BP Competitie 21.3

Dat proeven heeft die geweten.

Ben net klaar met alles opzoeken voor de derde competitie wedstrijd van de BP-Buckaroo’s op 3 augustus 2021 als mijn vismaatje joop langs komt. We vissen al samen zo’n dertig jaar met elkaar. Die jongens van de BP Clan kent hij nu ook wel onderhand en hij komt vanavond even langs verzekert Joop. Ik heb wat pepers groeien in de tuin en zeg dat die best goed zijn. Wil je ze ff proeven. Geen probleem. Dat werd natuurlijk gelijk blussen en dat moest ik nog wel eventjes aanhoren. Ja die zijn best pittig zeg ik later…

Vanavond 3 augustus 2021 is de BP-Competitie vervist. De derde wedstrijd en nog twee te gaan. Namelijk op 9 en 12 augustus. Door de covid zijn er drie vervallen. Wat was het slecht vanavond

Naast me links op de kop zit Mats de geluksvogel.

Mats is dol gelukkig met het loten van het kop nummer. Waar eerder in de eerste wedstrijd door Kees (W) dik 30kg op de kopplek is gevangen en de tweede wedstrijd zijn broer Marco het dunnetjes overdeed met 29kg de vorige wedstrijd. Was het voor Mats sprokkelen vandaag maar kan er toch nog drie strikken. Goed gedaan dus. Dus wel een eentje vandaag voor de kampioen van vorig jaar en dat kon hij goed gebruiken in het klassement

Rechts van zit Harry, Theo en de rest van de Buckaroo’s.

Dan weet je dat de rest van de eerste nummers erbij zit voor opvulling. Een paar voorntjes de man met een enkele brasem voor Kees, Theo en Wilmer en die doen dan nog redelijk goede zaken voor in het eindklassement. Ik zit vandaag op twee en dan denk je ook goede zaken te kunnen doen maar verder dan een dikke bliek en wat klein grut kom ik niet.. Het valt vies tegen. Dacht er vandaag zaken te kunnen doen maar nee hoor kan ze niet aan het azen krijgen op mijn stek. Maar ik loop wat voorruit op de zaken

Dan eindelijk een paar platten voor Mats.

Loop ik maar even naar mijn buurman. Zie ik ook een brasem van dichtbij. Wat is het taai vandaag. Jammer hoor want de gehele groep snakt naar vis. Wat we ook doen, welke techniek, feeder, korf, method, match, dobber, vaste stok niets, nada, leeg netje

Joop komt ook nog even langs

Ik heb gebeld naar Joop want die zou ff langs komen. Of die gelijk wat maden mee kan nemen voor me. Ik zit met wormen vanavond op die dikke platten. Wat zoete maïs bij me maar dat werkt al een paar weken niet. Dan gaat ik vissen met de Bolonaise hengel van negen meter en vang zo nog een mooi klusje voorntjes om niet te blanken vandaag. Samen met die bliek 380gram. En dan ben ik nog niet eens laatste. Wat was dit taai vandaag

Het is wel lachen hoor een net van vijf meter en dan wat voorntjes, dat zijn we hier niet gewent.

Maar het is sprokkelen vandaag door voorntjes te vangen. De torrenpikkers haal je er zo tussen uit.  Die kunnen er nog wat van maken vandaag

En Mats is de gelukkige vandaag met drie platten.

Dat is niet wat we gewent zijn de laatste wedstrijden op plek 1 maar Mats pak wel weer een eentje en daar gaat het om. Goed gedaan dus met deze slechte dag de hoofdprijs te pakken

De stand van vandaag.

Vandaag was het niet wild maar des te spannender wordt het boven in met vijf koplopers die eigenlijk door de rest niet meer in te halen is. Het gaat weer zoals elk jaar om Kees W, Kees N, Mats Marco en Wilmer. Dan kan het niet alleen aan het loten liggen als elk jaar dezelfde om de titel vissen. Toch…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *