Moonlight Fishing 2021

Aan het Voornse Kanaal.

Ik doe weer mee op 7 augustus 2021 aan de witviswedstrijd van de Catfisch. De laatste keer zat ik nog om middernacht te vissen maar tegenwoordig duurt het tot half tien. Dat in naar het donker vissen naar middennacht had wel wat. Dobbertjes met een batterijtje, een lampje vibraceren zodat je de top zag van je feeder, etc. Ben Zwart geraadpleegd. Dat waren pas tijden en het lijkt een millennium geleden…

Het is om half drie een lootje trekken waar je zit. Er zijn steeds twee steigers bezet met eentje onbezet zodat iedereen wat de ruimte heeft

Daar gaan we dan.

Stip om half drie gaan we loten om een plekkie te bemachtigen op de nieuwe steigers langs het Kanaal door Voorne

Mirabel houd de administratie bij.

Voor mij als roofvisser is het makkelijk het maakt me niet uit maar al die wedstrijdvissers weten als wat ze gaan vangen op hun nummer. Passen hun voer op het laatste moment toe aan de situatie. Wordt het voorn of toch aan de overkant dikke brasems vangen

Het is al een gezellige boel aan het worden zijn we nog niet eens begonnen.
Ben voor mijn doen goed voorbereid.

En dit moet het dus gaan doen. Ik ben van plan drie voerplekken te maken. Ik wil niet weer blanken. Aan de overkant vliegen een paar dikke korven met geknipte wormen heen. Aan mijn kant van het talud gaat ik met de vaste hengel op voorn jacht en heb ik casters, hennep en maden voor bij me om continue een paar van in te gooien op een paar balletjes voer en in de rietkant steeds een handje maïs op hoop het laatste uur daar misschien een platte te kunnen vangen die geen trek in wormen hebben. Dat is het plan voor vandaag

Deelnemersveld.

En zo zitten we dus met af en toe een buitje en dan bedoel ik dat de hemelsluizen eventjes orden opengetrokken om na en kwartiertje weer in de zon te zitten

Die nieuwe steigers is niets op aan te merken.

Het is weer taai vandaag, Heb de bolounaisse voor onder mijn eigen kantje klaar staan maar aan voorntjes geen gebrek op een meter van het riet vandaan. Die zijn vijf centimeter groot dus daar winnen we de wedstrijd ook niet mee. Op tien tot dertien meter is het vlak en het talud daar naartoe staat ongeveer op negen meter afstand. Maar ook tegen die rand geen enkele aanbeet te scoren. Aan de overkant hetzelfde verhaal geen enkel reactie, nada niets, blanken dus. Ik wissel om het kwartier om er wat voer te brengen naar één van de drie stekken en de maïs langs het riet rechts van me laat ik helemaal stil erbij liggen op afentoe een handje maïs na.

Dan slaat de bliksem in aan de overkant.

Zo gezellig zit je nu ook weer niet hier. We zitten met een kleine vijftig man te vissen maar die zie je niet. Door het hoge riet zie ik mijn buurman niet eens. Zo af en toe zie ik een hengeltop boven het riet uitsteken. Maar dan tijdens de zoveelste hoosbui zien we om ons heen de bliksem inslaan. Eerst boven Zuidland. Dan trekt die naar oudenhoorn boven de Farm Frites zien we de bliksem de grond in slaan. De bui trekt langs het Haringvliet richting Hellevoetsluis. Onweer gaat het water dus niet over we zien het met eigen ogen gebeuren. En dan ergens boven Vierpolder recht voor ons, en daar is het raak, of mis natuurlijk. De Bui is precies om ons heen gevaren. Wat een dikke rookwolken nu en het duurt best lang voordat we de brandweer horen. Maar dan ook massaal en zelfs vanuit richting Geervliet, Heenvliet zien we ze aan de overkant voorbij stuiven. We horen later van Mario dat er weinig over is van een tomatenkwekerij. Aan die dikke rook te zien geloven we dat wel van em. Door hert vissen vergeet ik foto’s te maken van al die brandweerauto’s die voorbij komen sjezen en die dikke zwarte rook

Dan uit het niets eindelijk een aanbeet.

Aan de overkant zie beweging maar aan de top vreest je al het ergste. Schuchtere bewegingen en dan korte zwiepen dan raad je het al dat is geen brasem maar zo’n gladde jongen eeuuuhe aal. Aan het binnen halen eerst bij de bodem blijven en dan dat schudden half water en ja hoor. Die telt niet mee en moet gelijk weer terug gezet worden. Als die op je stek zit zit er geen brasem op je voer

De rest van de avond blijft het droog.

De wind valt en het is heerlijk visweer. Ik gaat het laatste uurtje maar klein spul vangen in de hoop dat er ook grotere voorns op het tumult af komen en de voerplek zullen vinden. Maar dat gebeurt niet en heb na een half uurtje zo’n dertig stuks grut. En als ik het bet optrek dan steken er uit de onderste ring allemaal koppies van dat spul door de mazen die wat kapot zijn. Is niet raar want dit net net als mijn kist en en vlonder viste ik al me met hengelsport vereniging Sterrenburg in 1984. Gekocht bij de Klaas van de Kleine Beurs op de Voorstraat waar ik kind aan huis was.

Het PikeTeam.

Wim en Martijn komen ook nog even kijken hoe het gaat maar erg veel valt er niet op te scheppen. Dus aan de overkant geen aanbeet of lijnzwemmer gezien op een paling na dan. En op mijn vaste stok onder de kant op drie meter nog wat voorntjes (30) gevangen om niet te blanken. Aardig regenbuitje op ons dak en de bliksem sloeg aan de overkant in. Van de tomatenkwekerij is niet meer over. Dat is een stuk minder. Volgend jaar doen we weer mee

Wel gaaf die wolkenpartijen.

We hebben nu even tijd om de omgeving te spotten. Die wolken zijn wel een gaaf gezicht

Met dat late zonnetje erbij.

Wat filters en die zonnestralen door dat wolkendek wordt nog spectaculairder. Oké dat is een andere hobby waarvan ik mijn werk maakte. Doe er nu niets meer mee en dat bevalt me goed

Wat foto’s geleend van Mario want eerlijk gezegt lag ik al in mijn mandje. Morgen een roofviswedstrijd waar de gehele dag gelopen moet worden en overmorgen op stap met de Buckaroo’s een competitie wedstrijd. Ik begin het op mijn manier nog druk te krijgen..
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *