VethsVk 23.9 LvP

We vissen 17 mei 2023 weer op Land van Paling gekozen door Jaap. Elke week mag een ander kiexen op alfabet en zodoende vissen we volgende week aan het Voornse Kanaal ter hoogte van de Ravelijnstraat gekozen door Aad. Daarna is Joop aan de beurt om op zijn geliefde plek te vissen. Dan komt JanJ aan de beurt. Volgende week kan JanJ kan niet. Toi toi toi Jan voor de uitslag ’s morgens en zelf bezoek s’ middags ziekenhuis

Ik weet dat ze graag naast me zitten. Ben een soort van joker geworden die ze in zetten. De laatste weken vangen mijn buren het snot voor de ogen terwijl ik zelf en de anderen om me heen geen schub vangen. Vandaag weer op twee net als vorige week. Dan weet je al hoe de vlag erbij hangt. Plekkie loten is driekwart het werk.

Als ik aan komt kunnen we gelijk gaan loten. Iedereen is er.

Eigenlijk hoeven we niet te loten want bijna iedereen zit op dezelfde plek als vorige week. Alleen Harry heeft vandaag het geluk aan zijn kont hangen en zit deze keer niet naast me maar trek het beste stekkie hier in de Vesting. Dus die horen we vandaag wat minder. In zijn plaats zit nu Cees. Ik weet niet of dat een verbetering is.

Ik neem altijd zelf diegene steen die het warmst is en JanB zegt deze keer neem ik je andere hand. Voor mij de rechtse dus. En ik wil graag weer net als vorige keer nummertje twee. Vorige week zat daar Joop en Jan er naast. Joop ving toen de ene na de andere en de rest zat er naar kijken. Nu kan Joop wel vissen natuurlijk. En je ziet het.u vraagt en wij draaien. En zelf pak ik potjandrie weer het zelfde nummer als vorige week.

En weer net als vorige weel landen de ganzen boven op de stek van Martin die weer op de kop zit. Nu gelukkig voor de wedstrijd maar als ze dan rustig richting vesting gaan duurt het wel even voordat ik kan ingooien.

Iedereen is al klaar maar we beginnen als de klok van de kerk om halv negen zijn deuntje en zijn slag slaat. En dan na drie minuten. Ik heb nog niet eens strak gedraaid staat Cees naast me al een vis te drillen. Wat gaat dat worden vandaag aan deze kant. Maar dan heeft hij dikke pech en later horen we dat zijn schepnet steel achter zijn molen bleef hangen. Kortom hij lost hem boven zijn net. Het eerste half uur leer ik toch een hoop nieuwe woorden en teksten. Alle meeuwen en papegaaien aan de overkant houden hun snavel dicht. En als ik vraag of die er van baalt gaat dat nog eventjes door natuurlijk. Nee dat kan je wel overlaten aan de gang. Nog eventjes wat zout strooien in de wonden. Maar net als ik krijgt die daarna geen aanbeet meer te verwerken.

En dan aan de andere kant naast zit Martin. Normaal zou die aan de kop ver naar links gooien want met deze wind zit daar om de hoek het warme water en het voedsel. Maar gister heeft hier een karper visser gezeten die flink heeft gevoerd en viste recht voor uit zegt JanJ die elke dag iedereen kontroleerd in de vesting op zijn papieren correct zijn. En waarschijnlijk komen die vissen terug vanaf de Noord zijde tot zijn plek want hij zit gelijk op de vis. Lijkt wel het hoekje waar Harry nu zit en dat zal spannend gaan worden vandaag.

En als dan Martin al zijn derde kan netten wang ik eindelijk ook wat dicht tegen de muur. Een platte vol in de paai pukkels en ben daar reuze blij mee. Want het zal taai worden vandaag behalve dan weer op de bekende stekken.

Zou het die nieuwe pet zijn.
FF showen.
En de volgende.
Dan zien we ook nog eens wat schubben.

Het is ongelooflijk naast me en als er iemand eventjes komt buurten op de hoop om een loop vis. Dat is heel gebruikelijk in deze groep vissers. Dan kunnen ze gelijk Martin assisteren met het landingsnet. En ik en Cees naast me aan de andere kant. Wat we ook doen er is nog geen lijn zwemmer. Ze zijn er gewoonweg niet. En ik ziet tien meter verder te vissen.

En nu willen we allemaal weten waar Martin en Harry mee hebben gevist natuurlijk. Want we slepen nog niet genoeg potjes en flavours mee naar de waterkant. Op die plekken wordt gewoonweg dagelijks gevist en dat weten die karpertjes. zijn net varkens qua eten. Waar valt makkelijk wat te halen. Je ziet het als ze het eventjes doen op die stekken. Het maakt echt niet uit welke kleur er naast je haakje hangt. Zeker als je dat in je voer op de method verstopt. De ogen zitten te ver uit elkaar om dat te zien. Dat zie ik in mijn aquarium met goudvissen. De laatste centimeter missen ze het voer vaak. Over de geur kunnen we beter twisten denk ik.

De stand weer aan de waterkant van Jan Jobse.

En het verslag weer van Jan.

En de definitieve uitslag van Jaap. Zo alles weer op papier.

En Joop, zo begin ik eigenlijk elke ochtend…

Reaktie’s Fb

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *