Veths Vk 23.6 Voornse Kanaal

Zoals ik vorige keer al verteld ik moet mijn huiswerk gaan maken. Nieuwe onderlijnen met goede stevige haken. Gamakatsu Isema 14 en LS-2033F 12 moeten het gaan doen woensdag ochtend 26 april 2023.

De lijn is wat aan de dikke kant (24mm/4,5 kg) en zal een klosje 16mm halen bij Mario

Deze is perfect.
Iseama size 14 is wat dikker voor LvP.
Doet het dus ook prima.

De mooiste serie haken voor de brasem zijn toch die LS-2033F die ik van mijn leermeesters heb gekregen Mats en Marco. Wat ben ik blij met hun feedback qua gebruik van onderlijnen, gebruik van voorslag, wanneer welke haak soort en maat, dikte onderlijnen, welk voer in welke tijd, hoeveelheid voeren en welk aas. Hoe prik ik dat op een haak. Al die basis gebruiken en dan heb ik het nog niet eens over het vissen. Van die gasten leer ik gewoonweg heel veel over het vissen met de feeder.

Als ik aas en voer gaat halen bij Mario meestal dinsdag middag fiets ik altijd ff langs Gerda en Huib. Moet nog een blikje maïs halen zeg ik dan enn gelijk wordt de voorraad kast leeg gemaakt. Ja hoor achter in met de kont omhoog vind mijn dinnetje een blikje. En wee o wee als ik dat dan niet aanpakt Daar ga jij morgen de wedstrijd mee winnen krijg ik te horen.

Dat flikte ze al eens eerder met en paar sokken. Meegedaan met de WPC van Willem en Nancy kreeg een paar geluk sokken met allemaal vissen er op. Die aangedaan en warempel ik vang de grootste snoek van het toernooi.

Het is windstil als ik aankom aan het Kanaal door Voorne. Dat belooft een mooie dag te worden na al die wind van de laatste tijd.

En als ik aankom dan weten ze al dat ik foto’s maak. Ze poseren zelfs al al ik dat witte nikonnetje tevoorschijn haalt.

Het loten is altijd een feestje. Tenminste dat maken we er van. Belangrijk natuurlijk een goede plek te trekken. Er zijn nu eenmaal op die honderd meter toch betere en heel slechte stekken. En Ajajajajaa onze Portugese vriend Nuno trekt net als vorige week nummer tien en nu als kop nummer omdat Jan Jobse niet meedoet. Op tien was hij vorige week winnaar due die heeft hele goede moed. Tuurlijk neem ik de laatste twee en wrijf die warm tussen mijn handen waarna Jan steevast mijn linkerhand pakt nu nummertje 11. Voor mij blijft dan nummer dertien over.

Links van me zit Numo op het kop nummer, dan op mijn stek van vorige week JanB en daarnaast Aad en ik dan op dertien. Dat is een K*t nummer hoor ik van Captain Harry. Daar is nog nooit wat gevangen. Dat is dus lekker optimistisch voor me om te beginnen. Maar we gaan ons best doen.

Zal altijd eerst eens de stek volledig uit diepen. Ik gooi een loodje geleerd van Ben Zwart en tel de tellen wanneer die de bodem bereikt. Op het diepste tegen een rand gaat ik vissen. Voel ik mosselen etc. dan is vis verzekerd. En ik merk dat er twee meter aan de overkant aanmerkelijk dieper is dan in het midden. Dat scheelt bijna een meter. Ze hebben nieuwe matten neergelegd zegt John Voogt die even later komt kijken dus je moet niet een half metertje verder gooien. Ze hebben daar gegraven om de netten neer te leggen voor onder de basalt keien. Altijd het advies van de locals meenemen in je boeket. Voor mij is dit hele witvissen met de feeder ook nieuw. Ben nu een paar jaar bezig en krijg het aardig onder de knie.

En dan eindelijk is er leven aan de overkant. Had ze al gespot met trillingen op de lijn dat ze aan het azen waren maar dan uiteindelijk de beloning. Dik drie kilo.

Naast me pakt dan Cees ook een mooie platte net nadat zijn dochter met kleinzoon met tompoezen is langs geweest om em te verheerlijken. Zijn kleinzoontje heeft een verrassing voor em. Een kadoo’tje. Het is een vis aan een sleutelhanger. Eens zien of dat zodadelijk gewicht in de schaal brengt. Maar ook zijn meissie Mary komt ook nog eventjes buurten en wordt het toch nog een feesie na afloop. Gefeliciteerd met jullie 44 jaar huwelijk.

Henny heeft helemaal niets met dat vissen van mij en dit is de tweede keer dat ze komt kijken. De eerste keer een paar jaar geleden was ik de maden vergeten en vandaag komt ze met 16 lekkere warme saucijzen van de bakker. Wie jarig is trakteert. Ieder jaar vanaf mijn negende verjaardag hangt men de vlag voor me uit.

Aad moet er zelf ook om lachen

Dan kijk ik naar links van me en zie plotseling het handvat van de hengel van mijn buurman omhoog knallen. De hengel blijft achter het start oog hangen en gebalanceerd ff zo van wat zal ik gaan doen. Aad kan hem nog net grijpen. Wat een aanbeet was dat dan. Bijna zijn hengel kwijt. Wat een rammmm was dat. Gelukkig maar. Hij kan hem nog net vast grijpen.

Zien we nu een zwaan op rolschaatsen voorbij komen

Als dan John komt buurten vang ik net mijn derde brasem en die wil hem wel eventjes vereeuwigen. Mijn telefoon gaat al een paar keertjes in de auto en nu ik mijn derde platte heb liggen kan ik er wel eventjes naar toe lopen. Het is niet best vandaag vergeleken met vorige week. Het is ook al heel de week weer een stuk kouder en dan vooral de nachten tegen of net onder het vriespunt. Het is Willem want we zouden saampjes vanmiddag gaan vissen. Kan nog net voor zijn vakantie. John houd mijn top wel eventjes in de gaten zien we.

Dan is het alweer half één. Wat gaat de tijd altijd snel tijdens het vissen. Het uur van de waarheid en met drie brasems en een voorntje heb ik bijna tien kilo.

Dat is voor vandaag genoeg voor een eerste plek. Daar ben ik blij mee. Zal de geluk maïs van Gerda geweest zijn. Het heeft in ieder geval geholpen daar ben ik zeker van.

Harry heeft ook drie brasems en een voorn maar de ene platte is dus niet de andere en komt aan een dikke vijf kilo en pakt zo de tweede plek vandaag.

Jaap en Nuno die op de kop zaten dat waren vandaag niet de beste stekken dus om te loten. Hoe kan dat raar verlopen. Vorige week nog Nuno dik eerste op nummer tien en nu een lege overlevingsnet.

Met vier visjes dus eerste geworden vandaag. Dat is een mooi verjaardag kado. Blij mee.

Ik laat alles het staan zodat ik dadelijk met Willem kan gaan vissen. Mert die koude nachten zijn de karpertjes nog niet zo actief op Land van Paling. En feederen heeft hij nog nooit gedaan en die discipline van de hengelsport kan ik em dan mooi bijbrengen. Weer een item van zijn verlanglijstje.

Dan hebben we nog wat te vieren. Mary en Cees zijn deze week 44 jaar getrouwd. Net als Henny kwam Mary ook met een tas met lekkernijen aan de waterkant kijken. Oranje tompoezen de dag voor Koningsdag. Lekker hoor. En hoor ik Cees nog zeggen van dat sportvissen daar val je weinig van af van die sport.

Zo valt Willem met zijn neus in de tompoes. Wij gaan samen vanmiddag nog even door met vissen. Hoop wel dat de vangst beter zal zijn dan in de ochtend uren.

Reaktie Fb

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *