De VethsVK op LvP

Op Land van Paling

Woensdag ochtend 14 september 2022 vissen we op Land van Paling met de Veteranen van het Voornse Kanaal. Iedere week mag iemand voor volgende week vertellen waar we gaan vissen en dat was vorige week Fred Levering.

Pure pelletvisserij dus en jacht maken op die kleine karpertjes. Die kan je niet in je leefnet bewaren dus tellen we die gewoonweg en voor een karper krijg je twee kilo hoe zwaar die ook is, Dat geld ook voor de brasem die één kilo waard is en een voorn honderd gram. Dat wegen die voorntjes natuurlijk nooit maar gaat er maar aanstaan om twintig voorntjes te tikken tegen één karper. Die karpertjes zijn uitgezet hier en dat is fantastisch vissen er op

Ik loot plekkie 10

Volgens de mannen trek ik net als vorige week het beste nummer hier op Land van Paling. Ik ben hier al een lange tijd niet meer geweest. Zal vorige jaar in de zomer zijn geweest en weet dat toen helemaal rechterkant aan de overkant in de hoek bih dat bordje “nachtvissen Verboden” de vissen lagen opgestapeld. Weliswaar tussen de fietsen die er elk weekend in gaan. Maar dat kan ik vanaf plek 10 niet aangooien dus begin recht voor uit en maak een voerplek een stukje naar rechts op de foto bij die felle witte plek op de muur

Daar zitten we dan in de regen wachtend op de toeter

Het is altijd prettig om een kop -of staartnummer te trekken. Als de vis langs een talud of mosselbank trekt ben je de eerste die ze op kan vangen en dat hier dus die muur. Daar zwemmen ze ik groepjes langs. Er vallen altijd wel insecten uit de bomen en struiken en aan die muur groeit nog eens van allle lekkernijen voor ze. En als de zon er op staat zal het water daar het warmst zijn. Als schuilplaats zijn de gaten onder water in de muur heerlijk voor die vissen

Jaap heeft ruzie met zijn stoel

Jaap is er vandaag ook weer bij. Die moet nog al eens een visdag overslaan door al die vakantie reisjes die ze ondernemen. Denk dat die van Carla en Sam een beste vis stoel heeft gekregen voor zijn verjaardag maar hem dan in elkaar zetten is een ander probleem. Ik zie dat eens aan als ik de nummers ophaal en terug brengt naar Martin die vanmorgen de kant nummering heeft uitgezet. Ken je nog die strandstoelen van vroeger. Kon je uren naar kijken, dat gestuntel die op te zetten. Daar moest ik gelijk aan denken

Kom ik een kluisdeur tegen

Eer ik bij het kopnummer ben zijn we denk ik al een klein uurtje verder. Daar zit Fred en naast em Nuno op twee. Fred kan dus ook twee voerplekken maken net als ik. Wanneer ik terug loopt gaat de toeter en kunnen we beginnen. We starten altijd vanaf half negen en vissen tot half één

Zo de eerste is binnen

Martin op plek zeven die gisteren hier ook heeft gevist vangt om 8 voor negen de eerste karper. Het loont dus dat voorvissen en het water verkennen. Ik heb van Joop die naast em zit wat gele pellets met ananas smaak gekregen. Ik had alleen maar bruine vissmaak bij me. Maar die gele of witte zouden het hier goed moeten doen volgens de heren. en daar gaat je dan vanuit natuurlijk. Als iemand het zou moeten weten zijn het wel die cracks van de één na grootste hengelsport vereniging van Nederlans. Die veteranen maak je natuurlijk niets meer wijs en daar kan ik alleen maar van leren

09.00 uur
09.25 uur

En dan eindelijk staat mijn hengel ook te klapperen in de steun. De vis komt van recht tegenover me nat nadat er een karpervisser naast me is komen zitten. Gezegd waar mijn tweede voerplek ligt en die wil ik het eerste uur met rust laten. En hij heeft daar geen probleem mee. Wilde toch aan de rechterkant van dat bordje gaan vissen. Hij zit hier vaak en begint een voercampagne met van die voerspots. De ene na de andere bal voer verdwijnt naar de overkant en de jongens met de vaste stok moeten opnieuw pijlen en hun dobbertje naar boven schuiven. Een klein half uurtje pak ik mijn tweede nadat ik er eerst eentje verspeel.

11.33 uur

Maar wat ik daarna ook probeer ik kan ze niet netten. Krijg zelfs twee aanbeten op mijn extra stek maar de vis zwemt zich ergens in vast en ben bij de eerste de onderlijn kwijt en de tweede ook de method feeder. Als ik dan een langere onderlijn aan het knopen ben om met wormen te gaan vissen schiet in een sneltrein vaart zie ik mijn lijn het water doorklieven. Dat gaat zo snel dat wanneer ik de hengel op pakt de vis al bij mijn buurman is en ergens van schrikt en naar me toe komt zwemmen zo snel dat ik het al draaiende niet bij kan houden. De lijn valt slap en de weerhaak loze haakjes doet zijn werk. Alleen wat te vroeg. En met drie dikke wormen aan de hair duurt het heel lang en zie ik niets gebeuren. Wanneer ik denk dat ik maar weer naar de gekleurde pellet gaat krijg ik er een dikke dreun op. Weg onderlijntje, dwasr door midden. Dat is nummertje vier die ik dus dom verspeel. Ik zit lekker te vissen zo maar gelukkig wordt het wel droog en zien we zo af en toe het zonnetje

Een dikke platte
11.34 uur

Dan heeft ook eindelijk mijn buurman Harry er eentje kunnen netten. Die is ook van de nul af met een dikke brasem van twee kilo. Jan heeft 71 voorntjes gevangen vandaag op stek drie. Ik dacht er nog aan want zag er zat net aan het wateroppervlak voor me langs de kant. Het gaat om aantallen en niet om gewicht want die voorntjes van tien centimeter brengen geen gewicht in de schaal. Maar ik heb de eerste twee uur zoveel missers en dan te bedenken dat je moet dan toch 40 voorntjes vangen tegen twee karpers. Knap gevist Jan en gefeliciteerd met je eerste plek vandaag

Martin zijn tweede een hele donkere spiegel
Harry-Kees pakt er eentje van 9 kilo

Inmiddels is het droog en gaat de zon schijnen. Heerlijk wordt het en mijn rechter buurman houdt het voor gezien. als ik in een uurtje niets vang gaat ik weer naar huis zegt hij. Morgen weer een dag want geduld heb ik eigenlijk niet. Waarom dan dat bombardement aan pellets etc. is mij niet geheel duidelijk maar even later wordt zijn plek al weer ingenomen daar een ander. Het duurt eventjes voordat die is gesetteld en pakt na vijf keer ingooien in een drie kwartier vijf karpertjes. Die hebben de berg voer gevonden dus. Hij zit hier vaker en heeft er dit jaar al 54 gevangen hoor ik em zeggen. Maar na die vijf is het ook bij hen stil geworden met zijn twee hengels. Dat dan weer wel. Zijn ervaring is dat er dicht bij de muur overwegend kleintjes worden gevangen en twee meter er vanaf de grotere exemplaren. En dan twee drie kleintjes vangen om daarna een uur niets te zien gebeuren en bij die groter hetzelfde. Nog nooit heeft hij er meer dan twee grotere gevangen op zijn stek en moest dan soms twee uur wachten op de volgende aanbeten

Heerlijk zit je er nu zonder die regen

Maar ik kan ze niet vangen wat ik ook probeer. Zelfs het schieten van pellets en met een langzaam zinkende dobber lukt het me niet ze te activeren. Als dan de toeter gaat om half één blijf ik nog eventjes zitten. Het weer is prima geworden en kan alles drogen in het zonnetje. Maar ook nu moet ik twee missers incasseren. Je let even niet op want er in geloven doe je niet meer en dan rammm uit het niets met die wat langere onderlijn. Heb vorige week wat onderlijnen van Piet gekregen voor de 8veiver en die zijn te licht dus voor hier op Land van Paling. Maar weer eens knopen van de week.Voor volgende week mag Cornelis het zeggen en die wil in het Kanaal door Voorne vissen ter hoogte van de Bieb. En dan de hoge nummers. Daar heb ik dus ook nog nooit gevist. Met de BP-Buckaroo.’s vissen we altijd de lage nummers. We gaan het zien. Spannend, leuk dat vissen..

Uitslag van woensdag 14 sept. 2022 Jan Jobse; 1 Jan de Bruijn 7200 gr 2 en 3 gedeeld Freek en Martin beiden 4000 kg 4 Kees 2300 gr 5 Fred 2100 gr 6 Harry 1000 gr 7 Jaap 200 gr gedeeld 7 Joop Hans en Nino geen vis dus 0 gr Volgende week vissen we in Het Kanaal achter de oude bieb hoge nummers

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Fred is wakker

Zou wat zijn in vier uur vissen. Hoe groot moeten die vissen dan wel niet zijn. Moet ik mijn oude werkgever er bij halen BigLift uit Dordt

Van Jaap

Dan is hier nog de uitslag van Jaap om het geheel kompleet te maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *