred maar zo dadelijk komt JanJ nog tussen ons in zitten. Dan Martin, JanB, Ger, Jaap, Harry Aad en op de kop geluksvogel altijd met loten Numo net terug van Vakantie uit Portugal en aan de andere kant zit weer Joop en daar naast aan de kop Cees.

De tafel is weer gedekt vandaag. Ik gok op twee paarden. Vis uitsluitend vismeel en karamel met geknipte wormen aan de overkant en driekwart tegen mijn talud aan met een knikker en zoet standaard voer met dode maden en maïs. Maar ik krijg ze niet op de stek. Te vreten is er in ieder geval voldoende zodat als ze langs komen even blijven hangen. Dan zal ik nog vaker voer brengen. Daar ligt het niet aan. Kilootje grondvoer begin ik mee en de ingeredienten voeg ik tijdens het vissen toe als dode maden, geknipte wormen en maïs maar het mag niet baten.

Als dan eindelijk aan deze kant Fred na anderhalf uur vissen een platte kan netten. Voor op de stekken is het niet veel beter. Daar op drie heeft Gerbrand even later ook een brasem in zijn netje. En dat is het dan. Alleen JanB heeft een berg kleine voorntjes met de vaste stok. De rest heeft het alleen maar druk met een stoel die Martin kwijt wil en iedereen komt even kijken of het wat voor em is. Wat een sof. Afijn je zit lekker in de zon. Het gekke is dat het heel de wedstrijd heerlijk stroomt op het Kanaal.

Nog een uurtje te vissen en ik pak mij boulonaise hengel uit. Voer wat op zeven meter en vang een voorntje om niet te blanken vandaag. Met 450 gram wordt ik zesde vandaag en dus niet met de rest die niets heeft zevende. Nog een anekdote ik glij vanmorgen te water en ben gered door Joop die reddend zwemmend in de pocket heeft. Het gras is glad en de kant heel schuin. De Balk onder water dar heb je niets aan die is zo glad als een aal. Ik kan me aan het gras vast houden maar dat is het dan ook. Ben je blij met een handje die me omhoog trekt. Leefnet kapot maar zelf op een paar schrammen ongedeerd. Tis maar materiaal. Bedankt Joop ik ben blij dat je reddend zwemmen in je pakket heb.

Het was dus weer helemaal niets, nada noppes vandaag maar ik zou die woensdag ochtend niet meer kwijt willen. Niks geen geouwehoer en een en al gezelligheid onder elkaar. Ee biertje na afloop en je kan er weer een week tegen an. De tranen zo nu en dan over je wangen. Wat een ongein. Gezellig hoor.

Jan Jobse zoals je ziet zijn mijn Goldy’s weer blij met je overgebleven maden. Bedankt. Gerbrand mag kiezen voor volgende week en ik gaat voor het eerst in het Dibbetts Planzoen vissen. Ben benieuwd. Harry doet volgende week niet mee want dat is zijn visserij en daarna is die op vakantie. Dat moet ook gebeuren en Cees ook gaat op vakantie dus die is ook afwezig. Kunnen we Cees wat inlopen qua punten….

Reacte’s Fb

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *