Buckaroo’s 23.3 VKanaal Steiger 93

Marco heeft de vangstberichten bekeken en 19 mei 2023 vissen we weer op steiger 80 tot 95. Op dit moment in het geweld langs het Voornse Kanaal de beste stekken. Er wordt nu vooral door Engelse wedstrijden elke dag gevist van ’s morgens vroeg tot laat in de avond.

Ook vanmiddag lossen wij een groep af op deze stekken. Van te voren moet je de wedstrijden vast leggen en zodoende worden er zes Duitsers weg gestuurd van onze hoogste nummers. Toevallig vist er met de groep voor ons een organiserende van het OVB die het Voornse Kanaal onder zijn hoede heeft. Deze grote groep die we aflossen dat is wel leuk vissen door heel Nederland met elkaar steeds weer ergens anders.

Marco heeft een tas gevonden om de vorige secretaris te eren.

Eerst maar eens een lootje trekken em ik mag als eerste. Was er tenslotte ook eens als eerste dan kan je zien welke afstanden de vorige vissers hebben zitten vissen. Kan je op hun opgebouwde plek verder vissen of als dat super slecht was een andere afstand kiezen. Maar ze geven allemaal een ander antwoordt. Halverwege, driekwart of tegen de rietkraag. Kortom je moet het dus zelf maar uitzoeken. Ik trek het slechtste nummer hoor ik dan en even later komt Kees W naast me zitten. Die zegt dat wordt een rustige avond voor ons. Ik heb dan gelukkig nog het kopnummer. En dat gaat ik weer merken vandaag net als vorige week. Heb er een abonnementje op.

Ik heb de boulonaise hengel klaar gemaakt en een cup set om gericht te voeren op 7 meter. Voor de overkant mijn feederhengel. Vorige week ermee gevallen en het kurken handvat is kapot. Gelukkig niets gebroken. ook de hengel niet. Wel heeft de molen een flinke optater gehad. Zo af en toe laat de beugel los. Dat gaat natuurlijk goed tot dat die een keertje in het water valt. Is ook al vijfentwintig jaar mijn pronkstuk 13-05-1998 toen ik weer begon te vissen. Een Shimano Stradic.Vindt nog het bonnetje van 491,95 omdat die overjarig was gekocht op de Parkweg Schiedam.

Zo we zijn klaar voor de battle. Aan de overkant gaat ik voeren met gekniptre wormen en op zeven meter probeer ik eerst pellets met hennep, casters en dode maden. Heb allemaal restantjes mee genomen uit de vriezer van vorige wedstrijden. Dat cup ik dan op die rand van het talud ballen zo groot als een groot ei. Die vorm heb het ook zodat het niet weg rolt.

Dan mist Kees een aanslag op zijn worm maar even later is het dat toch prijs. De eerste want nog niemand zover ik kan zien en vooral horen heeft al vis. Wel moet die vlug zijn want het begin van een hindernis baan is in aantocht.

Dan eindelijk na drie kwartier vissen kan ik KeesW bijbenen en vang ook een platte vanaf de overkant vlak bij de rietkraag. Een halve meter er vandaan is het toch al gauw 5 meter diep. Een heel steil talud dus. Maar dan begint mijn buurman rechts ze te vangen op zeven meter met de vaste stok. Ik heb daar ook een gecentreerde voerplek gemaakt maar kan ze daar niet foppen. Sterker nog ze zijn er gewoonweg niet. Gen enkele lijnzwemmer ook. En dan zit je twaalf meter uit elkaar te vissen. En terwijl ik een enkele bij elkaar kan sprokkelen aan de overkant ziet juist daar Kees geen beweging op zijn top.

Als dan ook aan de andere kant door Nico eindelijk vis wordt geschept. Die heeft niet zoveel mazzel eindelijk kan die het setje overgenomen van Arno uit testen.

Half uurtje toch weer geprobeerd op die zeven meter lijn maar niets, nada, volle haak met aas terwijl Kees ze daar begint te vangen. Wat is dan een kopnummer belangrijk want ik cup geregeld een eitje maar krijg ze niet op de stek. Dan maar terug nar de overkant en daar is het gelijk raak. Zelfs bij het neerkomen een ruk. Je denk een lijnzwemmer maar als ik even later ophaal heb ik een kale haak. Wat een wormen bandieten vandaag. Maar zo af en toe komt er ook een mooie brasem mee.

En als ik dan een dikke platte verspeelt. Boven voor schepnet maakt die rechts omkeer en peert weer met een gillende slip naar de overkant. Heb em niet eens gezien. Wat een geweld was dat dan. Maar ik zal geen leven op de stek meer zien. Terwijl Kees naast me nu geregeld op die zeven meter lijn een platte kan netten. Ik ben al blij dat ik wat kan wegen met dat slechte nummer steiger 93. Misschien was dat ook wel een gelukkie want alle steigers waar heel de dag is goed gevangen vallen de resultaten tegen. Die vis op dat stukkie die wilde azen is misschien al vol gevreten. En de rest heeft heel wat anders te doen.

Een bijdrage van Marco met de vangst van Harry. Bedankt voor de foto. Die moest dus ook de hindernis baan. Om een eilandje vissen.

Dan het het al weer over en komt de weegploeg er aan. Gek maar vandaag maar het laatste uur niets meer gezien wat op aanwezigheid van onderwaterbewoners leek op mijn stekken. Wel frusterend als je het goden uurtje om je heen wel een kromme stok ziet en de jouwe dood in de steun ligt.

En met die nieuwe meter van Marco werkt dat perfect. Als er nu vissen spartelen de meter pakt een gemiddelde en zodoende kan de vis vel sneller weer terug in hun habiteit. Minder stress en beter voor ze.

Tja, en mijn buurman. Ik ben het onderhand gewend. Er moeten drie netten worden gewogen. Heb dus nog veel te leren van de mannen

Vandaag dus 8 punten bij elkaar gevist. Blijf mijn best doen..

En dan Mike. Er was al een zander gevangen op dat stuk maar dan pakt Mike ook een mooie snoekbaars. Jammer maar die telt niet mee. Ja die paaien nu ook af in het Kanaal en krigen de beste voorsprong op al die brasems die eerst hun broed afzetten. Dan zullen de snoeken een weekje later ook wel hun best doen…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *