Vissen met J&J op Land van Paling

John alias Guus Geluk heeft zijn broer Jaap meegenomen vandaag. Julie en John zijn weer een paar weken op stap met de camper door Nederland. Jaap is pas. januari is die gepensioneerd en komt een daagje vissen in de vesting op de karpertjes.

We hebben gezocht voor een gratis meevis vergunning maar dat valt niet mee je aan te melden. Steeds kwamen we op een vergunning aanschaffen terecht. Na all drie het te hebben geprobeerd zijn we het zat. Je mag met twee hengels vissen dus met John samen zijn dat er vier. Moet genoeg zijn.

We beginnen pas om half drie. Je kent dat wel van de heren. Eerst een biertje en bij sexhostessen want we hebben elkaar al eventjes niet gezien. Jaap is ook een verzamelaar en een natuur fotograaf dus we hebben genoeg overeenkomsten en is het dus zo laat. Alleen Julie vindt gelijk een werkplek en die zien we niet meer. Die heeft het hartstikke druk en kan haar werk vanaf elke goede internet aansluiting doen. Dat is fijn. En na een half uurtje verwoede pogingen te hebben gedaan een meevis toestemming te regelen voor Jaap gaan we uiteindelijk zonder naar de waterkant

Dan eindelijk, na drie kwartier om kwart over drie, na naar de meest onzinnige prietpraat te hebben geluisterd staat mijn stokkie te rammelen in de steun en kan ik de eerste vis drillen. Maar jammer genoeg verspeel ik die halverwege de vesting gracht.

Maar het is taai vanmiddag en net na vier uur krijg ik weer een aanbeet op dezelfde hengel. En deze kan ik wel netten dus wordt er uiteraard een portretje gemaakt.

En een klein uurtje later staat de hengel van Jaap te stuiteren. Eindelijk want het is gezellig aan de waterkant maar zo af en toe een aanbeet vinden we toch niet erg. En jawel van Jaap kunnen we ook een portretje schieten met vieze handen. En met onze Engelsman lukt het vandaag niet. Guus heeft al zijn geluk al verbruikt voor deze week.

Want we vissen nog een uurtje door maar het begint koud te worden met die Noorder wind en dat te schrale zonnetje. We krijgen nog een paar lijn zwemmers en dat is het dan wel weer voor vandaag. Julie is ook klaar met haar werk. Die loop t een uurtje achter. Engelse tijd. en de meiden zijn lekker bezig in de keuken. Asperges staan op het menu. Dan kunnen de heren nog eventjes van het zonnetje genieten in de tuin.

Best wel zwaar hoor al dat vissen. We zijn nog niet halverwege ons biertje of er valt er al eentje om. Zal em maar toedekken. En duik ik met Jaap achetr de computer dan heeft hij de foto’s al thuis via We Transfer

Weer en geslaagde dag zou ik zo zeggen. Dat er nog maar heeeel vele mogen volgen.

Reactie’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *