Veteranen Voornse Kanaal 22.4

Mooi plekkie maar ongezellig is het wel

Als ik aan de 8 vijver aankom op woensdagochtend 8 september 2022 is het grootste gedeelte van de Clan al aanwezig. We wachten totdat iedereen er is en dan pas wordt er geloot voor een plekkie. Ik trek nummer twee en dat is op de bult onder de treurwilg in de kleine vijver

Eerst maar eens kijken waar iedereen is en ze staan te ouwesexhossen aan de waterkant. Bij de Buckaroo’s trekken we gewoon een kokertje wanneer je aankomt maar bij de VethsVK wachten ze totdat iedereen er is en dan wordt er pas geloot

Eerst een praatje pot

Het water ligt er prachtig bij en het is droog. Frisjes maar heerlijk visweer en we hebben er zin an allemaal. Visdrang hebben we en Piet die de laatste is is zijn spullen al uit de auto halen en roept dat Jan Jobse maar een lootje voor hen moet trekken. Wat denk je zit die op de plek van verleden zondag net als Jan de Bruin. Die hoeven niets af te stellen aan hun visgerei en kunnen gelijk beginnen

Twee man op de bult

Hans van de Vaart trekt stek nummer één en ik pak nummertje twee. Samen op de bult. Ik vis richting kleine vijver en Hans in de grote plas. Het is één van de beste stekken hoor ik dan maar in ondervindt al snel ook de ongezelligste plek om te vissen. Wij zitten met de rug naar elkaar toe een meter of vijf uit elkaar en heel veel van de rest verwijdert.

Prima geloot denk je dan

Ik zit dus in m’n eentje in de kleine vijver te vissen. Ik maak een voerplek links van me onder de bomen tegen een leliebed aan en rechtst tegen die wilgenkant. Daar springen de karpers al vrolijk boven water. Dat moet goed komen denk je dan

Het ziet er allemaal veelbelovend uit, ook het weer

Boven op de foto’s; Links achter de treurwilg aan de linkeroeverzijde verscholen zit Jan Jobse naast de rietkant te vissen, daarnaast Harry, Nuno, Wim Fred en Harry. Aan de overkant van ons voor die rij huizen al snel in het zonnetje zitten Martin, Joop, Piet en Jan. De laatste twee zitten op dezelfde plek als dat ze verleden zondag zaten voor te vissen. Die kunnen gelijk beginnen op dezelfde voerplek. Piet overwegend met de feeder en Jan met de vaste lat

Kousje met pellets bij het haakaas

Verleden zondag dus gevist met wormen, maden en casters zoals was te lezen in de BassBusteravonturen. Maar dat was met die vele kleine vis, voorntjes, bliek, baarsjes niet te doen op de feeder. Ik gok nu toch op een brasem ipv een net vol kleine witvis. Alles werd toen leeggezogen dus wilde met de pellets vandaag gaan vissen. Toch aan de linkerkant gevoerd en daarna met de worm op de feeder met korf gaan vissen. Dacht daar uit die overhangende bomen valt veel natuurlijk aas en rechts onder de bomen met pellets en de method feeder gebruikt

Hans heeft heel de ochtend met een trui en jas aan gezeten en kwam zo nu en dan naast me staan om op te warmen in het zonnetje en aan de overkant zat Jan in zijn blote torso te genieten van het zonnetje. Wat een verschil in temperatuur achter die huizen of op de bult in dat tochtgat

Er wordt alweer gewogen wat gaat de tijd altijd snel met vissen

Ik kan al snel een dikke platte netten en heb vis op de stek onder de rij boompjes en als ik zelfs per ongeluk twee meter uit de voerplek gooi even later een bliek. Maar daar blijft het bij. Zie ook geen karpers mee springen dan een enkel keer eind van de ochtend helemaal aan de overkant tegen het riet. Wat ik ook probeer met kleine beetjes vaak te voeren, ik krijg ze niet meer op de stek. Geen enkele lijnzwemmer meer geregistreerd. En onder die grote bomen en struiken worden wel de maden en wormen leeg gezogen net als verleden zondagochtend

Iedereen heeft wel wat gevangen

Jan Jobse is vandaag de dikke winnaar met drie karpers in zijn netje. Gevangen daar tegen de rietkant. Grote klasse op de feeder. Hans naast me heeft een hele mooie dikke ruisvoorn gevangen en drie blieken. Die heeft vier keer beet gehad dus en ik twee keer. Gelukkig een dikke brasem van dik twee kilo en een bliekje van een ons

De weegploeg moet vandaag een hele wandeling maken langs alle stekken

De ene week is de andere niet en dat geldt ook hier voor de 8vijver. Kan hier dus vriezen of dooien. Of je vangt hier het snot voor de ogen of je moet er hard voor werken en is het taai. Op Wim na, maar die is dan ook een uurtje eerder gestopt, heeft toch iedereen wat gevangen en dat is wel zo prettig. Terwijl Wim vorige week in het laatste uur nog een dikke platte ving en met de derde plaats er van door ging. Daar moet je toch van leren dat het allemaal in de laatste vijf minuten kan gebeuren. Een voerplek moet je opbouwen in de regel en het is maar zelden dat je de wedstrijd maakt in het eerste half uur. Nu vandaag is dat dus wel gebeurt bij mezelf. Zeg het maar het blijft vissen

De weegploeg met mijn brasem

Want wat ik ook probeerde met aanvoeren ik kreeg ze niet op de stek. Jammer dat ze niet gewent zijn om met pellets te schieten. Dan kan je ze door het geluid van vallende korrels misschien nog activeren

Jan heeft al een lekker koud biertje voor me open gemaakt

Er is altijd een evaluatie gesprek na de wedstrijd om de opgedane kennis te delen. Zo moeilijk doe die mannen niet en willen die wel met mij als broekie, als groentje, als rookie dus, het jonkie van de belhamels delen. Dus maar eens vragen aan de heren Veteranen met al hun ervaring aan kennis hoe ik dat volgende keer moet aanpakken. Zo in het zonnetje als iedereen er is is dat een gezellige afloop en leuke anekdotes. Je hoeft niet te raden zeker dat de meeste niet over vissen gaan. Zo nu en dan biggelen de tranen over je wangen van de uitkomsten van zo’n opgeklopt verhaal. De stand houden jullie tegoed want Jaap die dat bij houdt is op vakantie. Hoe die gasten dat doen is me een raadsel maar elke week zijn er wel een paar die op stap zijn met de vrouw. Reisje hier, bootje daar, vliegen naar… en een dikke gelijk hebben ze

De stand van Jan Jobse na 5 wedstrijden met aftrek 2 slechtste resultaten..1 en 2 gedeeld Jan de B. en Freek 8 punten 3 en 4 gedeeld Joop en Fred 10 punten 5 en 6 gedeeld Harry en Jan J 11 punten 7 Martin 14 punten 8 Aad16 punten 9 10 en 11 gedeeld Jaap Kees en Nuno 12 Wim 21 punten 13 Piet 22 punten 14 Hans 23 punten 15 Gerbrand met 40 punten

Van Wim en Harry

Reminder:
Voor onze boottocht, aanstaande dinsdag 20 sept., vanuit Zuidland met de Fluisterboot.
U wordt tussen 12.30 en 13.00 uur verwacht. U kunt uw auto parkeren op de grote parkeerplaats bij de Oude Veerdam, links voor de brug.
Zie bijlage.
We drinken vooraf gezamenlijk een bakkie koffie en willen om ongeveer 13.00 uur vertrekken, met een gids en kapitein Harry!
Helaas kan vanwege verschillende redenen niet iedereen mee.
Jammer…..
Volgens onze info heeft iedereen vervoer hier naar toe.
Zoniet, geef dit dan even aan ons door.
Gedurende de tocht, die ongeveer 2 uur duurt, wordt U natuurlijk voorzien van een drankje en een hapje.
Dit wordt bekostigd uit onze ” veteranenpot”.
Vergeet vooral Uw goede humeur niet en vlak voor terugkomst wil ik nog even bij U langskomen voor een kleine bijdrage (€€) voor de gids en kapitein.
Graag tot dinsdag.
Grtjs,
Harry en Wim.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Wie gaan er mee

De organisatie kan je aan Lenie en Wim wel overlaten. Alles tot in de puntjes verzorgt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *