VethsVk 23.7 op Land van Paling

Hans mocht vandaag 3 mei 2023 kiezen waar te vissen. Hij heeft vorige week een nieuwe hengel aangeschaft om specifiek op kleine karpertjes te vissen met de method methode. Met dat systeem haakt de vis zichzelf en hoeft de haak dus niet “gezet” te worden zoals met de vaste stok, Bolonaise-, Match-, wincler picker- of feeder- hengel. Een stok met body in het handvat. Het eerst deel dus maar een zachte top om de vis uit te drillen en de felle runs te kunnen pareren.

Ik pak weer twee lootjes uit de zak van Jan B en die het warmste aanvoelt zit in mijn rechterhand. Eerst pakt jan en trekt nr 13. Dat is op de beste stek in het hoekje aan de rechterkant. Dan kijk ik naar het andere nummer en dat is stek 2 naast Martin die het kop nummer heeft. Helemaal niet verkeerd dus vandaag. Twee goede nummers getrokken. Joop die naast me staat heeft de andere kop nummer 15. Ik vraag nog zullen we ruilen maar van ruilen moet er eentje huilen. Met Oosten wind zitten de vissen altijd aan de zuidkant dus ik heb goede zin er an.

Links van me zit dus Martin ik op twee en op drie Harry Kaptain, Cees, dan Jan J, Fred, Aad, Corbelis, Nuno en in de bocht zit Jaap op de gouden stek zoals Harry die noemt. Om de bocht dan Jan B, Hans en op 15 dan Joop de PTTSnor wie kent em niet.

Iedereen is al bijna klaar dik voor acht uur want we hebben er zin in. De verwachtingen zijn toren hoog voor vanochtend.

Maar na de ronde die Jan J geregeld maakt om te zien hoe het er voor staat heeft alleen Numo nog maar een karpertje kunnen netten. Dat is allemaal niet best gesteld.

Iedereen is zoekende en er worden steeds meer onbeduidnde potjes open gedraaid. De geuren komen je tegemoet. Zoetigheid als karamel, aardbei en vis aroma’s worden meegevoerd door de wind. Maar niets helpt eht blijft stil op een enkele lijn zwemmer na. Er zijn er zelfs Harry die niets hebben gezien tot vijf minuten voor tijd en dan nog mis slaan ook. Zo ook en Jaap maar dat was bij zijn derde vis.

Volgens mijn buurman Harry komt dat door de hoge luchtdruk en Noorder wind die zo nu en dan ook Oost is. Ik denk dat het ook te maken heb met die damwand die ze tachtig meter achter ons aan het slaan zijn aan het Voornse Kanaal voor die nieuwe appartementen. Met 80 tons blok worden die er in getrild en dat is tot aan de vesting muur te merken. Alle vissen zijn dan ook aan de Noord kant is het dwarse stuk gevangen. Terwijl normaliter met deze wind wij aan de zuid kant de betere plekken zouden moeten hebben. Zeker Martin op de kop zou er een paar moeten hebben. Dan nog eens dat onder de wedstrijd de wind eerst van de zijkant komt en daarna in de rug om vervolgens einde weer van rechts te komen. En nog eens koud ook. Stabiel weer moeten we hebben met Zuid, Zuid-West.

Zo te horen heeft Martin het al slecht naar de zin want ik hoor em kletsen tegen wie weet ik niet maar als er dan een koppeltje ganzen land op zijn stek kunnen we hem allemaal horen.

Als dan eindelijk Cees de eer hoog houd op het lange stuk en een karpertje kan netten. Frappant is dat zijn worp er na gelijk weer gepakt wordt maar jammer genoeg schiet die los bij de drill. Wat is het taai aan deze kant.

En dan zit het er al weer op. Als het zo slecht is dan is dat niet zo erg ook. Het zonnetje komt al wel door en het wordt een stuk behaaglijker aan de waterkant. Dat dan weer wel.

Zoals bij het voetballen er een derde helft bestaat is dat ook bij de veteranen het geval. Daar worden de opgedane ervaringen van vandaag en geheimen gedeeld emt elkaar zodat iedereen weer meer kansen heeft voor de volgende keer, Gebruik maken van de kennis. Hier een bloempje, daar wat kleuren en wat groen en maak er je eigen boeket van. Gebruik waar je in geloof. En we feliciteren allemaal Joop natuurlijk want die is duidelijk de winnaar met vier karpertjes gezeten op de kop nummer aan de zuidelijke korte kant net voorbij de duiker.

Verslag van Jan Jobse op de veteranen App

En de uitslag van Jan Jobse
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *