Buckaroo’s 23.2 VKanaal Steiger 83

Vrijdagavond 12 mei 2023 vissen we vanaf de steiger 80 aan het Voornse Kanaal.

Ben nog net Kees W en Kees N voor om een nummer te trekken. Ik pak 83 en beide andere kezen komen naast me zitten op 84 en 85. Blijft er nog één over voor Jos die graag elk jaar de laatste is en zit helemaal aan de andere kant van het parcours.

Ik wordt hartelijk verwelkomt door Theo en Glen die vandaag mijn buren zijn aan de linkerkant op nummer 81 en 82.

Dit zouden de betere nummers zijn de laatste weken. De Engelsen hebben hier huis gehouden met hun jaarlijkse wedstrijden en die kijken niet zo nauw op een kilootje meer of minder voer en aas. Dat is ook te zien op de steiger en er om heen. Overgebleven voer en wormen grond ligt er overal in overvloed. Dacht eerst dat de mais hier groeide. Die lag in volop op de grote bladeren van de wilde rabarber.

Mijn aastafeltje voor 10 personen graag. Maar ik gaat me toch op mijn plaat als ik de steiger op stap met de laatste spulletjes. Mis finaal de opstap en kom met mijn scheenbeen en knie onder de steiger terecht. Val op mijn hengel en alle kurk is van het handvat af. Beugel ban de molen beschadigt maar gelukkig is de hengel niet gebroken. Tranen schieten in mijn ogen en weet niet of wel beter of dat van de pijn is of om mijn kapotte materiaal. Moet ff in de auto zitten voordat de wedstrijd begint om bij te komen.

Ik breng als ik niets aan de lijn en top ziet of er leven op de stek is om de vijf a tien minuten een korf voer met een verse worm op de haak. Maar het duurt lang om dan eindelijk wat te zien gebeuren. Ook om me heen is er nog niets gevangen. Als ik dan een keertje mis slaat. Ik ben mijn haak kwijt. Nu hen ik al drie gaatjes in mijn broek omdat daar de haak in was gekomen en die heb ik dus niet zachtzinnig daar uit getrokken. Zal de knoop teveel beschadigt hebben want daar is die op afgebroken. Maar de korf ligt nog niet een ik krijg gelijk weer een zwieper op de top. Lijn finaal afgebroken onder de wartel. Zou 15/100 te ligt zjn..

Volgende worp en kan de lijn maar net strak draaien of ik krijg weer een ruk. Zou het een lijn zwemmer zijn. Haal toch maar op als ik een paar minuten niets ziet en de wormen zijn er af van de haak. Gooi weer in en draai strak. Draai me zijwaards om de handdoek te pakken en kan nog net mijn hengel redden. Wat een aanbeet was dat dan.. Een mannetje onder de paai knobbels. Groot en hoog van dik drie kilo.

Maar dan begint het naast me te lopen bij KeesW. En zijn buurmannen KeesN en ik dus krijgen vis les.

Kortom als ik mijn tweede brasem vang na een mooie bliek en wat schele pos en grondels zit kees naast me al aan de zeventien stuks en net zoveel verspeelt. Wat een geweld als je de brasems vals haakt. Dat gebeurt snel natuurlijk als je zo gecentreerd voert en dat valt een schoolje platten aan. Voedselnijd en dan zwemmen ze zo door je lijn heen. Makkelijk zat, de dobbertje gaat onder en de tik aan. De haak zit dan achter een borst- of staartvin vast. Dan kan je aan de bak maar de meeste verspeel je met meters uitgetrokken elastiek. Soms zo ver dat ze over de stek van buurman KeesN gaan. Net als vorige week dus toen ik naast broertje Marco van KeesW zat. Buitenaards dus weer voor maar één persoon vandaag die bijna net zoveel vangt als de rest bij elkaar.

KeesW moet dus sjouwen. Twee netten vol met platten allemaal aan de Vaste stok gevangen op zeven meter. Heb daar een stek opgebouwd natuurlijk op die 10 meter lijn maar ving er alleen maar zwartbek grondels.

Petje af en gefeliciteerd

En Theo heeft net als ik twee brasems. Die heeft twee keer een beweging gezien terwijl ik er dan nog twee heb verspeelt door lijn breuk en wat missers. Heb ze in ieder geval eventjes op de stek gehad.

Het is allemaal weer genoteerd en de volgende wedstrijd is volgende week vrijdag de dag na Hemelvaartsdag.

En Theo controleert de boel nog eventjes bij het optellen.

Rest ons nog de officiële definitieve stand van Marco van vanavond. Wat een verschillen toch weer terwijl je tien meter uit elkaar zit. Alle kneepjes worden aan elkaar door gegeven maar toch nog grote verschillen. Het is toch dat loten wat belangrijk is en waar zit op dat moment de vis. Vorige week nog de nummers vanaf 80 waar de dikke vangsten vandaan kwamen en nu de 90 nummers die volop in de vis zaten.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *