VethsVK op LvP

Iedereen is er al

Na de goede zondag met Piet op het Land van Paling is iedereen positief vanochtend en hoopt op een goed lot (nummer)

Ik pak weer de laatste twee lotnummers uit het zakje en Jan neemt zoals altijd de linkerhand. Het is nummertje vijf en nummer negen blijft over voor Ikke

Links naast me zit Martin weer. Vaste prik de laatste wedstrijden en rechts van me Gerbrand. Daarnaast op de stek waar ik zondag zo goed heb gevangen zit Fred, dan Jaap en op de kop vandaag zit Hans

Ook geen wereldstek

Nummer negen is niet de slechtste plek maar die oosten wind vandaag weet ik het niet zo. De eerste dag oosten wind is nooit goed. We willen stabiel weer

Gerbrand is zijn onderlijntje kwijt
Dat doen Ajaxieden natuurlijk onder elkaar. Mekaar helpen

Gerbrand is er ook weer bij en zit rechts naast me. Die begint er mee om zijn onderlijn te laten vallen. Vindt die maar eens terug in de dauw op het gras. We zijn niet te beroerd elkaar te helpen en Fred neemt het over van me zodat ik het kan vast leggen

Iedereen is ruim op tijd klaar met zijn spulletjes op zetten. Het weer is weer heerlijk vandaag. De vooruitzichten zijn weer geweldig voor vandaag. We beginnen nog met wat mist maar die verdwijnt al snel door het najaar zonnetje

Dan kunnen we beginnen nadat de kerkklok op het Baantje half negen heeft geslagen

Das weer lekker uitgekozen
Wespennest

Martin klaagt al maar dan heb ik ook een wesp in mijn nek zitten. Die zoeken volgens Martin de warmte op in dit jaargetijde maar het zijn er wel heel veel hier op LvP. Zit met mijn capuchon op en dat is niet voor de kou. Maar dan zie ik onder mijn hengel daar zit een wespen nest. Het is aan en af vliegen en voor somigge van die gasten zit ik in de aanvlieg route. Gelukkig komen de meeste vanaf de waterkant aanvliegen. Ik kan verkassen een paar meter naar rechts meer heb net flink gevoerd aan de linkerkant van dat “niet nachtvissen bordje”. De rechterkant namelijk is nog wel ruimte om te schuiven richting Ger maar naar links zit ik bijna op de schoot van Martin. En zo koud is het nu ook niet om met z’n tweetjes op dekist te gaan zitten. Ook alle stront van die *&% ganzen opgeruimd dus blijf ik maar zitten op goed geluk. Zoiets van ik laat jullie met rust doe dat een ander ook niet aan…

Martin naast me heeft al snel een grondel in zijn netje liggen. Zo de nul is er af hoor ik em zeggen en de rest aan deze kant nummer 1 tot en met 10 heeft nog geen leven aan de aan de andere kant zijn van de top gezien. Wat is het rustig aan deze kant. Zou zo’n dag oosten wind roet in ons het water gooien

Ik geloof wel dat die blij is

En dan is er eindelijk goed nieuws. Fred heeft er al eentje gevangen en dan kan Jaap zijn derde vis wel netten met behulp van Hans. Niet zo gek want dat landingsnet lijkt wel een zeeg zo groot is die. Nu heeft Jaap zijn rijtje vol een zeelt, een brasem en een karper als eerste in dit seizoen. De bon van dertig eurootjes is er eindelijk uit en Jan Jobse kan opgelucht adem halen en van zijn nachtrust gaan genieten

Fred heeft zijn LuckyYvonne weer achter zich staan

Fred zit alleen niet goed vandaag op doorgaans de beste plek maar heeft ook zijn hazepootje bij zich. Samen met alle lekkernijen die Yvon meeneemt is ze ook zijn geluksfactor. De laatste weken loot hij prima stekken maar de kennis achter zijn rug doet et em ook. De aanwijzingen en het moment dat er aangetikt moet worden horen wij ook

Nog een dik kwartier, het kan allemaal nog gebeuren

Ga ik nu denken dat dat bordje beweegt of wil ik dat zien. Is dat de wind of zijn het toch karpertjes die er tegen aan schuren. Ik krijg in iedergeval vier uurttjes niets te zien aan de andere kant van de lijn. Er is geen enkele interese in mijn aas. Wormen, maden, pellets, wafters in alle kleuren en smaken, Bandeds dito, met PVA zakjes pellets, met sticky syrup, dan wisselen om het kwartier maar nano, blanco aanbeten. En terwijl Jaap zijn vierde karper verspeelt en Fred er drie kan netten zit de rest erbij te kijken. Ze doen het echt alleen maar op het korte stuk en dat gebeurt dus vaker. Met loten win je al driekwart van de wedstrijd

Kapitein Harry doet nog goede zaken op de valreep

En in de toeter doet Harry nog goede zaken en vangt nog een pracht vis. Een mooie spiegel. Wat een dikkertje. Ja er zwemmen hele mooie exemplaren rond hier op deze plas water

Natuurlijk wordt dat gevierd

En dat is het mooie van deze club mannen. Iedereen is er net zo blij mee als Harry zelf en dat zullen ze weten tot in Hellevoetsluis horen ze de toeter. Men dacht op het Baantje dat er weer een schip te water werd gelaten. De inwoners van de vesting kwam met drommen al voor een drankje en bitterballen naar de haven gerent

De stand bijgehouden door Jan Jobse

Wat was het vandaag weer slecht hier op de Land van Paling. Het hele lange stuk is er één karper gevangen door Harry op het allerlaatste moment. Van de dertien stokken hebben er drie wat gevangen op drie die met de worm een grondel hebben gescoord om geen “Nul” dus punten te incasseren. Voor deze visserij is stabiel weer van belang nog meer dan op vadertje glasoog te vissen. Die Oostenwind heeft ons vandaag genekt hoor ik zeggen. Maar het water wat er recht op staat daar werd de vis gevangen. Of de eerste koude nacht is de boosdoener maar zo snel koelt die gracht niet af denk ik zo. Zeg het maar. Het is en blijft vissen en geen vangen

Uitslag van de Veteranen app

Jan heeft al uitgerekend waar iedereen staat met de twee slechtste wedstrijden er af getrokken. Nog zes te gaan voor deze 2022 competitie. Nog lang is alles nog niet beslist

En natuurlijk officiële de uitslag van Jaap
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *