Buckaroo’s 23.1 Voornse Kanaal Cebeco

Vandaag 1 mei 2023 de eerste zomeravond wedstrijd met de Buckaroo’s aan het Kanaal door Voorne ter hoogte van Cebeco. We vissen van vijf tot negen uur. Op Arno en Kees W zijn we er allemaal en dat is weer een gezellige boel na elkaar weer te zien.

Om half vijf ben ik nog net Tjeerd en Nico voor. De rest zit al klaar of bijna dan op de steigers. Ik trek steiger elf naast Marco. Dan weet je dat het een zware dobber gaat worden. Zit je naast de top drie te vissen. Hoop dat die nog wat voor me overlaat om op te slaan.

Marco heeft met uit zetten steeds een steiger over geslagen. Voor de gezelligheid zit je hier niet. Je ziet van je buurman alleen zijn hengeltop. Dat is wel spannend tot aan het einde want je weet niet wat de anderen hebben gevangen. Door het dode riet kan ik net Marco rechts van me zien en zo af en toe ziet ik Mike aan de andere kant van me bewegen.

Nee ik kan niet zeggen dat het lekker gaat. Denk dat ik al snel vis op de stek heb maar na tien minuten zien we de boosdoeners. Schele pos op mijn voer. Ik stap over op maden en kan dan een bliek vangen na dik een half uur. Naast me bij Marco is het lopende band werk. En toch ben ik langs de zelfde rand begonnen met vissen. De rand van vier naar zes meter. Pas na anderhalf uur kan ik mijn eerste brasem vangen van dik drie kilo. Maar dan zit Marco al aan de elf platten. Aan de andere kan van me heeft Mike hetzelfde probleem als ik en ziet alleen maar continu lijners en zo nu een zwiept zijn top een halve meter zijwaarts. Terwijl ik zo nu en dan heel licht een trilling ziet. Ze zijn er gewoonweg niet op nummertje 18.

Dan komen Julie en John er aan. Die had ik net na de middag verwacht maar het verkeer was een chaos vanaf de boot Calais-Dover. Die zijn beiden versleten van de reis. Die zie ik zodadelijk thuis wel.

Hoe het dan raar kan lopen. Ineens zijn ze er wel. In een uurtje vang ik mijn vissen. Verspeel er zelfs net zoveel als ik er vang. Komen mee maar halverwege schieten ze er af. Ben wel met een kleiner haak gaan vissen, een nog langere lijn en de worm op een hair. De wormen zijn er af dus zo voorzichtig zijn ze ook nog eens. Heb nu ook heel veel last van lijn zwemmers. Zo zie je maar. Vol houden en niet verkassen. Je voerplek blijven aanvullen.

Maar het laatste half uur valt het weer stil met de aanbeten maar de lijnzwemmers blijven. Toch nog vijf brasems bij elkaar weten te sprokkelen.

En dik elf kilo op het scorebord weten te zetten

Mike links van me heeft er vier kunnen netten net als Tjeerd Sr. daar weer naast en warempel op de grammen hetzelfde gewicht namelijk 9.320kg.

En dan aan de andere kant van me. Dat is van een andere planeet. Er moet in drieën gewogen worden want de schaal gaat maar tot 20kg.

Marco een dikke proficiat. Wat een vissen allemaal. Net zoveel als wij allemaal bij elkaar.

De kop is eraf. Volgende week weer aan het Voornse Kanaal. Waar dat is nog even gissen. Daar waar de brasems zich ophouden en dat gaat Marco uitzoeken. Die heeft zijn connecties met het Brielse vissers gilde. Elkaar door geven waar die platten zich ophouden met hun paaigedrag.

Verslag van Marco.

De totaalstand tot nu toe.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *