VethsVK op de 8vijver

Wat een weer vandaag op de 8 vijver 28 september 2022. Alleen Fred Levering gaat naar zijn getrokken stek om zijn plek op te bouwen. De rest wacht het nog eventjes af of in de auto of onder de paraplu

Wat een weer en dat staat tot negen uur dan is het eventjes droog en kunnen we de spullen neerzetten. Deze week mocht ik de plek kiezen om te vissen. Ik heb gekozen voor de 8-vijver omdat je daar kans maakt om een zeelt te vangen. Die heb ik nog nodig om die prijs van verschillende vissen een karper, een brasem en dus een zeelt te vangen in een seizoen

Respect voor Fred die gewoon stek opbouwt

Terwijl wij dus onder de paraplu staan bouwt Fred zijn stek op na de lootjes trekken. Die is vol visdrang. Heeft ook de beste stek van de vijver

Met z’n allen onder de paraplu

Wij kiezen er voor om te wachten. Op buienradar zou het een kwartiertje droog zij zodadelijk en dan bouwen we vlug onze stek op. Mijn maatje Wim hier onder de plu denkt daar heel anders over. Die zien we nog even in de auto schuilen en gaat koffie drinken thuis. Ik zie je zo dadelijk wel na de buien en dan bedoelt hij dus volgende week want we zien hem niet meer terug

Net op tijd

Dat is wel mooi tegenwoordig dat buienradar. Om half negen eventjes droog en snel de spullen onder de paraplu op zetten.

Droog lijkt het niet meer te worden

Wat een honden weer en dat kan je letterlijknemen aan de 8vijver. Er wandelen continue van die viervoeters achter ons langs.

Naast me zit Joop te zingen en daarnaast Nuno
Aan de overkant dus Fred, eigenlijk Wim, Harry en Martin

Het is een drama zou Nuno zeggen. Wat een weer en de vis wil ook niet verplaatsen en gaan azen. Als ik wat ziet en een keertje tien meter verder dan Joop vist. Grote bellen plakkaten en ik gooi er een method met dikke wormen met goedkeuring natuurlijk van die postbode maar dan zijn ze gelijk verdwenen. Laat het nog ff liggen maar komen niet meer terug

Zo nu en dan houd het op met regenen

Mijn buurman is vandaag joop. Maarja die kent iedereen als postbode en dan blijft maar gaan met die dames die met em staan te ouwehoeren. Dat is niet bevorderlijk voor de vissen hier aan deze kant. Veel te onrustig natuurlijk. Nee je bent niet gelukkig met hem naast je. Je zit de helft van de vis tijd achterste voren

Fred is morgen jarig

Yvon komt dan langs en dan weten we dat Fred morgen 75 jaar wordt. Tuurlijk wordt er gezongen. Terwijl Fred rond gaat met de versnapering verspeelt Yvon nog een dikke vis die Fred de overwinning vandaag verspeelt maar dat mag de pret niet drukken. Wel leuk om te zien vanaf de overkant wat Yvon uithaalt met de hengel. Ik voel de vis trekken maar wat moet ik doen en voordat Harry haar kan helpen is het gedaan met dat trekken aan de stok. Over het water hoor je alles en dan de uitleg van je meissie dat het verkeerd is gegaan. Goud natuurlijk

Voor een ieder een heerlijk snack

Het is een heerlijke ploeg om mee te vissen.

Het stort met bakken uit de hemel en zo nu en dan is het een kwartiertje droog en schijnt de zon. Dan is het best warm aan deze kant van de vijver. Het is uit kienen en we beginnen al met op ruimen voor dat de toeter gaat. Maar goed ook want met wegen is weer in de stromende regen

Joop en Nuno in het zonnetje

Als je deze foto’s ziet denk je een geslaagde dag. Tuurlijk een bad day of fishing is better dan a good day at work maar we hebben dus drie kwart van de dag in de stromende regen gezeten. Ik weet het slecht weer bestaat niet allen slechte kleding maar dit was wel bar en boos

Tja het is dat het gezellig is

Kom je om aantallen te vissen dan valt het tegen. Tuurlijk je bent afhankelijk van je nummertje dat je loot maar kom je voor de gezelligheid en je houd van vissen dan moet je hier zijn. Wat een inspiratie van de mannen er zit natuurlijk een dikke How Know is die veteranen club. Die kenne alle kneepjes en truckjes om aan die schubben te komen. En daar wil ik wat van opsnuiven. Vandaag kom ik met een bliek en een karpertje bij de weegschaal. Tja wat moet ik er van zeggen

Wat is dit

Is dit nu een giebel of een karpertje

Tuurlijk de vangsten van vandaag
En de officiële uitslag van Jan Jobse
En met die slechte dag vandaag doe ik het niet eens zo slecht

Volgende week vissen we in het Land van Paling. Ik hoop dat de temperatuur niet te snel omlaag keldert. Kunnen we daar nog wat karpertjes vangen. Ik heb er zin an

De officiële uitslag van Jaap

Nog een plaatje van Jaap om het kompleet te maken

En een bedankje van Ger

Danjewel Ger ik vindt het leuk om dat erbij te doen. Reactie hoeven niet naar mijn FaceBook pagina die kunnen ook gelijk onder het verhaal kwijt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *