Brasem trekken met Willem

Dat is met je neus in de tompoes vallen voor Willem op 26 april 2023 aan het Voornse Kanaal. We gaan hier vissen na de wedstrijd van de veteranen. Willem heft de bus gepakt want die stopt tweehonderd meter verder van de stek bij het winkelcentrum. Vanaf huis kan die zo z’n bed uitspringen om in te stappen. Cees en zijn Mary zijn 44 jaar getrouwd en dat viert hij ook aan de waterkant met de veteranen. Lekker hoor samen met een biertje. Sinas voor de jongste natuurlijk.

Willem heeft zijn toetsweek zonder onvoldoendes afgesloten en gaat vrijdag op vakantie naar Frankrijk. Vorige week hebben we samen een kabel getrokken over het plafond en na het buffelen op de Havo kunnen we dan net nog deze middag meepakken om saampjes te vissen. We doen alle disciplines van de hengelsport en na het roofvissen en met de method op de karpertjes gaan we vanmiddag feederen op de brasems.

Even uitleggen hoe het werkt. De haak maat, lenng onderlijn schuif systeem waar de stoppertjes moeten want elke dag is anders. Wat het kan een uurtje later anders zijn en dat gaan we zien. Dan de korf vullen en waarom de ingooi zo belangrijk is. Het aas moet einde worp strekken zodat alles knoopvrij naar de bodem zakt.

Als we dan gesetteld zitten en alles ligt er in na wens zien we dat er wel vis op de stek aanwezig is maar echt gretig zijn ze niet. Zo af en toe lijnzwemmers en we gaan contineu wat prfjes voer brengen op de plek om alles aan de gang te krijgen. Ze moeten gaan azen en het liefste dat waar onze boobytrap in zit. En dat lukt na een half uurtje. En Willem kan zijn zijn eerste platte netten. Weer eentje afstrepen van zijn to do lijstje.

Dat terugzetten moet die nog leren want dit koste me dus mijn landings net steel.

Kees de alchemist komt ook nog eventjes buurten. Die heeft vanmorgen een eindje verderop tussen de bootjes gevist en ook goed gevangen. En na wat informatie over en weer helpt hij Willem met de volgende platte scheppen. Kees hoef je niets meer te vertellen. Die heeft alles al gezien en meegemaakt aan de waterkant en kan daar dan ook sappige verhalen over vertellen.

En de volgend brasem is de klos. Het is heel anders als met die karpertjes op Land van Paling of uit de boot vertikalend een baars of snoekbaars drillen vindt Willem. En daar heeft hij helemaal gelijk in. Hij vindt het in ieder geval prachtig en daar gaat het om.

Dat begint er op te lijken. Die mag je met recht een platte noemen. Vol, hoog en groot met paaipukkels op de kop. Een mannetje dus.

Dat kan ook gebeuren als die maar niet massaal de stek verstieren. Schele pos op je voer daar ben je niet blij mee. Maar gelukkig blijft hety bij eentje (vangen dan).

Een pruik gooien dat gun je niemand. Wat is dat vervelend. Dan zit de lijn de eerste slag te los om de trommel en valt een latere lijn daar onderdoor. Bij de volgende worp zit dan alles in de knoop en ben je in dit geval veertig meter lijn kwijt. Want zeldn aan de waterkant in de wind lukt het om die weer heel van de spoel te krijgen. Begin er maar niet aan en pak een schaar. Dan blijft er in ieder geval nog wat vis tijd over

Tijdens de reparatie ligt mijn korf nog in het water en de worm is gevonden door een grondel

Wat zien sommige vissen er uit vlak voor de paai. Wat een bulten heeft deze op zijn kop. Een Tsjernobyl vis

Nuno zit ook nog te vissen op nummer tien. Die komt ook eens kijken naar willem de Platte. Vandaag weer een dicipline geleerd het feeder vissen. En dat is ook leuk. Een karpertje gehaakt drillen is leuker maar het aspect dat je hier weer moet vissen. Het method systeem is een zelfhaak systeem en als je dan nog vissen verspeelt dan is dat je eigen fout. Bij het feederen moet je zelf het laatste zetje geven. Ligt toch dichterbij het dobbervissen. Dat moeten we ook nog gaan doen. Hij heeft het een en ander gehoord van balletje balletje visen van Kees de Alchemist. Gaan we ook doen. Maar na de vakantie. Eerst met de familie naar Frankrijk. Dus moeders daar in het zuiden houdt je dochters binnen of zet een hengel buiten…

Reaktie Fb

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *