VethsVK op de 8Vijver

Ik zit helemaal aan de overkant, ook dat nog

Ik verslaap me woensdag 26 oktober 2012. Altijd als ik moet vissen ben ik een paar keer wakker en kan dan slecht de slaap weer oppakken. Maar meestal red mijn wekker me het laatste anderhalf uur uit dan een diepe slaap. Maar heb deze verkeerd ingesteld, op sluimer en word dus veel te laat wakker net niet door het zonnetje door de ramen

Jan Jobse heeft voor me een lootje getrokken en dat is nummer elf. Daar is nog nooit wat gevangen volgens Harry. Hij zat daar de laatste keer met ook een leeg leefnetje terwijl Martin toen op het plekkie (11) zat. Daar waar hij nu zit op tien dus, en die had er twee platten als winnaar dus die is in goede stemming. Op twaalf zit Kees en daarnaast op dertien Jan. Hoe krijg die het voor elkaar steeds dat nummer te trekken.

Met dertien man en twee vrije vissers is het druk

Zelfde geld voor Jan die ook altijd op zijn geliefde plekkie zit. Wim heeft geruild met Harry want die loopt moeilijk en zit op de landtong samen met Hans (V) en Martin. Na de wedstrijd zal Wim inzien dat dat geen goede keusze was. Op de normaliter goede stek op die landtong zal Harry winnaar worden met zes dikke platten. Wim vist dus in de grote vijver en Hans en Martin in de kleine. Daar is niet veel ruimte want Kees de Alchemist zit daar met zijn maatje al te vissen

Bankie is ook gesloopt

Deze keer maar met de auto over het fietspad gereden en snel mijn spullen uit geladen. Hoor later dat Kees voor dit geintje ff snel uitladen dus een prent heeft gekregen van 180,- + 9,- administratie kosten. Niet normaal die prijzen terwijl als de parkeerplaats vol staat en de werkmannen hun auto’s en busjes niet kwijt kunnen ook op dat gras staan. Ik heb ook al eens een aanvaring gehad een dag voor de Vestingdagen. Liep zo hoog op dat ik opgehaald moest worden door een paar man en voorgeleid voor de officier van justitie. Henny moest de winkel sluiten en mijn rijbewijs komen tonen terwijl een bruidspaar mijn auto thuis bracht. Als je de rest van deze soap wil weten dan vraag je er maar naar. De rest zit dus al te vissen en ik moet nog opbouwen. Links onder de bomen zit Jaap. Op negen in de hoek Nuno en rechts van me naast me Harry. Mijn schepnet en leefnet hangen nog in de tuin. Helemaal vergeten en gelukkig heb ik een noot dingetje bij me. Het is me al eens eerder overkomen

Zo ik zit prima

Het is allemaal best snel op te zetten. Feeder er in en de rest installeren. Probeer het eerst met wormen en een korf. Maar die worden genuttigd door kleine vis denk ik. Dan maar en stuk of zes naast de haak aan een hair gehangen en wat sneller voer en aas brengen

Als Harry zijn derde brasem vangt ben ik om

Naast me vangt Capten Harry in korte tijd drie dikke brasems. Met recht platten want dat zijn mooie vissen. Mijn method hengel ligt nog in de auto en die staat in de wijk. Dus fabriceer ik de method feeder aan een lijn aan mijn heavy feeder. Zal ook gaan lukken

Een prachtige zeelt

En ook Jan doet goede zaken in de hoek op nummer dertien. We weten dat hij er graag ziet en vangt de ene na de andere loopvis. Een paar dikke blieken en een brasem kan hij toch netten. Maar een karper gaat zelfs door de lijn heen van Kees (N) heen als hij aan de wandel is en me verteld dat hij net Sportvisserij Nederland aan de lijn heeft gehad. Mijn foto van vorige week heeft nogal wat stof doen opwaaien bij de karper afdeling. Staande dus, weliswaar gebukt en toevallig is het Harry die dan tot aan mijn knieën komt met een karper is not done bij de karperbroeders. Dat moet knielend voor als die uit je handen glipt. Gedragsregels maar wij zijn witvissers en al blij dat we zo’n gigant kunnen landen. Dan vergeten we wel eens wat. Kan van de spanning zijn of de leeftijd die ook meespeelt. Maar we nemen goede raad ter harte en zullen er volgende keer op letten

Het middenstuk blijft angstvallig stil, qua vangsten dan

Kees vist op een meter of veertig met zijn karperuitrusting en zeven meter uit de kant met een dobber maar kan niets registreren. Bij mij hetzelfde maar ik zit ver over het midden in de vijver ter hoogt van de ingang naar de kleine vijver en heb de bolonaise op negen meter staan met de dobber. Harry aan de andere kant van me vist overal op vijfendertig meter. Op Land van Paling als hier op de Acht Vijver. Dat vindt die wel zo makkelijk en het gaat hem dus goed af met zijn kruiden mixen

Een groter kist overgenomen van Arno

Maar je neemt ook steeds meer mee om uit te proberen als het niet wil lukken

Dan een lijn zwemmer

Ik blijf kleine hoeveelheden brengen maar krijg ze niet op de stek. Zal ik een andere gaan opbouwen. Dan een lijnzwemmer. Eindelijk. Een dikke zwieper en een gat in de lucht. Maar er is wat gaande op de stek. Ik zie Jaap worstelen met een karper die maar één ding wil. Naar de kleine vijver en dat gaat hem lukken ook. We zien een streep door het water die als een spiegel zo glad is en Jaap kan em niet houden. Zijn haak is helemaal uitgebogen en is nu bijna recht. Toch wat teveel druk gegeven op dat kleine haakje bedoelt voor brasem, bliek en voorns

Bij Harry niets aan het handje met het zonnetje op zijn rug

En mijn buurman doet het hardstikke goed. De enigste met een zonnetje op zijn stek terwijl wij in winterkleding zitten achter die bomen en struiken. Kwartiertje voor tijd stelt hij zijn eerste plek veilig door zijn zesde brasem te netten. Numo in de hoek heeft er uiteindelijk twee net als Jaap daar onder de bomen. Ik krijg nog een mooie aanbeet te zien op mijn top maar als ik de hengel op pak is het gebeurt. Je probeert van alles langere onderlijn. een korte. Kleinere haak lichtere lijn en dat is me fataal geworden. De lijn korte lijn is finaal afgebroken. Denk ook een karper. Jammer dus want met één zo’s gigant kom je een end in de klassering vandaag

Inpakken en weg wezen

Volgende keer op tijd wezen dus en zorgen voor een beter lot. Zoals ik al eerder opperde. Met het loten van een goede plek levert vis op in je netje. We nemen er maar een biertje op bij Jan zijn auto en dan komen de sterke verhalen vanzelf

De uitslag aan het water

Wim Arkenbout mag het zeggen waar we volgende week gaan vissen en dat wordt bij het bushokje aan de Ravelijnstraat. Voorntjes tikken met de vaste stok

Ik doe gewoon m’n voetbalpetje weer op

En Fred die doet zijn vertrouwde hooligan petje vanaf nu weer op. Want zonder die mascotte heeft hij één aanbeet minder gezien dan op mijn hengel. Maar wel wat kunnen netten dus van de nul af zeggen we dan

Uitslag Veteranen app

Volgende week dus nieuwe kansen en nu maar hopen dat dit weer doorzet. Tot maandag in ieder geval droog en een zonnetje met zondag dus twintig graden. Zitten we eind oktober. Lekker hoor

Om het kompleet te maken
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *