Buckaroo’s naar Het BroekLake

Dat is een goed begin van de dag

Piet is weer netjes om kwart over vijf donderdagochtend 8 september 2022 aan de koffie in WarungFreek. We gaan vissen in de commerciële visput Het Broek in Gendt Gelderland. Das weer een aardig stukje tuffen dus

Maar goed dat Piet me komt ophalen want ik dacht Gent in Belgie. Omdat Peter en Arno het al weken het steeds over de putjes aldaar hebben had ik echt begrepen dat we de A16 moesten hebben Breda Antwerpen dus

Heb een foto gemaakt anders geloven ze me niet

En echt waar we zijn de eerste vandaag op de bestemming. En wat een weer onderweg. Het is geen minuut droog geweest met een paar flinke hoosbuien er tussen door. Dat is geen lekker begin van een dag vissen na al die mooie dagen die we hebben gehad de laatste weken

Koffie met appeltaart

De visdrang is wat getemperd als de avorige keren door dat pokke weer. Alle tijd dus om een plekkie in te nemen want iedereen vindt het wel best zo aan de koffie en zo af en toe een dikke regenbui die over komt

We beginnen vandaag wat later

Maar we zijn niet voor niets gekomen dus iedereen zoekt dan uiteindelijk als het wat minder wordt met de regen een plekkie door met als eerste zijn plu op te zetten. Wat een takke weer vanmorgen zeg. Hoop dat het vanmiddag in ieder geval droog wordt

Och, het meeste valt er naast

Ben reuze blij met mijn nieuwe uitrusting. Als het eenmaal staat dan zit je droog en een beetje schuiven met je spullen zodat de voer en aas emmertjes onder de plu staan

Naast me links zit Arno
Peter de Boef
Tjeerd Junior
Tjeerd Senior
Marcel van Oudeheusden en Mike Harmse
René
Mike Piepenbroek
Kees Nagelkerk

De karpervissers en de commerciële putjes vissers haal je er zo tussen uit maar iedereen heeft het ondanks het weer zin an. Als je zelfs je baby kamertje mee neemt dan ben je goed voorbereid. Alleen zoeken ze thuis natuurlijk als de fles is gegeven …. waar is dat ledikantje nu gebleven

De gehele rechterkant zitten wij de Buckaroo’s te vissen

Daar helemaal links tussen het riet zit Piet te harken. Daar is het wat dieper zo’n anderhalve meter. Hier aan deze kant staat nog geen meter water.

Ik ben jaloers op dat hengeltje van Mike
Weg dobber

Als ik weer terug wandelt zit Mike weer met zijn alieexpresse stok te vissen. Wat is dat toch leuk dat bodem vissen met die hengel. Vorige keer al over gehad en daar staat ook zo’n chinees filmpje bij. Die wil ik ook hebben. Moet nog ff sparen natuurlijk ervoor maar zodra ik er ben bestel ik die

Tja en Peter… die heeft een streepje voor

Peter is toch een verhaal apart. Die heeft kieuwen ipv. Die is ook de ingenieur van de ploeg. Komt met allerlei uitgevonden dobbervarianten waarmee zelfs de Shimano ploeg eerste is geworden vorige week met het wereldkampioen feederen. Staat zo maar zeven pagina’s in de Beet deze maand over zijn kunststukje uitgevonden dobbers. Mogen we er wat over schrijven en dat mag van hem maar zeven pagina’s vindt hij natuurlijk prachtig. Het is em gegund want iedereen hangt aan zijn lippen als die gaat vertellen. Wat een verhalen heeft die dan allemaal. Pracht goosert en fijn dat die mee doet met de Buckaroo Clan

Arno’s zijn elastiek wordt getest

Als ik terug kom op mijn stek mis ik eigenlijk gelijk een vis. Zit er ff aan maar loss em toch. Naast me Piet rechts van me verscholen in het riet met de vaste stok te vissen zo ook Arno links van me. Vooral Piet hoor ik van achter het riet dat het een beste was maar gelost. Die verspeelt er nogal wat maar loopt toch al snel voor op me. Die lange latten zijn dik in het voordeel als de vis zo voorzichtig aast

Wat ben ik daar blij mee

Dan eindelijk kan ik ook aan de bak met de feeder. Tweede niet te missen aanbeet. Hoepeltje rond gaat mijn stokkie. Wat een dreun weer het is maar goed dat de baitrunner er op heb gezet. Op de grond vissen dus. Heb een uurtje pellets geschoten en dan pak je ze op de grond

Komen zo af en toe beste jongens overvliegen steeds per vier. Drie grote en een kleinere grijze toestellen. Lijkt me marine want ze zijn helemaal grijs maar dat in Gelderland. Maar hoor later van Wim de Kapper die daar een weekje op vakantie was dat het ging om de viering van de strijd om de brug van Arnhem. Dat hieruit de parachutisten sprongen voor de show. Moet fantastisch zijn geweest om dat te zien en 90% van de huizen daar hing de vlag uit. Wordt elk jaar daar groots gevierd

Voor de lunch mag ik er nog twee noteren en dat is in onze hoek al heel wat. Op het ondiepe gedeelte vooral de midden sectie zitten er al tegen de dubbele cijfers aan te hikken

Piet moet nu ook regelmatig netten

Met de vaste hengel gaat het aan deze kant beter. Ze zijn heel voorzichtig. Ook ik zie als ik korrels bij schiet dikke kolken rond de dobber en waar zo’n pellet neerkomt. Dan gaat mijn balletje ook heel eventjes onder net onder de waterlijn en komt weer bovendrijven. Ze zijn uitgekookt de rakkers. Eén keer gaat het uit het boekje. Ik gooi in en pak weer de katapult om bij te schieten en dan ben ik bijna mijn hengel kwijt. Wat een ruk was dat dan. Met de vaste stok kan je direct aanslaan. Zodra de dobber maar beweeg moet je aanslaan. Liefst nog voor de aanbeet hoor ik Piet zeggen

Kan je wel overlaten aan de Buckaroo’s

En tussen de middag een balletje met brood, dat ziet ik graag zo. Misschien nog met wat zalf maar we moet ruimte houden voor vanmiddag de BBQ. Zo hebben we in al die commerciële putjes een ritueel qua lunch en diner. Bij de ene zijn dat de driedubbele uitsmijters, broodjes paling, broodje dunner, broodje kroket of frietje saté tussen de middag. Als afsluiting en de file ontwijken de grote borden vlees bij de turk, all you can eat bij de susie restaurant, de biefstuk bij vd Valk, de Snitzels, pannenkoeken en uitgebreide broodmaaltijden. En altijd met een dikke ijs na. Die regelt Arno met Mike altijd als toetje en dat kan je wel aan ze overlaten.

Stikt van de kleine visjes onder de steiger

Eiwitten zat voor die karpers van de winter want het stikt van de spelde koppen en wat grotere daar weer onder in lagen onder de steiger. In de bovenlaag een centimeter groot maar als je wat droog voer gooit zie je daar onder visjes van twee centimeter en hoe dieper worden ze steeds groter. Tot zelfs tien centimeter zie ik naar boven komen om een maaltje mee te pikken

Zeg het maar wat is het

Zelfs al ik een karpertje schept eeuuhe net dan zitten er een paar verschillende jaarklassen van kleine aasvisjes in het net. Kan nog niet zien wat het precies is

Ik vis vanmiddag met de dobber en de vissen zwemmen er om heen en pakken best wel de korrels die ik schiet aan de golven en beroering in het water te zien maar mijn korrel met haakje laten ze links liggen. Kan er nog twee haken met nadat ik heb ingegooid en flink pellets schieten natuurlijk voor en tijdens je dobber ingooien. Het laatste half uur mis ik wel vijf aanbeten op de grond. Dacht heb een emmer pellets geschoten er zal best wel wat op de bodem liggen maar uiteindelijk pak ik er toch nog eentje terwijl iedereen al heeft opgeruimd

Mike en Arno weer bedankt voor de geweldige dag

Het ziet er allemaal weer prima uit wat er op tafel wordt gezet. Dit is ook wel lekker zo na het vissen op hetzelfde terrein dineren ipv weer in de auto te stappen en naar een restaurant te fietsen. Ff schone kleren aantrekken, handjes wassen en aanschuiven. Zo’n dag met Mike en Arno dat kan je wel overlaten aan die gasten. Tot in de puntjes geregeld allemaal

Warme schotel
Salades en vischotel

Voortreffelijk gedaan natuurlijk weer wat een fantastische afsluiting van dit seizoen. Het eten is prima en goed verzorgt. Een aanrader dus vanaf deze kant

Heerlijk is het weer allemaal

En ja je kan twee keer opscheppen, drie keer de gang naar die tafel maken maar dan zit je toch wel nokkie vol. Dan is iedereen toch wel voldaan van een perfect geregelde visdag door Mike en Arno. En met nog twee uurtjes sturen in het vooruitzicht. Maar als Mike over, jammer van dat ijsje begint duikt Arno nog de keuken in van Yvonne en vindt nog wat

Gevonden

Hij vindt nog drie doosjes met lekkernijen. Kan je wel aan em overlaten. Wat een heerlijke dag was het weer. Begon wat natjes maar na de middaglunch was het weer heerlijk vertoeven aan de waterkant

5 antwoorden
 1. Ton van Geel
  Ton van Geel zegt:

  Wat een leuk verhaal, mooi geschreven, leest lekker weg. Zo moet vissen zijn, kan ik me helemaal in vinden! Humor, hapje en drankje en visjes vangen. Geweldig. Gr Ton van Geel, Hilvarenbeek.

  Beantwoorden
 2. Peter Stuard
  Peter Stuard zegt:

  Regelmatig bezoek ik het Broek in Gendt om een visje te vangen
  Wanneer de vijver verhuurt wordt ben ik altijd nieuwsgierig welke mannen/vrouwen deze visplas komen bezoeken
  Inmiddels héél veel mensen ontmoet (op gepaste afstand voornamelijk) maar deze groep de Buckaroo’s vonden de belangstelling niet vervelend en er was dan ook écht kontact
  Hiervoor wil ik deze groep oprecht bedanken Hopelijk zien we elkaar weer op het Broek

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *