Afijn, je zit lekker in de zon

Woensdag ochtend 24 mei 2023 vissen we aan de Ravelijnstraat door Aad gekozen. Omdat de twee Jannen en Numo er niet zijn neemt voor het uitzetten Aad de honneurs waar zo ook het loten.

En daar had ik ff moeten opletten. We vissen niet op ons plekkie in de bocht want daar zijn net een paar Engelsen neer gestreken. Dan maar op het stukje dichter naar de sluis. Maar daar vist niemand eigenlijk en dat zullen we merken ook. In de bocht zien we nog een enkele platte gevangen worden maar aan deze kant is het niet veel. Zo ook aan de overkant waar de alchemist Kees B zit met zijn kornuiten. Kees Blankt voor het eerst dit jaar en in het rijtje ook maar twee man vis. Eén met zeven en eentje met vier brasems. Een heel slecht stuk dus waar we zitten nu aan het Voornse Kanaal. Maar ik loop een ietsie pietsie vooruit.

De voorbereidingen zijn weer geregeld via de groeps app door Jan J.

Want loten is wel een dingetje. Dat kan wel of niets te doen hebben vanochtend. En Martin pakt weer het kopnummer één en Jaap laat triomferend nummertje twee zien. Fred doet het ook niet slecht met nummer zeven.Daar heb je het breedste stuk en kan je zover ingooien als je wilt en op de einstek zit Cornelis. Dan pak ik drie en zit naast Jaap en Aad. Flink voeren hoor zegt Joop op vijf dan gooien Toean en ik vlak bij je in..

Ik dus op drie en Martin heeft weer een kop nummer. De laatste vier – zes wedstrijdjes heeft die het geluk aan zijn kont hangen zei mijn vader dan altijd. Maar je moet het dan altijd nog wel doen.

Maar als ik na een goed gesprek met Joop hoe we het vandaag gaan aanpakken is mijn plekkie drie bezet. Is Aad er gaan zitten. Zal de ouderdom zijn denk je dan. Ben natuurlijk de jongste van het veteranen stel en dat moet ik maar al te vaak aanhoren van de mannen. Dus gaat ik naast Joop zitten op vier. Geen probleem. Maar voor uit lopende op de zaak zal naast ne aan beide kanten de enigste platten gevangen worden vandaag. Wat een sof.

Wel fijn dat er gemaaid is, dat dan weer wel.

Normaliter zou ik gaan feederen met een open boat box voor me maar wil gaan vissen met mijn nieuwe stok overgenomen van Arno. Zoals je ziet ook een nieuw schepnetske want de vorige ben ik de laatste keer vergeten. Gewoonweg over het hoofd gezien met opruimen denk ik. Dan ligt het net naast de auto te drogen en dito schepnet. Maar na vier uur vissen moet ik nog beet krijgen. Geen lijnzwemmer gezien. Geen voorns of brasems te meppen. Van narigheid onder de kant twee grondels gevangen met de boulnaise om niet te blanken en zo toch nog vijf punten te pakken. Wat was dit een slechte ochtend voor ons allemaal.

En Aad is de enigste die twee brasems kan netten naast me op drie. Heeft twee keer beet gehad en ze beide kunnen verzilveren en dat is knap en vist ons zo allemaal naar huis. Aan de andere kan heeft Joop een andere techniek. Die gooit is en draait niet strak de lijn maar slaat gelijk en hangen. Vangt een brasem die je wel een platte mag noemen van ruim twee kilo. Zo kan het dus ook. Ik gooi em gewoonweg boven op zijn kop komt er droog van achter die dikke snor vandaan.

Zoals ik al vertelde ben ik tegen de stenen aan de kant hopende op de baarsjes en grondels. Om van de nul af te komen en heb er al snel twee grondels. Om daarna weer op mijn voerplek te gaan vissen op dertien halve meter. Tegen dat taludje aan waar ik vorig jaar succesvol was weliswaar ook allemaal kleine vis. Heb dus mijn nieuwe stok nog niet uit kunnen proberen maar het ziet er strak uit.

En Joop is dus tweede vandaag. En dat is dus na zijn goede serie ook een geduchte concurrent geworden voor mij in het eind klassement. Het wordt spannend zo naar het einde toe.

De uitslag aan de waterkant van Jan Jobse.

Grotendeels kan ik het mezelf verwijten. Met een nieuwe stok vissen moet je dus niet met een wedstrijdje doen. Mijn cup paste dus niet op de hengel terwijl verzekert is door de verkoper dat dat systeem universeel is. Ga je van uit en klinkt als niet meer dan logisch ook. Maar je staat dus voor paal ’s morgens aan de waterkant. Ik kan das niet cuppen en gooien op dertien meter met ballen is niet precies. Altans niet door mij. Het stroomt bijna niet dus mijn voer is niet echt tot ballen te kneden. Niet op gerekend met al dart Mais, wormen, casters en dode maden. De tafel moet wel gedekt zijn is mijn idee. Aad naast me kan goed gooien en dat zie je dan ook.Gewoon geloven in je stek en steeds op dezelfde plek voeren. Continue wat brengen. Dan komt die ene vis vanzelf. Bij hem dus twee. Dikke proficiat.

Uitgewerkt door Jaap op de Pc.
Het Verslag van Jan om alles kompleet te maken

Ben nog eventjes langs Jantine Vaandrager geweest om koeie mest te halen en dat was geen probleem. Hoeveel wil je hebben. Van Kees de Boer een hele mooie ton gekregen en zal vanaf nu dus met mestpiertjes op de haak gaan vissen. Van Kees Noordhoek krijg ik wat mestpiertjes om mijn kweek te starten. Die schijnen nog zachter te zijn dan die gekweekte die je koopt. We gaan het zien. Aan het werk zou ik zo zeggen..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *