Met horten en stoten

Ben vroeg wakker vandaag maandag 15 mei 2023 en kan de slaap niet meer vatten. Mailtjes beantwoorden, WordFreuten met Yvonne en Gerda, filmpjes kijken. Dan maar er uit om zes uur en een bak koffie zetten. Kan nu net zo goed wat voer aanmaken…

Op Land van Paling is het rustig. Er is niemand dus kan op mijn geliefde plekkie zitten in het hoekje. Daar is altijd vis te zien maar dat betekent nog niet dat ze azen. Maar zien is er in geloven.

En het loop gelijk wel lekker. Toch mis ik er een paar minstens zoveel ik er vang. Moet misschien toch naar een grotere haak.

Wat snoekenvoer. Want heb er dus een paar dagen een snoek gezien van een halve meter maar eentje gevangen van 84cm. en die slikt dit wel naar binnen. Er zit bijna geen kleine witvis meer in Land van Paling. Dat is allemaal op gevreten door de aalscholvers. Zag net nog een fuut opduiken vlak bij mijn voeten met een grondel in zijn bek. Nek strekken en hupakeeje naar binnen die hap.

Die jonge ganzen zijn al te groot maar ik zie een paartje met één jong maar ook met twaalf. Terwijl die eend er nog negen heeft. Nog wel.

Het wordt frisser en de wind draait nu continue. Ik mis drie zekere aanslagen door lijnbreuk en vast zwemmen. Wat de oorzaak is zal gissen zijn maar het is helemaal stil gevallen. Achter me zaten een paar Engelsen en die zijn er al mee gestaakt. Die hebben alleen maar gevoerd… Dus zo slecht was het nog niet voor mij. Nog wel een paar rammen en ben twee keer bijna m’n hengel kwijt omdat ik wat anders zat te doen. Alles op de grond met de method feeder gevangen. Wat vorige week zo goed ging met het drijvende Zigg systeem heb ik geen stootje gezien op de tweede hengel. Dat wordt nog wat woensdag met de veteranen. Dat het weer stabieler mag worden en wat warmer graag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *