Vissen met Guus op LvP

Meer ouwesexhostessen dan viseen

Julie en John zijn een een paar dagen in Hellevoetsluis en natuurlijk moeten we dan ff de waterkant opzoeken. Vrijdagmiddag 30 september 2022 gaan we vissen in het Land van Paling. We kiezen ervoor i.p.v naast Jan en Wil te gaan witvissen met de vaste stok bij de bushalte aan het Voornse Kanaal voorntjes en roofbleitjes tikken. Ten eerste zit je daar lekker comfortabel en vlak naast elkaar. Wel zo gezellig want er is meer te bespreken dan we vissen kunnen vangen

Wat een mooie luchten vandaag weer, jammer alleen mijn telefoon bij me

Eerst met mijn grote vrind wandelen

We hebben twee weken een logeetje en die laat ik steeds ergens anders wandelen. Dat vindt die prachtig om van alles te ontdekken. Lekker in de vieste plas wentelen of uitglijden en in een sloot belanden. Heb ik een groene hond terug. Even verder op zitten Jan en Wil te vissen net voorbij de groene brug op het vlakke gedeelte. Die vinden het prima als we zo dadelijk erbij komen zitten

Land van Paling

Maar we gaan toch voor de karpertjes op Land van Paling. Lekker in het zonnetje en we hebben elkaar al weer ff niet gezien dus genoeg te klessebessen

Al snel ligt de eerste in het netje
13:06 uur We zitten heerlijk
13:28uur Terwijl ik er eentje net heeft JohnieBoy er ook eentje

Het is hier eigenlijk altijd hetzelfde ritueel. Je pakt er drie kleintjes of twee grote en dan is het weer een klein uurtje rustig om het dan weer te herhalen. Terwijl ik mijn karpertje in het net schuift is John bezig een mooier exemplaar te drillen.

13:39 Wat een krachtpatser was dat dan
14:13uur En nog een hele mooie voor John

En dat duurt wel eventjes op dit lichte materiaal. Gedoceerd druk geven anders ben je ze geheid kwijt. Daarom duurt het een dik kwartier voordat die hem kan netten. Wat een kracht explosies op dat winkler pickertje. Maar met zwaar materiaal kan je dat beter sturen maar ook veel minder lol met overwegend de kleinere exemplaren die er zwemmen. Wij verkiezen hier voor met lichte stokken

Er zijn er toch al met kapotte lippen

We zitten heerlijk in het zonnetje met de rug naar het beetje wind wat er staat. De meiden lunchen bij Zoet & Zout en gaan daarna winkelen. We hebben dus alle tijd want John was zo handig om zijn bankpas mee te geven…

15:19uur
16:18uur Nog twee mooie spiegels

Heerlijk een paar uurtjes gevist en ik gaat de kip in de oven zetten met een zakje eromheen met heel veel kruiden. Zodadelijk komen de dames terug van winkelen. Kip met wat frietjes dat gaat dat helemaal goed komen

Eerst grommen en dan bijleggen

Terwijl ons logeetje Abby Ome John inpakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *