8Vijver Hellevoetsluis

Zo blij met mijn nieuwe spulletjes

Vanochtend zondag 4 september 2022 vis ik mee met crème la crème van de veteranen Clan in de 8 Vijver mee. Wil deze visserij weer oppakken en het gaat steeds beter geholpen door de Buckaroo’s en de VoornseVeteranenClan. Met hun kennis komt ik een heel eind. Nu nog heel veel tijd hier in steken

Jan de Bruin, Piet Schipper, Frit Levering en Nunu da Silva zijn er al en even later komt Martin Spaans ook er bij zitten weliswaar links aan de overkant

Kan ze net zien zitten

Ik ben er om acht uur maar ze zitten er al te vissen zie ik als ik met Martin naar de waterkant loopt. Eerst maar eens kijken waar ze zitten voordat ik de spullen uit laad. Zie Piet zijn bus al staan dus ze zullen deze keer wel aan deze kant van de vijver zitten. Dat komt hoor ik even later omdat een karpervisser aan de overkant de gehele kant in zijn eentje in neemt. Die heeft zijn drie vislijnen langs de kant uitgeworpen zodat er niemand anders meer kan vissen

Mijn nieuwe spullen worden kritisch geïnspecteerd

Alleen Frits pakt zo nu en dan een bliek en zit al aan de zeven als Piet er eindelijk ook eentje kan netten. Nee wild is het nog niet en na dat ik dan bij een ieder een praatje heb gemaakt gaat ik mijn spullen ophalen. Heb inmiddels de kist aardig uitgebreid met toeters en bellen. Steuntjes voor paraplu, voeremmer, hengelsteuntjes en de laatste uitbreiding. Wieltjes en dat komt hier goed van pas. Vroeger moest ik drie keer lopen om alles aan de waterkant te krijgen. Was je al uitgeblust en moest je nog beginnen. Omdat het toch nog niet loopt op de stekken komen de mannen alles kritisch bekijken en het kan er allemaal me door volgens de heren

Frits heeft ze aan het azen gekregen op zijn stek

Ik sluit aan na Frits die nummertje acht al kan netten. Die is de enigste tot nu toe die ze aan de praat krijgt

Ik zit er heerlijk naast die boom zeker als de zon zo dadelijk gaat schijnen
Ze zitten het liefst daar rechts aan overkant in de schaduw

Maar wat ik ook probeer ik krijg ze niet aan de praat. Wel heel veel klein spul op de stek. De wormen en maden worden binnen vijf minuten leeg gezogen. Woensdag ochtend is hier weer de veteranen competitie. Den dat ik maar de vaste stok mee neem want die gaat misschien weer de redding wezen. Geen platten maar voorntjes tikken. En dan aan de andere kant van de boom pakt Nuno toch nog twee dikke brasems. Met zijn blieken zou die dan goede zaken doen. Dilemma, wat gaan we woensdag doen

Bliekje

Om de vijf minuten breng ik een hele kleine korf met voer en als ik de korf die midden in de vijver ligt weg trekt zie ik dikke kolken aan de oppervlak. Het is hier anderhalve meter diep. Wanneer de korf het wateroppervlak raakt dan wordt er al aan de worm getrokken zie ik aan de rukken op de lijn voordat de korf de bodem haalt. Heel veel kleine vis dus. Ik gaat in ieder geval woensdag met pellets als aas vissen. Aan die bruisplakkaten en kolken moet er ook grote vis zijn op de stek maar die voorntjes maken de dienst uit. Hier zijn geen aalscholvers en futen omdat het water zo dik is. Er is geen doorzicht en die beesten jagen op zicht. Vandaar die grote aantallen kleine vis hier op de plas. Ik vang allen dit drie van deze bliekjes die gaan de schaal woensdag ook niet laten roken

Een hele mooi zeelt

Piet zijn tweede vis is een hele mooi zeelt. Mijn ochtend is alweer goed zegt hij en dat mag je zijn met dit exemplaar. Dat wordt woensdag ochtend een taaie visserij ben ik bang voor. Gokken op een brasem van tweeënhalve kilo of voorntjes tikken van twintig gram en hopend zo nu en dan wat grotere exemplaren. Torrenpikken dus.

Op zoek naar een tuigendoosje

De enigste die aantallen heeft gevangen is Frits Maar Nuno met zijn twee dikke platten en twee blieken is duidelijk de winnaar van vandaag. Martin die aan de overkant links is gaan zitten nadat er een karper visser is weg gegaan heeft wel wat dikke brasems kunnen strikken. Maar hoor van Kees de alchemist dat dat een goede plek ik. Die gaat daar altijd vissen en gooit dan richting de opening naar de kleine vijver. Krijg nog een aantal tips welke pellets ik zeker moet aanschaffen. Kennis is macht

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *